Vinjete
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Vinjete
Ker podobne teme nisem zasledil, me zanima če je to res, posebej odstavek, kjer piše, da zavarovanja ni treba plovilom do 15kw potisne moči, hvala.
Link: http://www.aci-club.hr/info.asp?m=73
Link: http://www.aci-club.hr/info.asp?m=73
Res je po HR zakonodaji morajo biti zavarovana plovila nad 15kw moči.
Mislim da to velja le za čolne v lastništvu HR državljanov, mi moramo imeti zavarovane in registrrane po naši zakonodaji tudi če plujemo na HRV.
Za vinjeto je omejitev nad 5kw ... vidim, da se nekateri na mornarju prodajajo SLO čolne z 6KM motorji neregistrirane .... očitno se na HRV lahko vozijo ... cinjete res ne rabijo, vendar bi morali biti zaavarovani in reg. po SLO zakonodaji.
Mislim da to velja le za čolne v lastništvu HR državljanov, mi moramo imeti zavarovane in registrrane po naši zakonodaji tudi če plujemo na HRV.
Za vinjeto je omejitev nad 5kw ... vidim, da se nekateri na mornarju prodajajo SLO čolne z 6KM motorji neregistrirane .... očitno se na HRV lahko vozijo ... cinjete res ne rabijo, vendar bi morali biti zaavarovani in reg. po SLO zakonodaji.
kocka napisal/-a:Do 3m in do 5kw ne rabiš za sosede nič, naši pa tečnarijo vendar ga registriraš(5let) in plačaš za tisto leto zavarovanje patem pa se narediš francoza če se voziš samo po hrvaškem morju. Vsaj jaz sem tako naredil in imel srečo -brez policije.
Saj sem tudi jaz lani naredil enako, vendar če se privežeš v kakšnem večjem kraju, pa nimaš lepega občutka.Zadnja leta letujem v Prižbi na Korčuli in ko se vozim ob obali je OK, drugače pa je ko grem v Brno ali Grščico na pir.
-
superpuntar
- Kapitan
Fantje z vinjetami se ni za igrati. Mene so pred leti ustavili med Vrsarjem in Porečem. To je izgledalo zelo filmsko: modre luči in sirena, potem so pa že policajci metali bokobrane ven. Zanimalo jih ni nič v zvezi s čolnom(registracija, zavarovanje, papirji) ali menoj(izpit). Vse kar je bilo jih je zanimalo če imamo vinjeto. Ker je nismo imeli, smo dobili opozorilo, če jo kupimo še isti dan, potem ni kazni, drugače pa so kazni tako visoke da se ne splača. V trenutku ti dopust uničijo. Raje dam tistih nekaj kun in imam mir.
-
superpuntar
- Kapitan
Prijatelja na 3,5 m gumici so dobili, ko mu je vinjeta potekla le za en dan. Zahtevali so, da pluje za policijo od mosta na Krku v Reko k sodniku za prekrške. Po pol urnih pogajanjih so popustili in mu dovolili, da takoj potegne čoln ven iz vode. Ga je bilo pa še dolgo strah, da dobi "pozdrav po pošti", saj so ga popisali.
Se ni za igrat.
Se ni za igrat.
mirno morje
Seveda da moraš,
hotel bo vpisni list in potrdilo o zavarovanju, to je polica ali kako drugo dokazilo da imaš zavarovano odgovorost šele potem boš lahko kupil vinjeto, pa ponavadi še za izpit teži oz kdo bo kapitan.
Saj če imaš čoln registriran v slo moraš itak imeti zavarovanje, pa saj ni tako drago. Predstavljaj si da povzročiš potopitev jadrnice vredne 300000 eur. A ni bolje imeti zavarovanje pa če ga po zakonu rabiš ali ne.
vse skup z vinjeto bo cca100 eur.
hotel bo vpisni list in potrdilo o zavarovanju, to je polica ali kako drugo dokazilo da imaš zavarovano odgovorost šele potem boš lahko kupil vinjeto, pa ponavadi še za izpit teži oz kdo bo kapitan.
Saj če imaš čoln registriran v slo moraš itak imeti zavarovanje, pa saj ni tako drago. Predstavljaj si da povzročiš potopitev jadrnice vredne 300000 eur. A ni bolje imeti zavarovanje pa če ga po zakonu rabiš ali ne.
vse skup z vinjeto bo cca100 eur.
brez zavarovalne police, ti hrvati vinjete sploh ne bodo izdali in ker imaš motor močnejši od 5kw moraš imeti oboje in zav. in vinjeto.
lani v supetru na braču so češke turiste v gumici brez vinjete ob vse nasmehe spravili, sam res pa je da so idioti tudi glisirali po pristanišču in kar klicali naj jih popišejo...
lani v supetru na braču so češke turiste v gumici brez vinjete ob vse nasmehe spravili, sam res pa je da so idioti tudi glisirali po pristanišču in kar klicali naj jih popišejo...
live long and in prosper
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost