Preveč oseb na čolnu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Preveč oseb na čolnu
Pozdravljeni. imam čoln za 4 pa me zanima kok komplicirajo na hrvaškem če se nas pelje 5? kokšna je kej kazn?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Bartol napisal/-a:Na čolnu so vse osebe člani posadke.
....
Na čolnu so vse osebe pravno člani posadke, če ga upravljaš z dovoljenjem za voditelja čolna, ker pravno ne smeš voziti potnikov. Večina (tudi jaz zdajle ne povsem) tudi ne ve, v čem vse je pravno razlika med odnosom do člana posadke in odnosom do potnika.
Če čoln upravljaš na primer z dovoljenjem za mornarja motorista (mislim da imajo Hrvati zdaj nekaj spremenjeno to poimenovanje), so lahko nekateri člani posadke, nekateri pa tudi potniki. Tako iz tega, da nekdo s svojim dovoljenjem ne more voziti potnikov, še ni varno sklepati, da mora biti na dokumentu plovila sosednje države vpisano le skupno dovoljeno število oseb in od tega število članov posadke, ne pa recimo potrebno minimalno število članov posadke in poleg tega dovoljeno število potnikov.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta