Sicer se, zelo verjetno, skoraj vsi kdaj pa kdaj kje prekršimo, ne verjamem pa, da se je nujno potrebno s tem javno hvaliti
in ob tem še poudarjati, kako nam je en nevedoč policist dal celo prav
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
jozko napisal/-a:Tukaj ne gre za zavist, ampak za varnost in za prdpise, ter za možne sankcije, če se jih ne spoštuje![]()
Sicer se, zelo verjetno, skoraj vsi kdaj pa kdaj kje prekršimo, ne verjamem pa, da se je nujno potrebno s tem javno hvaliti
in ob tem še poudarjati, kako nam je en nevedoč policist dal celo prav
Gonzales23 napisal/-a:franc5e napisal/-a:No ja, dokler se kaj ne zgodi je vse ok.
Mase: prazno vozilo 980 kg - dovoljena skupna masa 1525 kg - dovoljena masa prikolice z zavoro 1200 kg, brez zavore 525 kg - dovoljena obremenitev strehe 75 kg
To je za clio 1.4 16v, torej si mu pokazal tehtni listek za 1320 kg, avto pa lahko vleče največ 1200 kg. Joj, škoda da nisem policaj..
NDM avta tukaj je 1525kg, ti mu kažeš tehtni listek 970kg
Torej, tega s cliotom ne smeš vlečti, naši policaji ne poznajo podrobnosti vedno, oz. če niso sigurni se ne vtikajo, vejo edino dati os na vago in če je razlika v homologaciji, izdajo kazen.
Jaz sem tudi vesel da nisi policaj... Oviral nisem nikogar, vse sem imel lepo zavarovano, urejeno dokumentacijo, divjal nisem, budalo se delal nisem,za morebitne posledice, bi pa tako ali tako odgovarjal sam, tako da SPLOH NEVEM kaj se imaš vsajati tam kjer ti nje najmanj treba...
Ampak takim kot si ti, ki imajo iz otroštva nepredelane stvari in bi svojo nemoč kot običajen človek izražali skozi moč obleke in položaja in imate sindrom manjvrednosti, gre pa tako ali tako vse v nos in sreča da nisi policaj in s tem blatiš obleko in ljudi, ki so vredu.
Vso srečo v življenju pri reševanju notranjega nemira za tvoje in naše dobro.
pajer1 napisal/-a:.
Najbolje je , da se posameznik sam ban-ira, ker eni so očitno vso pamet sami pojedli!
Preberem še , svetujem samo po telefonu ali ZS, moderiram pa tako, da samo brišem, če se mi da, kjer imam dostop.
.
1stofficer napisal/-a:Nekaj casa nazaj smo govorili o spremembi homologacije prkole NDM navzdol.
Ravno sem to uspesno izpeljal s potrdilom proizvajalca, da je to mozno brez predelave. Izdat ti morjo tut drugo tablico z novo NDM, ki jo zamenjas. Meni je Harbeck za to racunal 20eur. Pri nas postopek dela AMZS na Dunajski. Cist simpl to sicer ni, saj se ne morš kar izmislit nove teze ampak mora bit zadeva po katalogu proizvajalca kot na primer identicna prkola (en model slabsa npr), ki je certificirana za manjso NDM.
Vpis se izvede v homologacijski list, strosek 34 eur. Potem pa je na osnovi tega treba se prometno zamenjat.
franc5e napisal/-a:Gonzales23 napisal/-a:franc5e napisal/-a:No ja, dokler se kaj ne zgodi je vse ok.
Mase: prazno vozilo 980 kg - dovoljena skupna masa 1525 kg - dovoljena masa prikolice z zavoro 1200 kg, brez zavore 525 kg - dovoljena obremenitev strehe 75 kg
To je za clio 1.4 16v, torej si mu pokazal tehtni listek za 1320 kg, avto pa lahko vleče največ 1200 kg. Joj, škoda da nisem policaj..
NDM avta tukaj je 1525kg, ti mu kažeš tehtni listek 970kg
Torej, tega s cliotom ne smeš vlečti, naši policaji ne poznajo podrobnosti vedno, oz. če niso sigurni se ne vtikajo, vejo edino dati os na vago in če je razlika v homologaciji, izdajo kazen.
Jaz sem tudi vesel da nisi policaj... Oviral nisem nikogar, vse sem imel lepo zavarovano, urejeno dokumentacijo, divjal nisem, budalo se delal nisem,za morebitne posledice, bi pa tako ali tako odgovarjal sam, tako da SPLOH NEVEM kaj se imaš vsajati tam kjer ti nje najmanj treba...
Ampak takim kot si ti, ki imajo iz otroštva nepredelane stvari in bi svojo nemoč kot običajen človek izražali skozi moč obleke in položaja in imate sindrom manjvrednosti, gre pa tako ali tako vse v nos in sreča da nisi policaj in s tem blatiš obleko in ljudi, ki so vredu.
Vso srečo v življenju pri reševanju notranjega nemira za tvoje in naše dobro.
Oj, se ti ne zdi, da si se malo prehudo spravil name, ker me sploh ne poznaš in ker sem ti samo želel pomagati. Kaki sindrom, o čem pišeš, kako blatenje policistov, če sem napisal, v kaj se najbolj zavzeto poglobijo v tej zelo strokovni zadevi? Reševanje notranjega nemira??? - človek, pa kaj ti je, da take nebuloze pišeš, a pomoč drugim na forumu je v vaše dobro ali ni?
Tudi jaz sem vozil nekoč taki clio in nezavirano prikolico z gumenjakom. Ko mi kar naenkrat skočila zjutraj divja svinja pred mene pred Pulo, me je še zdaj strah.
Mislim, da admil lahko za tako pisanje včasih prisodi tudi kaki ban....lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost