Sveta Katarina Ankaran nezakonito zaračunavanje spusta navoz
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
zajtam1974
- Praporščak
Drži da rampa ni njihova ampak če njih ne bi bilo tam da jo rihtajo, verjemite da bi rampa neuporabna ali zaprta, poleg tega imaš še vodo in parking brezplačno...sam ne delim ljudi po narodnosti ali veroizpovedi, obstajajo le normalni svetovljani in omejeni ali nevedni, pa brez zamere...
bonaca in gas.........
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Meni je včasih kar nerodno, ko mi kakšen Hrvat reče, da smo Slovenci najbolj škrti turisti, ker smo se pripravljeni na smrt skregat za vsak €. Jebeš tak dopust, da se na vsakem koraku treseš in kregaš za vsak €
Pa da se razumemo... tudi jaz se dostikrat pogajam za boljšo ceno, ampak ne na tak način, da se z vsemi na smrt skregam. Tudi pogajat se je treba znat
Pa da se razumemo... tudi jaz se dostikrat pogajam za boljšo ceno, ampak ne na tak način, da se z vsemi na smrt skregam. Tudi pogajat se je treba znat
To s škrtostjo je povezano s tem, da slovenci v gostilnah kao ne puščamo napitnine... Jaz to sicer težko verjamem, ker še nisem odšel iz oštarije, da ne bi bila napitnina dodana, pa ne samo iz oštarije, tudi iz trgovine včasih, ko je prodajalka prijazna!
Imam kar nekaj dobrih prijateljev, ki delajo v turizmu/gostinstvu na hrvaškem in menda je tako, da od slovencev bo šele vsak 10. dal napitnino, ostali čakajo drobiž do zadnje kune nazaj! Smo pa menda še dobri, Italijani nikoli ne želijo plačati toliko kot piše, temveč obvezno razprava o popustu, ne pa napitnini... Nemci in švicarji pa so najbolj radodarni, avstrijci malo manj, madžari, čehi, slovaki pa podobno kot mi, večina ne da nič.
Imam kar nekaj dobrih prijateljev, ki delajo v turizmu/gostinstvu na hrvaškem in menda je tako, da od slovencev bo šele vsak 10. dal napitnino, ostali čakajo drobiž do zadnje kune nazaj! Smo pa menda še dobri, Italijani nikoli ne želijo plačati toliko kot piše, temveč obvezno razprava o popustu, ne pa napitnini... Nemci in švicarji pa so najbolj radodarni, avstrijci malo manj, madžari, čehi, slovaki pa podobno kot mi, večina ne da nič.
V ZDA imajo to enostavno rešeno... napitnina je obvezna... in to najmanj 15%. Ampak tam so natakarji večinoma plačani izključno iz napitnine (podobno je s prodajalci, ki so večinoma vsi plačani od prometa). Napitnine ni treba plačati samo v primeru, če res nisi bil zadovoljen s postrežbo, ampak to se zelo redko zgodi, ker natakarji gostom dobesedno lezejo v rit
. Za razliko od Slovenije in Hrvaške, kjer je vse preveč natakarjev in prodajalcev neprijaznih, ali pa vsaj naveličanih 
H2O napisal/-a:Meni je včasih kar nerodno, ko mi kakšen Hrvat reče, da smo Slovenci najbolj škrti turisti, ker smo se pripravljeni na smrt skregat za vsak €. Jebeš tak dopust, da se na vsakem koraku treseš in kregaš za vsak €
Pohlepni Ivica varčnemu Janezu očita škrtobo
Oba hočeta €€€. V tem primeru je pohlep hujši od varčnosti in ima Janez kar prav, ve kako je prigaral svojo plačo, kje jo bo potrošil je njegova stvar...
Vsak lahko s svojim denarjem počne kar hoče, ampak če povsod škrtari in se krega za vsak €, se ne sme čudit, če ga imajo za drugorazrednega gosta.
Slovenci smo bili škrti že pred krizo, zdaj smo postali pa prav obsedeni s škrtostjo (oziroma varčnostjo, kot praviš ti). Škoti so pravi zapravljivci v primerjavi z nami
Slovenci smo bili škrti že pred krizo, zdaj smo postali pa prav obsedeni s škrtostjo (oziroma varčnostjo, kot praviš ti). Škoti so pravi zapravljivci v primerjavi z nami
admin napisal/-a:Italijani nikoli ne želijo plačati toliko kot piše, temveč obvezno razprava o popustu, ne pa napitnini...
Italijani so se pač navajeni povsod pogajat za skonto
H2O napisal/-a:Vsak lahko s svojim denarjem počne kar hoče, ampak če povsod škrtari ....
Ma kakšno škrtarjenje. Tema se nanaša na neupravičeno zaračunavanje uporabnine rampe. To ne ugotavlja zgolj furs, ampak potrjujejo tudi drugi člani foruma na podlagi lastnih izkušenj. Noben, ki je član društva tega niti ne zanika. Kaže, da se pobira denar za nekaj za kar niso pristojni. In to ni prav. To je na nek način enako, kot če bi ti parkiral v garažni hiši v BTC-ju pa bi pristopu in ti zaračunal parkirnino za cel dan. A bi mi plačal?
To, da bi bila rampa neuporabna zajtam1974 ne vemo. In očitno tudi ne bomo, dokler se bo po domače zaračunavalo uporabnino!
Tvoj nasvet H2O bi torej bil, da naj se za en spust in dvig na leto včlanim in plačam 40€??? Drugače sem avtomatično proglašen za škrtuha?
Pa nehte zagovarjat vse razen nas, Slovencev. Če je tok hudo predlagam selitev v tujino!
Morda bi bilo dobro, da bi se zbrali tisti, ki imajo toliko za povedat o tem spustu, financirali in zgradili svoj spust na primernem mestu, ga oglaševali, vzdrževali, nudili vodo, parking, ... in tam ob njem čakali, če jim bo morda kdo dal kakšno pivo za spust čolna in vse kar gre zraven

Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Dimen napisal/-a:To je na nek način enako, kot če bi ti parkiral v garažni hiši v BTC-ju pa bi pristopu in ti zaračunal parkirnino za cel dan. A bi mi plačal?
To ni niti približno enako. Parkiranje v garažni hiši v BTC je brezplačno, ker ga omogočajo trgovci, da pač olajšajo svojim kupcem nakup v njihovi trgovini (torej jo na koncu itak financirajo kupci). Uporaba rampe v Sveti Katarini pa ni brezplačna in ti to dobro veš, pa se delaš neumnega in bi jo vseeno rad uporabljal zastonj (ali pa vsaj ceneje kot vsi ostali). To je približno tako, kot če bi poskušal zastonj parkirati v plačljivi garažni hiši, ker recimo nima vseh potrebnih dovoljenj.
Če misliš, da društvo Sveta Katarina neupravičeno zaračunava uporabo rampe, jih pač prijavi inšpekciji. Ampak če bo inšpekcija zaradi morebitnih nepravilnosti zaprla rampo v Sveti Katarini, ti bodo ostale na voljo samo še marine.
Mogoče pa tudi kakšna marina nima vseh potrebnih dovoljenj in boš lahko še tam težil, da ti ne smejo zaračunati rampe in priveza
Res vas ne razuumem;
V ladjedelnici Izola lepo prijazno pozdraviš, poveš da bi rad spustu čoln v vodo, parkiral prikolico in avto. Plačaš, s ene spomnim ali 10 ali 15€ za cel dan (spust in ponoven dvig) in je. Avto in prikolica sta za ograjo. Nobene gužve, žičnosti,... Dostop kot je treba. Kakšnih 40 oz. 50€???
V ladjedelnici Izola lepo prijazno pozdraviš, poveš da bi rad spustu čoln v vodo, parkiral prikolico in avto. Plačaš, s ene spomnim ali 10 ali 15€ za cel dan (spust in ponoven dvig) in je. Avto in prikolica sta za ograjo. Nobene gužve, žičnosti,... Dostop kot je treba. Kakšnih 40 oz. 50€???
kasaudio napisal/-a:V ladjedelnici Izola lepo prijazno pozdraviš, poveš da bi rad spustu čoln v vodo, parkiral prikolico in avto. Plačaš, s ene spomnim ali 10 ali 15€ za cel dan (spust in ponoven dvig) in je.
Nekaterim je očitno tudi to preveč in se raje kregajo v Sveti Katarini
Btw, a si prepričan, da ima ladjedelnica v Izoli vsa potrebna dovoljenja?
H2O napisal/-a:Če misliš, da društvo Sveta Katarina neupravičeno zaračunava uporabo rampe...
Kaže že tako H2O! In to moti, nič drugega.
Ne gre se za 40€ ali več H2O. Gre se zato ali uporabo rampe upravičeno zaračunavajo ali ne? Zato je bila tema tudi ustvarjena.
Moti tvoje odvračanje pozornosti z škrtostjo, da je zato urejena, vzdrževana, možnost vode, parkiranja. V resnici pa gre za kavbojski pristop/računanje nečesa za kar niso pooblaščeni ali da bi imeli koncesijo. To moti H2O, vse drugo pozdravljam.
Je pa zanimivo, da si inšpekcijo omenil.
Niti pomislil nisem. Nisem te vrste karakter!
Dimen napisal/-a:Je pa zanimivo, da si inšpekcijo omenil.
Niti pomislil nisem. Nisem te vrste karakter!
Seveda ne... ti jim raje težiš, da ti ne smejo računat rampe, ker nimajo dovoljenja
Očitno te najbolj moti, da moraš za en spust letno plačat enako, kot ostali za celo leto (ker pač samo enkrat letno uporabljaš rampo).
A bi res rad, da društvu Sveta Katarina prepovejo zaračunavanje rampe? Upam da se zavedaš, da je potem nihče več ne bo mogel uporabljati, ker jo bodo preprosto zaklenili s ketno, ali bo pa slej ko prej postala neuporabna, ker nihče ne bo skrbel zanjo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta