Pozdrav!
Pred koncem sezone sem kupil krasen rabljen gliser dolžine 21 ft registriran v USA. S samim nakupom sem zelo zadovoljen vendar me muči naslednja zadeva. Pri rutinskem pregledu (po nakupu) sem ugotovil, da se številke na trupu (hull number) in številke, ki so vnešene v dokumente niti pod razno ne ujemajo. Kontaktiral sem že prodajalca ki pravi, da o tem nima pojma. A mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim in ali ima kdo že podobne izkušnje.
LP!
Neskladni dokumenti
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Neskladni dokumenti
Torej videti je, da imam resen problem. Sem pa po priporočilu kolega šel na stran "STATE OF DELAWARE" kjer lahko preveriš ali je plovilo v registru. Moje plovilo sicer je v registru pod imenom bivšega lastnika (saj še nisva naredila uradnega prepisa) številke (hull number) so pa tiste, ki so vpisane na dokumentih (in se ne ujemajo s tistimi, ki so vtisnjene na trupu plovila).
Zgleda da bo potrebna resna akcija!!
LP Vsem
Zgleda da bo potrebna resna akcija!!
LP Vsem
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
State of Delaware za plovila, ki niso izdelana v ZDA in nimajo "hull number" po njihovi klasifikaciji, izdajo nadomestno Hull No., pri prodaji pa bi morala biti v kupoprodajni pogodbi vpisana taprava, to je tista, ki je na čolnu, in ne tista, ki je navedena v registracijskem dokumentu. Problema ne bi smelo biti, da pa se izogneš težavam, ko boš čoln prodajal, pa predlagam, da uredita papirje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost