Z hrvaško registrsacijo v SLO
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
al
Odprto območje plovbe!
SLO zastava!
Ampak birokracijo je potrebno spoštovati. Jebi ga.
Saj so CRO pravila jasna... sicer pa se boste že prilagodili, če ste se ognili plačilu DDV v Slo....
Bolj se mi zdi pomembno, da preden zadostiš birokratom je smisleno, da se vse (pisno-po mailu) dogovoriš/razčistiš s svojo zavarovalnico, kjer imaš obvezno in kjer imaš kasko.
Nekje celo težijo po novih naponah po destih letih itd...
Bistvo je kaj v primeru pizdarije. Seveda varnost na prvem mestu a takoj zatem je uveljavljanje škode.
Potem pa so vprašanja: ste imeli to, ono.... Ste imeli izobešeno dnevno oznako za sidranje (kuglo) ko se je češka posadka zaletela v vas...
Naj povem, da če se ti v Grčiji zgodi sranje pa tudi če nisi ti kriv in je škoda prijavljena Port policeu (kapetaniji),ker to rabiš za zavarovalnico,moraš plačati pregled barke s strani pooblaščene firme (osebe)... cca 400eur.
Drugače ne smeš izpluti.
Jaz se vedno pozanimam kakšna pravila veljajo za državo v katero vplujem.Birokraciji je treba ustreči. In mislim, da je za morje to kar prav.
Aja pa 400kun za pregled je res malo. Saj tolko date za fišplate mit ušate...
SLO zastava!
Ampak birokracijo je potrebno spoštovati. Jebi ga.
Saj so CRO pravila jasna... sicer pa se boste že prilagodili, če ste se ognili plačilu DDV v Slo....
Bolj se mi zdi pomembno, da preden zadostiš birokratom je smisleno, da se vse (pisno-po mailu) dogovoriš/razčistiš s svojo zavarovalnico, kjer imaš obvezno in kjer imaš kasko.
Nekje celo težijo po novih naponah po destih letih itd...
Bistvo je kaj v primeru pizdarije. Seveda varnost na prvem mestu a takoj zatem je uveljavljanje škode.
Potem pa so vprašanja: ste imeli to, ono.... Ste imeli izobešeno dnevno oznako za sidranje (kuglo) ko se je češka posadka zaletela v vas...
Naj povem, da če se ti v Grčiji zgodi sranje pa tudi če nisi ti kriv in je škoda prijavljena Port policeu (kapetaniji),ker to rabiš za zavarovalnico,moraš plačati pregled barke s strani pooblaščene firme (osebe)... cca 400eur.
Drugače ne smeš izpluti.
Jaz se vedno pozanimam kakšna pravila veljajo za državo v katero vplujem.Birokraciji je treba ustreči. In mislim, da je za morje to kar prav.
Aja pa 400kun za pregled je res malo. Saj tolko date za fišplate mit ušate...
-
al
libameta napisal/-a:Ja fantje, tisti ki ste veselo zamenjal SLO za CRO ..... spet so vas n....... k elastiko , že večkrat videno v lepi njihovi
A dej
Nekdo je plačal za 60k€ vredno plovilo, 2k€ pdvja. Čista natega, ane
Pa dobrih 30€ za plovno vsako leto, tud blazno drago, al kaj
Včasih se je dobro pustit mal nategnit, paše
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost