Najem sorodnikovega plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Najem sorodnikovega plovila
Pozdravljeni.
Vprašanje je bolj hipotetično, pa vendar. Verjetno tudi nima veze z navtiko, ampak bolj s finančnimi in davčnimi pravili.
Na kakšen način si lahko izposodim (najamem) plovilo od sorodnika, (sodelavca, soseda...), ki je pravno fizična oseba, plovilo pa je njegova zasebna last? Če, na primer, nekomu daš v uporabo osebni avto, se uredi pooblastilo, s katerim uporabnik izkaže, da mu lastnik dovoli uporabo, hkrati pa se na uporabnika prenese tudi vsa odgovornost glede prometa. Ali za plovila obstajajo kakšne podobne možnosti? Pa, če še zakompliciram, kako to gre na HR?
Se zahvaljujem za nasvete in komentarje.
Vprašanje je bolj hipotetično, pa vendar. Verjetno tudi nima veze z navtiko, ampak bolj s finančnimi in davčnimi pravili.
Na kakšen način si lahko izposodim (najamem) plovilo od sorodnika, (sodelavca, soseda...), ki je pravno fizična oseba, plovilo pa je njegova zasebna last? Če, na primer, nekomu daš v uporabo osebni avto, se uredi pooblastilo, s katerim uporabnik izkaže, da mu lastnik dovoli uporabo, hkrati pa se na uporabnika prenese tudi vsa odgovornost glede prometa. Ali za plovila obstajajo kakšne podobne možnosti? Pa, če še zakompliciram, kako to gre na HR?
Se zahvaljujem za nasvete in komentarje.
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
Najem = pridobitna dejavnost
Posoja med prijatelji/sorodniki = dobrota
Če ti hrvati dokažjo prvo, si ga najebal, ker je to kaznivo (črni čarter)
Če ti uspe prepričat, da je to drugo. Je O.K. Kot ti je napisal dijo porko.
Reskiraj ali pa najemi pri uradni pravni osebi, ki plačuje davke. Ja tudi takšni so na Balkanu.
Posoja med prijatelji/sorodniki = dobrota
Če ti hrvati dokažjo prvo, si ga najebal, ker je to kaznivo (črni čarter)
Če ti uspe prepričat, da je to drugo. Je O.K. Kot ti je napisal dijo porko.
Reskiraj ali pa najemi pri uradni pravni osebi, ki plačuje davke. Ja tudi takšni so na Balkanu.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Ja, saj tega drugega se bojim. Najbrž je še najbolj elegantno, če sem na plovilu vpisan kot solastnik. Ampak tam pa potem spet ne vem kaj vse me tangira. Pa ali moram bit kje zraven pri kakšnih vpisih ipd.
Najemal sem itak do sedaj pri hrvaških najemodajalcih, ampak zdaj se kaže ena dobra relativno ugodna varijanta s sodelavcem, mene pa zanima samo enotedenski najem in nič več. Grdo rečeno, nočem imet nobenega drugega opravka s tem, raje malo več plačam. Pravzaprav iščem rešitve (pa naj se še tako neumno sliši)...
Hvala za nasvete. Dobrodošli še kakšni.
Najemal sem itak do sedaj pri hrvaških najemodajalcih, ampak zdaj se kaže ena dobra relativno ugodna varijanta s sodelavcem, mene pa zanima samo enotedenski najem in nič več. Grdo rečeno, nočem imet nobenega drugega opravka s tem, raje malo več plačam. Pravzaprav iščem rešitve (pa naj se še tako neumno sliši)...
Hvala za nasvete. Dobrodošli še kakšni.
zviz napisal/-a:Ja, saj tega drugega se bojim. Najbrž je še najbolj elegantno, če sem na plovilu vpisan kot solastnik. Ampak tam pa potem spet ne vem kaj vse me tangira. Pa ali moram bit kje zraven pri kakšnih vpisih ipd.
Vpise in podaljšanja, lahko ureja eden izmed solastnikov, ne glede na delež
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
Daki
AS napisal/-a:Samo dokazovanje ni na moji strani. Ne morejo kaznovati vsakega katerega priimek ni vpisan v prometni
Žal je tako... kot v vojski naredi, pol se pa žali. Isto je pri državi. Policaja boli k... on je tam da napiše kazen. Po njihovem zakonu si v prekršku. Tebi napiše kazen potem je pa na tebi, da dokazuješ po sodiščih, da nisi kriv v kolikor smatraš da nisi.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost