Kasko zavarovanje in privez na boji

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Kasko zavarovanje in privez na boji

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Mar 04, 2020 06:15

Darh napisal/-a:Meni so lani na Alianz rekli, da nic vec, zato se tudi nisem odlocil za njih, itak so bli pa cca 5x drazji od Grawe, ki pa naj bi pokrivali privez na “lastni” boji.
Lpd

ni res, nič niso spremenili pogojev
je pa res, da za nova zavarovanja(prej so dali avtomatsko 50% off)ni več tako ugodno, jaz imam še vedno 50% PAT popust in ostajam pri njih, ažurnost pri izplačilu škode je pa odlična
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Mar 04, 2020 06:35

Mare, tko mi je rekla ga Sonja iz Zagreba. Ce je ona mene n......, potem sem tudi jaz vas vse zavedel.
Zavarovanje na boji mi je bilo bistvenega pomena, ker imam tko privezanega, bil sem pa res na novo pri njih in brez popustov.
Lpd
Zefi2014
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Zefi2014 » Po Mar 22, 2021 09:29

Tudi sam sem zdaj v situaciji ko bo potrebno zavarovat plovilo (novo plovilo). Privez je na boji v kampu (lastna izdelava).

Gre se mi predvsem za to, če ga slučajno odtrga iz boje ali bo to kasko kril? (in pa katere zavarovalnice ker bo čoln registriran v SLO)
Zefi2014
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Zefi2014 » Sr Mar 24, 2021 15:59

Če bo komu pomagalo....vzel sem si čas in pisal na vse slo zavarovalnice.

Danes sem dobil pozitiven odgovor iz strani SAVE - agentka potrdila, da kasko krije zavarovanje na boji in da ni problemov (mene je predvsem zanimalo da barko odtrga iz boje in jo vrže na kopno). Boja lastne izdelave!

:D :D
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Mar 24, 2021 16:24

Zefi2014 napisal/-a:Če bo komu pomagalo....vzel sem si čas in pisal na vse slo zavarovalnice.

Danes sem dobil pozitiven odgovor iz strani SAVE - agentka potrdila, da kasko krije zavarovanje na boji in da ni problemov (mene je predvsem zanimalo da barko odtrga iz boje in jo vrže na kopno). Boja lastne izdelave!

Naj ti da to črno na belo in zraven pripne del drobnega tiska kjer je to definirano. Tele agentje vcasih marsikaj recejo po tel... ko pa je pizdarija pa se enoben nic ne spomni...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Zefi2014
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Zefi2014 » Sr Mar 24, 2021 16:32

evovii napisal/-a:
Zefi2014 napisal/-a:Če bo komu pomagalo....vzel sem si čas in pisal na vse slo zavarovalnice.

Naj ti da to črno na belo in zraven pripne del drobnega tiska kjer je to definirano. Tele agentje vcasih marsikaj recejo po tel... ko pa je pizdarija pa se enoben nic ne spomni...

Tudi sam sem istega mnenja, ker sem ji rekel da pri enih zavarovalnicah piše da ni zavarovano na boji... :D
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Sr Mar 24, 2021 19:42

Pozdravljeni,

Lansko leto je moj čoln odrgalo v neurju z boje in ga poškodovalo na skalah in ni bilo problema z zavarovalnico SAVA. Dobili potrebno odškodnino.
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Mar 24, 2021 20:38

DREAMS napisal/-a:Pozdravljeni,

Lansko leto je moj čoln odrgalo v neurju z boje in ga poškodovalo na skalah in ni bilo problema z zavarovalnico SAVA. Dobili potrebno odškodnino.

A si imel privezanega na lastni boji ali na koncesijski?
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Mar 25, 2021 07:25

Nikola T. napisal/-a:Kasko pokriva sistem sidranja, ki je adekvaten plovilu - koncesionarska boja večinoma ni. Za večino boj, koncesionarji sami vedo, da ne držijo in so postavljene zgolj za inkaso ob lepem vremenu. Zadnje čase koncesionarji sami ob prihodu slabega vremena podijo uporabnike z boj zaradi nevarnosti !?!?

Paco, kot veš me obišče precej navtikov in slišim veliko zgodb iz prve roke.
Jaz na boje ne grem, še posebej ne ob slabem vremenu. Sem videl na lastne oči že najmanj trikrat, ko je barke z boj potrgalo in vrglo na skale, medtem ko smo jo tisti, ki smo bili pravilno sidrani, odnesli brez najmanjše praske.

10X bolj zaupam svojemu sidru, kot koncesionarski boji. Težava je edino, ker so najlepša in najboljša sidrišča zasedli z bojami in ni več prostora za sidro. večinima nam ostajajo manjši zalivčki, kjer je prostora za eno ali par bark :cry:

Glede zavarovanja in boje, a ni imela Nina tak slučaj?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Mar 25, 2021 08:14

zlatko83 napisal/-a:Glede zavarovanja in boje, a ni imela Nina tak slučaj?

Nina ni imela kasko zavarovanja. Ampak ji je koncesionar povrnil škodo, če se ne motim. Samo ne prav rade volje... šele po posredovanju odvetnika.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Če Mar 25, 2021 09:02

H2O napisal/-a:
zlatko83 napisal/-a:Glede zavarovanja in boje, a ni imela Nina tak slučaj?

Nina ni imela kasko zavarovanja. Ampak ji je koncesionar povrnil škodo, če se ne motim. Samo ne prav rade volje... šele po posredovanju odvetnika.

Povrnila je koncesionarjeva zavarovalnica.
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Če Mar 25, 2021 21:04

Darh napisal/-a:
DREAMS napisal/-a:Pozdravljeni,

A si imel privezanega na lastni boji ali na koncesijski?

Boje so bile od kampa.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Mar 25, 2021 21:33

Da ne bo kakršnega koli dvoma objavljam del dokumentov, katere sem prejel ob sklenitvi zavarovanja pred dobrim mesecem dni. Podobno imajo tudi tuje zavarovalnice.

Kaj ni zavarovano pri KASKO ZAVAROVANJU PLOVILA ?
- Škoda do katere je prišlo, ker plovilo ni bilo tehnično brezhibno in opremljeno v skladu s predpisi.
- Škod zaradi izrabljenosti in dotrajanosti plovila, obrabe delov plovila.
- Škod, ki nastanejo zaradi običajnih vremenskih vplivov.
- Škod zaradi pomanjkljivega ali neprimernega priveza.
...

V pogojih so zadeve še detaljneje opredeljene. Raje preberite kaj piše, kajti ko pride do škodnega zahtevka ne pomaga nič drugega.

Slika

Slika
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Ne Apr 04, 2021 09:31

Kolega zavarovalni agent, mi je pojasnil nekako takole: če si privezan na bojo moraš predložiti papirje od boje(dovoljenje za postavitev boje, teža, veriga....) skratka en kup solate. Vsak pa pade na tem ker nima dovoljenja za postavitev boje. Naj bolj eleganta rešitev je sidro.
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Ne Apr 04, 2021 10:03

Jape napisal/-a:Kolega zavarovalni agent, mi je pojasnil nekako takole: če si privezan na bojo moraš predložiti papirje od boje(dovoljenje za postavitev boje, teža, veriga....) skratka en kup solate. Vsak pa pade na tem ker nima dovoljenja za postavitev boje. Naj bolj eleganta rešitev je sidro.

A plovilo na sidru pa lahko zapustis za zavarovalnico?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost