tehnični pregled v Sloveniji, čoln na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
tehnični pregled v Sloveniji, čoln na Hrvaškem
Pozdravljeni,
imam problem.
Čoln star 5 let, registriran v Sloveniji, tehnični pregled naš čaka....
Problem je, ker je čoln v Nerezinah, suhi dok......
Transport v Slovenijo odpade, zaradi odločno prevelikih stroškov transporta.
Na kapetaniji v Malem Lošinju odklanjajo izdati potrdilo o "ispravnosti" čolna, ker naj bi se nekaj zakoni pri njih spremenili in tega ne delajo več. Informacija stara 1 uro....
Kaj lahko storimo?
Hvala za trud,
Ashy
imam problem.
Čoln star 5 let, registriran v Sloveniji, tehnični pregled naš čaka....
Problem je, ker je čoln v Nerezinah, suhi dok......
Transport v Slovenijo odpade, zaradi odločno prevelikih stroškov transporta.
Na kapetaniji v Malem Lošinju odklanjajo izdati potrdilo o "ispravnosti" čolna, ker naj bi se nekaj zakoni pri njih spremenili in tega ne delajo več. Informacija stara 1 uro....
Kaj lahko storimo?
Hvala za trud,
Ashy
Če noče gora k Mohamedu, bo moral Mohamed h gori
Vprašaj na BUREAU VERITAS Rijeka (ki je pooblaščen za opravljanje pregledov s strani slovenske uprave za pomorstvo) koliko ti bodo računali. Ampak se bojim, da ne bo poceni.
Še kontakt: http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_colnov/klasifikacijski_zavodi/
Vprašaj na BUREAU VERITAS Rijeka (ki je pooblaščen za opravljanje pregledov s strani slovenske uprave za pomorstvo) koliko ti bodo računali. Ampak se bojim, da ne bo poceni.
Še kontakt: http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_colnov/klasifikacijski_zavodi/
To sem že gledala ja. Hvala.
Pa morda ve, je to res, da naj kapetanije ne bi več delale teh pregledov in izdale potrdila?
Sicer mi na kraj pameti ne pade, da se spustim v konflikt z njimi, ampak da jih lahko leeepoooo prosim? Jutri grem na Cres, pa bi rada čimveč uredila.
Kaj pa varijanta, da gre pristojna oseba iz Slovenije naredit ta pregled na Hrvaško?
Ali samo sanjarim...... Stroške in čas bi seveda plačali mi.
Še vedno bi bilo verjetno ceneje, kot transportirat čoln sem.
Pa morda ve, je to res, da naj kapetanije ne bi več delale teh pregledov in izdale potrdila?
Sicer mi na kraj pameti ne pade, da se spustim v konflikt z njimi, ampak da jih lahko leeepoooo prosim? Jutri grem na Cres, pa bi rada čimveč uredila.
Kaj pa varijanta, da gre pristojna oseba iz Slovenije naredit ta pregled na Hrvaško?
Ali samo sanjarim...... Stroške in čas bi seveda plačali mi.
Še vedno bi bilo verjetno ceneje, kot transportirat čoln sem.
Potem bi bilo verjetno ugodneje, da prepišemo čoln na Hrvaško.
Kaj se zgodi, če je obvezno zavarovanje za leto 2016 že plačano, čoln pa prepišemo na Hrvaško?
Vse dokumente imam na Hrvaškem, kaj moram v tem primeru prinesti v Slovenijo? Vpisni list, original račun,..... sem pregledovala forum, pa nič drugega ne zasledim.
Kaj se zgodi, če je obvezno zavarovanje za leto 2016 že plačano, čoln pa prepišemo na Hrvaško?
Vse dokumente imam na Hrvaškem, kaj moram v tem primeru prinesti v Slovenijo? Vpisni list, original račun,..... sem pregledovala forum, pa nič drugega ne zasledim.
* - v primeru da se čoln za osebne namene vpiše v vpisnik čolnov v roku enega leta od njegove izdelave, se prvi redni pregled čolna opravi po desetih letih od vpisa, naslednji redni pregledi pa vsakih pet let. Dovoljenje za plovbo se v navedenem primeru izda za obdobje pet let.
Tole sem prekopirala iz Uprave RS za pomorstvo, kaj to velja ?
Tole sem prekopirala iz Uprave RS za pomorstvo, kaj to velja ?
Če prav razumeš imaš isti primer kot jaz, le da ima jaz čoln v Sloveniji. Upam, da te bom sedaj res najbolj razveselil. Tudi jaz imam star čoln 5 let, in ko sem pred nekaj dnevi klical na Kapitanijo v Koper, da bi se dogovoril za termin, mi je Damir Ban obrazložil, da ker je čoln star 5 let sploh ne bova delala pregleda. Le vpisni list in še nekaj dokumentov naj mu pošljem po pošti in bo vse uredil, ter mi zadevo poslal nazaj po redni pošti.
Kaj hočeš lepšega
Ostalo na ZS
lp
Bine
Kaj hočeš lepšega
lp
Bine
Re: tehnični pregled v Sloveniji, čoln na Hrvaškem
Obujam temo: kolega me je vprasal kako podaljsamo dovoljenje ce se kot v njegovem primeru plovilo nahaja privezano na siciliji, v palermu. Plovilo cca 8m.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost