Registracija

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Maj 15, 2016 20:32

kr3mn1 napisal/-a:ti daš šahovnico na čoln, ker jo moraš če hočeš plut na hrvaškem, nam z HR registracijo je ni treba

+ trajna registracija
+ napol zastonj zavarovanje

nobenih vinjet, nobenih spraševanj.

Tudi o teh "napol zastonj" zavarovanjih je bilo že dosti napisnega :roll:

Fino je plačat za nekaj evrov nižjo premijo, mnogo manj fino pa je plačat nekaj deset tisoč evrov škode oškodovancu, ker ti šele takrat povedo, česa vse ti zavarovanje ne krije :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Maj 15, 2016 21:52

halo,

dvomim da naše zavarovanje za 60 EUR za čez poletje pokrije potopitev tankerja, tako da tudi njihovo za 80 EUR drži vodo.

Sem govoril z agentom pri nas, hvala lepa za zavarovanje - 100 pogojev se mora prej poklapat, preden kaj plačajo. Predlani imeli neljub dogodek, malce narinjen lak na barki, mi na nemški, z nemškim zavarovanjem etc..je kolega par tisočakov kar na licu mesta moral nakartat.

Če mislite da bo slovensko zavarovanje pokrilo to...iz prve roke ti povem, da CO umika iz ponudbe kasko zavarovanja, ostale bodo kmalu sledile.

pluti pametno, pa se to izogne. Če pa svoj čoln pošlješ na dno, ti pa tako noben ne bo plačal, sploh ne za 20 let staro banjo.
piso

OdgovorNapisal/-a piso » Če Jun 23, 2016 15:47

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu. Za vse kateri ste se že kdaj srečali s tovrstnimi postopki vas lepo prosim za pomoč oz. informacijo. Možno, da je na tem forumu že opisano vendar prebijanje skozi vse te teme je sicer zabavno in poučno vendar vseeno zamudno.

Prosim vas za informacijo. V juliju bom na otoku Hvaru kupil čoln 5.5M + 50HP.
Sedanji lastnik je hrvaški državljan plovilo pa je trajno registrirano pod Hrvaško zastavo.
Zanima me kakšni so postopki ter stroški prepisa oz. stroški celotnega postoka ter predvsem koliko časa vzame vsa ta papirologija? Res ne želim, da bi nekaj dni dopusta zapravil s skakanjem iz urada na urad zato bi prosil tudi informacijo kaj vse lahko postorim že pred odhodom na dopust.

Hvala lepa za odgovor in pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov