Danes sem v HR zaaral en na hrvaškem registrian čoln, sedaj pa me glede nadaljnjega postopka zanima nekaj stvari (in seveda kaj mi vi svetujete).
Odločiti sem moram o tem, ali na čoln uvozim in registriram v SLO, za kar moram nato plačati DDV + carino, kar naj bi znašalo cca 22% ali pa naj registriram čoln naprej na Hrvaškem.
Sam se sicer bolj nagibam da bi ga registriral na Hrvaškem, vendar pa bi bi baje za to rabil nekega hrvaškega poroka, da bom plačeval davek na morje ali nekaj takega (čeprav je logično, da ga bom, če sem kupil čoln in če bo čoln tam registriran)
Zanima me torej če je to res, da rabiš poroka, kajti ne poznam nobenega Hrvata, ki bi mi šel za poroka
Aha, in še ena stvar v zvezi prikolice! Če tudi bi mi kakorkoli uspelo registriati čoln v HR, potem bi vsaj prikolico vsekakor moral registrirati v SLO(čoln bom ob uporabi iz SLO vozil v HR in obratno).
Sedaj pa me zanima, ali je potrebno potem za prikolico (do 750 kg ) plačati tudi carino (to mi danes na tehničnih pregledih delavka na šalterju ni vedela povedat
In še nekaj, ali davek oziroma carino odmerijo po pogodbi ali na podlagi njihovih kataloških izračunov?
Hvala za vse odgovore.
LP