št. oseb na čolnu - otroci

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

silvobozic
Višji vodnik

št. oseb na čolnu - otroci

OdgovorNapisal/-a silvobozic » So Maj 09, 2009 20:31

Če prav razumem pravila, otroci tudi štejejo osebe na čolnu. Skatka 8 kg dojenček po črki zakona šteje enako kot 100 kg dedec. A to drži?

Kaj pa na crew listo je otroke potrebno vpisovati?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 09, 2009 21:28

Ne me sedaj držat za besedo, samo se mi zdi, da otrok do 12 leta ni potrebno vpisovat na "Popis osoba"...
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Maj 09, 2009 21:39

admin napisal/-a:Ne me sedaj držat za besedo, samo se mi zdi, da otrok do 12 leta ni potrebno vpisovat na "Popis osoba"...

TOČNO TAKO IN PREVERJENO :!:
otrok do 12 leta ni potrebno vpisovat na popis oseb
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » So Maj 09, 2009 22:08

Edino je treba paziti glede rešilnega jopiča za otroke, zna kakšna kontrola komplicirati.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Maj 09, 2009 22:11

Gaso napisal/-a:Edino je treba paziti glede rešilnega jopiča za otroke, zna kakšna kontrola komplicirati.

saj se ve, koliko oseb na čolnu, toliko jopičev-ustreznih :wink:
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Ne Maj 10, 2009 00:15

kot je reku mare do 12 leta ne rabi vpisovat otroka.Tudi jaz sem svojega pred leti vpisoval ker nisem vedel da ne rabi :twisted:
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Ne Maj 10, 2009 10:43

ja fantje zdaj mi pa nekaj ni jasno :shock: zakaj pa ne bi vpisoval vse ki se bodo nahajali med plovbo na plovilu?ja posredi denar ali kaj?se mi zdi da v primeru nesreče zna biti popis posadke zelo koristen!
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Maj 10, 2009 15:36

kakor je meni znano je krulista nekaj drugega kot popis oseb :roll:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Maj 10, 2009 15:49

Pozdravljeni
krov lista je drugo od popisa oseb.otroka ne vpišeš zato da ti ostane v bistvo eno mesto ali dva koliko otrok pač imaš pod 12 let ,več na popisa za kakšne prijatelje ali koga drugega .če pa imaš vedno manj oseb kot jih dovoli lista potem če ti je všeč tudi otroka vpišeš.govorimo o popisu oseb.
Na krov listi pa morajo biti vsi ki se med plovbo nahajajo na plovilu.
ne velja če je barka na sidru ali v marini.
lp
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Po Maj 11, 2009 00:28

Definitivno na vinjeto(popis oseb) se ne vpisujejo otroci do 12 let , paziti je treba samo da imajo tudi otroci z sabo osebni dokument ...ukolikor pa niso Vaši oz. so sošolci, prijatelji pa je dobro imeti pooblastilo. Na crew listi pa je popis vseh oseb ne glede na leta ipd.
Skratka zadeva ima svojo logiko...zmeraj morajo osebe biti nekje evidentirane , to je tudi prav tako.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
silvobozic
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a silvobozic » Po Maj 11, 2009 20:11

OK, odgovor je bil razumljiv v enem delu. kaj pa glede nosilnosti nasploh. če je čoln registriran za pet ljudi, to pomeni, da 2 odrasla in trije otroci do šest let že zapolnijo mesta in zraven istočasno ne sme biti še ena oseba?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Maj 11, 2009 21:43

Fantje, ne mešat popis oseb (priloga vinjeti) in crew listo. Popis oseb je iznajdba južnih sosedov (po moje ne pije vode v nobenem mednarodnem pravu), ki so si jo izmislili, da so zajezili črni čarter.
Crew lista pa je mednarodni dokument, kjer so zajeti VSI člani na krovu. Od 0,1 leta do 110 let. Ob prečkanju meje se crew lista popiše detaljno z vsemi podatki (rime, roj.datum itd). Tako se ve koliko ljudi je na plovilu v vsakem trenutku. V dobrih starih časih, se je ta dokument izpisoval striktno in vselej in ZASTONJ.
Potem pa je prišla vinjeta in popis osoba (nad 12 let) in s tem preveč dela za lučke kapetane. Da se je vzporedno stra crew lista opustila.
Torej najpomembnejše je, da v letu ne boš na krov vkrcal kakega prijatelja preveč, pa čeprav ob morebitnem brodolomu nimajo točnega podatka o posadki.
To so moje dolgoletne izkušnje, Pajer in ostali strari pomorci, povejte, če je mogoče drugače.
lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 11, 2009 22:46

Točno tako Kr en! Za HR kontrolo je važen samo Popis osoba, kaj imaš pa napisano na crew listi pa nobenega ne briga... Sicer je tudi nemogoče vsakih 5 minut hodit na kapitanijo...
Razumem za večje barke, kjer je posadka cel teden enaka. Samo, kaj pa manjši čolni? Nekdo, ki je v kampu in ima na Popis osoba vpisano svojo družino in kakšnega prijatelja, le-te potem vsak dan malo pomeša... Pa tega nič ne vpisuje na crew listo... Manjši čolni je na HR tako ali tako sploh nimajo več!
No pri prečkanju meje sem jaz imel ponavadi vpisanega sebe, mogoče še eno osebo. In to crew listo imam vedno ves čas na barki. Še letos imam tisto od lanjske pomladi, vpisan pa samo jaz... Čez leto pa se potem izmenja še kdo...

LP
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Maj 12, 2009 08:56

Na nekaterih kapetanijah so bolj, na drugih pa spet manj razumni. Recimo v Pulju, če jih lepo poprosiš in prepričaš, da na čolnu ne živiš, napravijo črto na zadnji številki po njihovi formuli. Potem lahko vpišeš vsako osebo sam, naknadno, do gornjega limita in ne rabiš za vsakega prjatla hodit na kapetanijo. Drugod pa so mi potegnili črto takoj za zadnjo osebo, ki sem jo prijavil na popis oseb, kar pomeni za vsakega novega potnika obisk kapetanije.
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Maj 12, 2009 09:59

Se strinjam z Adminom...sam sicer vem da glede na to da imam barko stalno v marini Punat ...crew lista je bila važna samo kadar sem barko lani peljal doliz Slo...potem pa nič več ...tudi ko me je ustavila kapetanija na vodi so mi pregledali samo vinjeto in popis oseb ...kjer je samo moje ime in žena ...otroci še nimajo 12 let torej niso predmet tega .
In če si stalno v marini ter pluješ v hrvaških vodah je za oblasti tam najbolj važna vinjeta in popis oseb...za moje pojme pa je crew lista najbolj važna , ker samo ta ima podatek koliko in katere osebe se nahajajo na barki... je pa tako ...vinjeta je za plačat ...crew lista je zastonj...in ker drzavo bolj skrbi da kaj "ubere" jih to blj zanima da se ne bi kdo "zastonj" vozil...Ko bo Cro u EU bodo zadeve lažje...će ne drugega bo crew lista postala važna.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost