VHF Hrvaška

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

Re: VHF Hrvaška

OdgovorNapisal/-a mato » To Feb 25, 2020 15:01

MMSI je zapečena v otp eprom (one time programable) z enkratnim vpisom. Če želiš urediti zadeve, moraš preregistrirati na HR in poslati postajo na servis, da ti zamenjajo otp eprom in vpišejo nov MMSI.

Če imaš prava navodila za pravo kombinacijo tipk se da na novo vpisati. Vsaj na nekaterih postajah.
https://www.worldseafishing.com/forums/threads/navman-7100-how-to-clear-mmsi-number.256472/
Mato :wink:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Feb 26, 2020 19:35

Nekatere postaje je treba za reset ali nov vpis stevilke poslat na servis. Pise v navodilih. Vsaj pri moji je tako.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Feb 26, 2020 21:09

mato napisal/-a:
MMSI je zapečena v otp eprom (one time programable) z enkratnim vpisom. Če želiš urediti zadeve, moraš preregistrirati na HR in poslati postajo na servis, da ti zamenjajo otp eprom in vpišejo nov MMSI.

Če imaš prava navodila za pravo kombinacijo tipk se da na novo vpisati. Vsaj na nekaterih postajah.
https://www.worldseafishing.com/forums/threads/navman-7100-how-to-clear-mmsi-number.256472/

Mato bravo, še en mit je ovržen. Res deluje reset brez servisa.
Na moji stari NASA SX 35 DSC
1. Pritisk hkrati na MEM in SCAN, ju držiš in prižgeš ON
2. Pokaže se nekaj kot “Factory Reset” in to je to. Nekje pravijo, da je treba potem pritisnit še ENT ampak pri meni se je resetirala, samo držati moraš dovolj dolgo časa (cca 5 sek.).
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Avg 28, 2020 12:01

admin napisal/-a:Jaz tale HR zakon še vedno ne razumem najbolj, pa sem že nekajkrat prebral...
Če sem dobro razumel vse napisano, je na HR zakon tudi za "brodice", da če je vgrajena VHF postaja na barko, mora ta obvezno biti DSC in mora biti obvezno prijavljena pri HAKOM-u, se pravi dobiš MMSI številko. Strošek je prvo leto 500 kn, potem pa vsako leto 250 kn. Koliko vas ima te postaje prijavljene na HAKOM-u? Sprašujem samo za HR registracije, tuje tega ne potrebujejo, morajo to urediti tam, kjer je barka registrirana...

Živjo Admin!

Zanima me ali si morda uredil Hrvaški MMSI? Jaz sem oddal vlogo preko spleta na HAKOM, pa sem padel v ping-pong med LK in HAKOM...
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Pe Avg 28, 2020 14:00

bouton napisal/-a:
admin napisal/-a:Jaz tale HR zakon še vedno ne razumem najbolj, pa sem že nekajkrat prebral...
Če sem dobro razumel vse napisano, je na HR zakon tudi za "brodice", da če je vgrajena VHF postaja na barko, mora ta obvezno biti DSC in mora biti obvezno prijavljena pri HAKOM-u, se pravi dobiš MMSI številko. Strošek je prvo leto 500 kn, potem pa vsako leto 250 kn. Koliko vas ima te postaje prijavljene na HAKOM-u? Sprašujem samo za HR registracije, tuje tega ne potrebujejo, morajo to urediti tam, kjer je barka registrirana...

Živjo Admin!

Zanima me ali si morda uredil Hrvaški MMSI? Jaz sem oddal vlogo preko spleta na HAKOM, pa sem padel v ping-pong med LK in HAKOM...

Jaz sem uredil brez problema, kaj ti pa manjka?
Mato :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti