Pozdravljeni,
jaz pa imam sledeče vprašanje.
Recimo, da kupim barko na Hrvaškem, ki je registrirana pod Ameriško zastavo.
Recimo, da je vrednost 100.000€.
Kakšne stroške lahko pričakujem, če želim barko registrirati v Sloveniji in plačati DDV.
Verjetno je znesek ddv-ja 20% in sicer od amortizirane vrednosti ?
Recimo, da je barka letnik 2004.
Ali moram plačati še carino ? Kakšni so še stroški ?
Hvala vsem za odgovore.
Verjetno pa če kupim barko v Italiji nimam ddv-ja , oziroma kakšni so stroški z nakupom v Italiji.
Oba primera, sta nakup na fizično osebo.
DDV na čolne
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
val napisal/-a:Ko bo hr v eu,ob prepisu na katerokoli eu zastavo ne boš plačal nobenih davkov in carine, to ureja zakon o v izogib dvojnem obdavčevanju znotraj eu.
Če boš pa lahko imel naprej na hr zastavo plovilo pa ne vem,to je pa odvisno od hr zakonodaje.
Mislim pa ,da bo zakonodaja znotraj eu kaj se tega tiče vedno bolj liberalna.
Lahko bomo povsod registrirali tako plovila kot avtomobile in še kaj.
lp
V tem trenutku pa plačam pri uvozu iz HR v SLO, tako DDV kot carino, a ne? Se pravi se splača počakat.
Mat2000, to je tudi del odgovora na tvoje vprašanje, čeprav bo ameriška zastava v vsakem primeru šla v arhiv, če pluješ znotraj EU, razen če, če, če... Glede stroškov prepisa, certifikatov ipd. ti bo povedal kdo, ki ve bolj natančno.
USA zastava je kar shit. Poleg DDV imaš še carino. Če pa je vmes carina, pa pozabi une kavbojske vrednosti. Znajo osnovo dvignit nad realno. Potem pa sledijo glavoboli. Tudi na kapitaniji zahtevajo vse certifikate in ostala jajca.
Zato je zame zakon SLO zastava. Kupiš, prepišeš in voljno. Vse ostalo je tako, tako.
Sicer pa smo Slovenci tako ali tako fenomen. Menim, da imamo tričetrt bark vpisanih na vse mogoče zastave. V dvajsetih letih, kolikor sam plujem, pa ne vem če sem zasledil ducat Nemcev, Italijanov ali Avstrijcev s kakšno drugo zastavo, kot svojo.
Zato je zame zakon SLO zastava. Kupiš, prepišeš in voljno. Vse ostalo je tako, tako.
Sicer pa smo Slovenci tako ali tako fenomen. Menim, da imamo tričetrt bark vpisanih na vse mogoče zastave. V dvajsetih letih, kolikor sam plujem, pa ne vem če sem zasledil ducat Nemcev, Italijanov ali Avstrijcev s kakšno drugo zastavo, kot svojo.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Ko sem jaz kupoval barko v SLO!, so mi najprej ponudili avstrijsko zastavo.
Slovenci imamo manjšo kupno moč kot severni sosedi in to se kompenzira preko slalomiranja okrog DDV, drugače sistem ne teče in se nič ne proda. Na koncu pa večina uredi papirje tako ali drugače in plača kar je za plačat. Skratka barka prodana, kupec pa plača na malo daljši rok kot kje drugje. Malo filozofiram ampak tako je in to je odgovor na številne slovence pod tujimi zastavami.
Slovenci imamo manjšo kupno moč kot severni sosedi in to se kompenzira preko slalomiranja okrog DDV, drugače sistem ne teče in se nič ne proda. Na koncu pa večina uredi papirje tako ali drugače in plača kar je za plačat. Skratka barka prodana, kupec pa plača na malo daljši rok kot kje drugje. Malo filozofiram ampak tako je in to je odgovor na številne slovence pod tujimi zastavami.
-
Mat2000
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti