prenos iz slo na hr
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
prenos iz slo na hr
Pozdravljeni zanima me kaj moram naredit za prepis plovila iz slo registracije na hr. lastnik ostane isti. imam oib .
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: prenos iz slo na hr
Vceraj ravno naredil moj prijatelj, vendar iz AT na CRO.
Rabis punomoč, pregled preglednika (barko zeli videti tudi podvodni del), in vsa oprema, npr tudi lučke na rešilnih jopičih. Prav tako je zelel imeti vse dokumente in certifikate. Skratka ni vec tako enostavno kot je bilo. Vse to na LK Rab.
Rabis punomoč, pregled preglednika (barko zeli videti tudi podvodni del), in vsa oprema, npr tudi lučke na rešilnih jopičih. Prav tako je zelel imeti vse dokumente in certifikate. Skratka ni vec tako enostavno kot je bilo. Vse to na LK Rab.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
CAR, a to resno?? Tri leta nazaj sem vse uredil v pol ure v LK Opatija, samo overjeno kupoprodajno in nekoga iz HR za položnice sem rabil...
jaz bi pa rabil prenos iz izole na silbo. vse isti lastnik. ali v izoli samo odjavim?
-
Mornar pohorc
- Kapitan
Kupil barko v KP, jo odjavil, vzel papirje odnesel v LK Preko, uradni prevod pogodbe, placal pristojbine in jo registriral. Barka je se bila doma na njivi v remontu, tako da nobenega pregleda ali kakersne koli zahteve. V vodo jo dal komaj naslednjo leto v KP in se odpeljal do Kukljice!
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
ennavtik napisal/-a:CAR, a to resno?? Tri leta nazaj sem vse uredil v pol ure v LK Opatija, samo overjeno kupoprodajno in nekoga iz HR za položnice sem rabil...
Cisto resno iz prve roke. Verjetno pa je razlika od LK do LK. Jaz sem podal info za Rab, verjetno je pa razlika ze v LK Lopar.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tudi jaz lani prepis iz SLO na HR, kot je napisl M.pohorc, brez problema. Sem pa še nekaj slišal, da naši sedaj priznajo Slovencem s Hrvaškim izpitom, plovbo tudi v naših vodah.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Tudi jaz lani prepis iz SLO na HR, kot je napisl M.pohorc, brez problema. Sem pa še nekaj slišal, da naši sedaj priznajo Slovencem s Hrvaškim izpitom, plovbo tudi v naših vodah.
Bi bilo fajn imeti nekje nekaj napisanega o tem
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tudi jaz iščem to potrditev v uradnem smislu. Je pa to prišlo iz policijskih ust, tako, da bo res mogoče kaj iz tega. Sem rekel našemu Vinti, ki ima tam veze, naj malo preveri.
mašinfirer
A je potrebno plačati še kakšne posebne dajatve (PDV) če prepišeš iz Slo registracije v Hrvaško registracijo?
Ne, ker gre za EU carinsko območje. Ampak zakaj bi to želel? Ali je kaj ful bolje? Ugodneje? Samo nove in nove dajatve in omejitve nabijajo.
Meni se je najbolj izkazala poljska zastava....
lpa
Meni se je najbolj izkazala poljska zastava....
lpa
ker že ko prideš v marino, ali na bencinsko postajo,.. (opet ovi slovenci).
Že prej smo imeli hrvaško zastavo in me nikoli niso obravnavali drugače kot domačine.
Tehnični je sedaj sicer periodičen ampak je lokalno.
Ne vem kako je če imaš slovensko registracijo. Kako tehničnega delaš, ker barka ne bo šla v Slovenijo zaradi tega.
Že prej smo imeli hrvaško zastavo in me nikoli niso obravnavali drugače kot domačine.
Tehnični je sedaj sicer periodičen ampak je lokalno.
Ne vem kako je če imaš slovensko registracijo. Kako tehničnega delaš, ker barka ne bo šla v Slovenijo zaradi tega.
Poljska je trajna...nič več tehničnega, nič dajatev, nič sranja..lifetime..
Kako pa dobiš Poljsko zastavo?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost