Kasko zavarovanje plovil

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Bine
Kapitan korvete

Kasko zavarovanje plovil

OdgovorNapisal/-a Bine » Po Jun 22, 2015 20:08

Zanima me, kako imate urejeno kasko zavarovanje plovil. Predvsem bi rad dobil informacije pri katerih zavarovalnicah imate zadevo urejeno in mogoče še kakšna izkušnja. Vendar pozor, zanima me resnično le kasko zavarovanje.
Da pojasnim še moje izkušnje. Pred leti sem imel zadevo urejeno na Triglavu. Obvezno in kasko. Potem sem na tem forumu prebral da je najboljša varianta Mojca Vidrih s.p. ki zastopa Adriatic Slovenico, saj ima na tem področju največ izkušenj in je tudi strokovno v pomoč pri kakšni škodi, kar sem pri Triglavu zares pogrešal. Imenovana gospa je zares prijazna in sva razčistila vse zadeve, nakar izvem kar nekaj pomanjkljivosti, ki se mi zdijo zelo pomembne. Pri kaskotu me je zanimalo ali je plovilo zavarovano na prikolici med prevozom, ali je zavarovano za primer kraje in ali je zavarovano za primer da ga npr. burja odtrga in pošlje na obalo. Prevoz po kopnem OK brez pripomb, za primer kraje oz. bruje ter posledično poškodb na plovilu pa sva prišla do zaključka, če je plovilo privezano npr. v marini, kakšnimi privat zalivi in ovirami če je čoln vezan za ovirami in podobno da je vse OK. Sam plovilo že 15 let vežem na betonski sider velikosti cca 80x80x80 cm v zalivu v kraju Kustići na Pagu. Betonskega sidra niti slučajno ne moreš premakniti, vendar kasko zavarovanje na tem sidru za primer kraje in poškodbe ne krije nikakršne škode.

Sam sem bil na informacijo zelo presenečen, saj zavarovalnica nudi zavarovanje samo na tistih vezih, ki se niti slučajno nič ne more zgoditi (marina, ovire). Torej vaše izkušnje in predlogi kje bi uredil kasko zavarovanje.

lp

Bine
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Po Jun 22, 2015 23:21

Glede zavarovanja plovil sem že nekajkrat pisal v forumu, malo poišči.
Sestavni del vsake police, ki je pogodba so tudi pogoji po katerih je sklenjeno zavarovanje. Vedno je določen predmet zavarovanja, zavarovane nevarnosti (riziki), dodatna kritja (npr. prevoz po kopnem) in tudi izključitve. Običajno so določene tudi franšize pri škodi, vendar ni nujno, lahko tudi samo za določen rizik. Pogoji zavarovalnic niso enaki, zato tudi cene ne, varijant kolikor hočeš. Vsekakor pa velja samo tisto kar je napisano.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov