Neskladni dokumenti

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

glastron
Desetnik

Neskladni dokumenti

OdgovorNapisal/-a glastron » Pe Dec 26, 2008 11:52

Pozdrav!

Pred koncem sezone sem kupil krasen rabljen gliser dolžine 21 ft registriran v USA. S samim nakupom sem zelo zadovoljen vendar me muči naslednja zadeva. Pri rutinskem pregledu (po nakupu) sem ugotovil, da se številke na trupu (hull number) in številke, ki so vnešene v dokumente niti pod razno ne ujemajo. Kontaktiral sem že prodajalca ki pravi, da o tem nima pojma. A mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim in ali ima kdo že podobne izkušnje.
LP!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Dec 26, 2008 12:08

Čim prej ga vrni prodajalcu in od njega zahtevaj denar. Upam da imaš papirje po katerih je razvidno od koga si kupil čoln s ponarejenimi dokumenti. Ne bi te rad strašil a imaš velik problem. Je bila to firma ali fizična oseba?
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Dec 26, 2008 12:29

Pri tej stvari je verjetno najhuje, da nekdo išče plovilo s tvojimi serijskimi številkami, ki pa ima prave dokumente... posledično si lahko ob plovilo in dobiš še kazensko prijavo...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Dec 26, 2008 16:09

Pozdravljen
Daj, napokaj dva ali tri prijatelje po 120 kg in čim prej k prodajalcu,pa boš hitro imel prave papirje ali denar.Sicer boš imel sranja,da se ti bodo vsi čolni zasrali...
LP Iztok
glastron
Desetnik

Neskladni dokumenti

OdgovorNapisal/-a glastron » Pe Dec 26, 2008 21:02

Torej videti je, da imam resen problem. Sem pa po priporočilu kolega šel na stran "STATE OF DELAWARE" kjer lahko preveriš ali je plovilo v registru. Moje plovilo sicer je v registru pod imenom bivšega lastnika (saj še nisva naredila uradnega prepisa) številke (hull number) so pa tiste, ki so vpisane na dokumentih (in se ne ujemajo s tistimi, ki so vtisnjene na trupu plovila).
Zgleda da bo potrebna resna akcija!!

LP Vsem
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Dec 27, 2008 20:43

Ubij ga nije ti brat(ne dobesedno potipaj ga pa le)
Uporabniški avatar
Tuna
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor-Murter
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tuna » To Apr 28, 2009 19:01

State of Delaware za plovila, ki niso izdelana v ZDA in nimajo "hull number" po njihovi klasifikaciji, izdajo nadomestno Hull No., pri prodaji pa bi morala biti v kupoprodajni pogodbi vpisana taprava, to je tista, ki je na čolnu, in ne tista, ki je navedena v registracijskem dokumentu. Problema ne bi smelo biti, da pa se izogneš težavam, ko boš čoln prodajal, pa predlagam, da uredita papirje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost