DOKUMENTI ZA HRVAŠKO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 05, 2008 10:11

Dobra ideja. Samo na poti do Pule, te ne smejo dobiti v priobalnem pasu oz. v njihovih teritorialnih vodah.
LP
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Če Jun 05, 2008 13:07

mene so med plovbo ustavili edino v Italiji in to dvakrat, enkrat v Mesinski ožini, med jadranjem, drugič pred Brindissijem, ko smo motorili. V obeh primerih so bili zelo prijazni in vljudni... Na Hrvaškem pa poostreno kontrolirajo le na sidru ali privezu, oziroma znotraj 300m obalnega pasu. Vsako leto se vsaj enkrat srečamo na tak način. Včasih so prijazni (večinoma) včasih pa malo manj... se razume, da imaš vse papirje, ki jih želijo videti...
Pozdrav vsem :)
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Če Jun 05, 2008 13:42

atilone napisal/-a:Dobra ideja. Samo na poti do Pule, te ne smejo dobiti v priobalnem pasu oz. v njihovih teritorialnih vodah.
LP

Kaj pa je z neskodljivim prolazom cez teritorijalno morje?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 05, 2008 14:08

opus napisal/-a:
atilone napisal/-a:Dobra ideja. Samo na poti do Pule, te ne smejo dobiti v priobalnem pasu oz. v njihovih teritorialnih vodah.
LP

Kaj pa je z neskodljivim prolazom cez teritorijalno morje?

Ja imaš prav. To se zgodi, če je jezik (prst) hitrejši od možganov :oops: .
LP
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Maj 25, 2009 17:08

Si bom kar tole temo sposodil. Zanima me, kako uredite zadevo z vinjeto tisti, ki ste solastniki plovila. Čoln imava skupaj z očetom in vsak je lastnik polovice in tako je tudi napisano v vpisnem listu. Na kapetaniji v Opatiji je praksa sledeča: Dobiva en popis oseb, ki si ga deliva, podpiševa pa ga oba. To po njihovo pomeni, da sva oba skiperja (čeprav v zakonu piše, da je lahko samo eden). Pravijo, da je to rešitev v primeru, ko je več lastnikov (česar oni kao ne poznajo in se jim zdi čudno). Me pa zanima, kako se to obnese v praksi, lani namreč nisem doživel kontrole na morju. V glavnem, smilijo se mi tisti, ki so eni od šestih solastnikov jadrnice in imajo samo en popis oseb, ki jih totalno omeji, čeprav so si v lastništvu vsi popolnoma enakovredni. :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti