U.S.A zastave oz DL registracije

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Okt 28, 2009 17:54

Evo, Novinec je takoj kapiral in podal rešitev :wink: .
LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Okt 28, 2009 18:00

Atilone, ti pa idejo!

LP :wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Okt 28, 2009 20:47

Dragi TEX !

Žal ni tako, kot razmišljaš. Res nam je težko dati nekomu nekaj (državi denar op.p.), ki ni dal nič zraven za barko. Ampak tako je v skoraj vseh državah. Cesar pobere, kar je njegovega.
Tukaj ni bistvo v državljanstvu, ampak katere države rezident si. Tudi če imaš ameriško državljanstvo in živiš v Ljubljani, imaš v SLO davčno številko, si rezident RS ter tako zavezanec za dohodnino in vse ostale davščine ki te gepirajo.
Menim pa, da malo pretiravamo s stokanjem. To malo davka, ki ga moramo plačati letno ni omembe vredna. Verjemite mi. V italiji naprimer ob nakupu barke za sto jurjev, dacarji preverijo izvor. In če nisi v prejšnjem letu prijavil tolikšnega dohodka, ti enostavno odmerijo procentualno od zneska in : PLAČAJ. Brez pogajanj in spraševanja.
Zato bodimo tiho, dokler je tako.
V naslednjem letu pa pričakujte (tisti, ki imate barke pisane na firme) preverjanje uporabe v poslovne in privatne namene. Formula za izračun bo enostavna: Dohodki morajo biti višji od stroškov. Pod stroške je treba šteti vse: servise, marine in amortizacijo!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
borutjan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a borutjan » Pe Nov 20, 2009 12:54

Zanima me ali se bo ob vstopu hrvaške v EU plačalo samo davek od vrednosti plovila.Ne vem pa ali se bo plačala tudi carina kjer je bilo plovilo izvoženo v U.S.A.Konkretno za čoln kupljen v Italiji.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Nov 20, 2009 13:12

na VSE stvari, ki se uvažajo v EU iz nečlanic je POTREBNO plačati, poleg DDV=PDV, tudi carino. Potem pa vsaka članica lahko doda tudi trošarino, pa certifikacijo/homologacijo in še kaj lahko najde. Kolikor jaz poznam Hrvaško državo, si bo na vse opisano izmislila sigurno še kaj tretjega.
borutjan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a borutjan » Pe Nov 20, 2009 14:59

Koliko pa je sedaj carina na plovila?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Nov 20, 2009 16:54

Carina je majhna (1-2 %). Odvisno pa je na katero osnovo ti jo obračunajo. Saj veš 50 % od 500 €, je manj kot 3 % od 10.000 €.
Na smešno majhen račun pa ne padejo več !
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Nov 20, 2009 21:47

Carina za plovila iz ZDA je v EU enotna in sicer 1,7%, na Hrvaškem pa je carina v tem primeru 8%. Seveda se bo takoj po vstopu spustila na 1,7%.
Pri carinjenju je važno poreklo blaga in ne od kje trenutno prihaja. Torej, če imaš plovilo, ki je narejeno v ZDA, potem boš plačal pri uvozu v EU vedno 1,7% carino neglede na to pod katero zastavo je plulo do sedaj.
Kje je plovilo proizvedeno pa vidiš po prvih dveh črkah v številki trupa, za ZDA se začnejo z US-******, iz Kanade pa recimo CA-******, Italija ima IT-****** in tako naprej.

LP
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Po Nov 23, 2009 00:44

Trenutno imajo Hrvati tudi trošarino na plovila, ki je menda po novem poletela v nebo. Na žalost sem slišal samo to, kaj pa pomeni 'v nebo' pa ne vem.

lp
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Nov 23, 2009 07:20

Ja, lastnik kampa, kjer letujemo, mi je razložil, da na Hrvaškem 40% cene predstavljajo samo dajatve... Trditev pa je podkrepil s stavkom v stilu "Ponoreli so!"
Sve će to narod da pozlati!
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Nov 23, 2009 16:16

kr en napisal/-a:
Na smešno majhen račun pa ne padejo več !

Daš sodnemu cenilcu narest cenitev... pa če je taka da je njegov račun nižji kot dajatve se definitivno bolj splača... je pa res kokr si reku... vse je odvisno od osnove....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
borutjan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a borutjan » To Mar 02, 2010 14:46

Sicer se ne nanaša na prejšne poste a nisem nikjer uspel najti.
Vprašajne-barka je U.S.A. zastava,kupil bi pomožni motor 10KM v Sloveniji plačal ddv.Ali je potrebno ta motor vpisati na Hrvaškem,ali pa je morda dovolj že račun od motorja?
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Mar 02, 2010 17:39

V kaj bi ga vpisal.Hrvatje ti v USA dokumente nimajo kaj vpisovati.Kupi z DDv jem in uživaj.Če se ti da ga lahko kupiš na HR in iščeš PDV nazaj,ker gre na barko pod USA zastavo.Vendar je to komplicirano in se za tako majhen znesek ne izplača zajebavati z Hrvati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti