Bunarina-dnevni vez

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Avg 30, 2010 11:48

Bunarina je čudna zgodba. Imajo objavljen cenik v hrvaškem jeziku za 2009
http://www.bunarina.hr/uploads/media/Cjenik2009_01.pdf in cenik v tujem jeziku
http://www.bunarina.hr/index.php?id=4&L=1
Cenika sta sicer iz 2009, ampak se niti slučajno ne ujemata, ali pa imajo svoj menjalni tečaj :?:
Načeloma je to sportska lučica, ki ima kao neko koncesijo za marino. Imajo tudi dvojne cene, ene za domačine (zaradi te cene priveza bi bil takoj domačin) in komercialne za nas.
Upravljajo tudi z otokom Veruda. Očitno so totalno zabluzili (gornji članki), ta vikend pa sem poslušal, da prosijo občino Pula za pomoč, ker ne morejo pokrivat stroškov vode in odvoza smeti iz otoka :oops:
Drugače je Bunarina varen vez, ampak kaos v organizaciji. Tam domačini delajo vse po domače, za pivo in gemišt. Tujci, ki ne poznajo razmer, pridno prosijo, da bi lahko kaj plačali. Če pa se znajdeš, pa lahko imaš tam barko vezano krajši čas tudi zastonj. Delajo (beri poslujejo) menda do 15 ure, potem imajo kao nekega čuvaja. Pripluješ, zvežeš na prazno mesto, zjutraj odvežeš in greš. Moraš edino vedet, komu si zasedel plac, ali pa ostat na barki, če slučajno lastnik veza vpluje. Če te že čuvaj kaj vpraša, pač rečeš, da si se vezal samo za pol urce, pa ga ne zanima več. On je tam samo za to, da mu mine služba, pa še zaposlen ni v Bunarini, tako, da ga en drek briga. Eni tam pač plačujejo, eni pa švercajo. Kolega ima tam jadrnico, letni vez, konec junija navadno izpluje in svoj vez pridno privat, sicer zelo poceni, odstopi komu drugemu.
Jaz včasih pustim tam čoln za par dni, parkiram na prazno mesto, grem po mornarja in mu rečem, da so me poslali iz recepcije, naj preveri, če lahko ostanem na tem vezu. Če je potrebno, se prevežem na drug vez, njemu rečem, da so papirji že v recepciji in zgodba je končana :twisted:
Skratka, totalni razpust, poštenjaki plačujejo, eni pa se švercamo :twisted: V začetku sem ene dva krat plačal, pa v recepciji sploh niso vedeli, za kaj se gre, čeprav sem jim ob vplutju prinesel papirje, pošteno sem povedal, kdaj sem vplul in to so mi obračunali. Naslednjič sem odbil tri dni in plačal samo dva, dalje pa na črno. Res, kakšne štiri leta nisem več bil tam, ampak, kot pravi Novinec, mislim, da se ni kaj spremenilo. Moraš se pač napravit Francoza.
MorskiVolk
Desetnik

OdgovorNapisal/-a MorskiVolk » Če Sep 09, 2010 23:15

Ne pametuj preveč!
V Bunarini sem že 9 let in vem kako je tam. Sploh ni tako neorganizirano.
V sezoni pa definitivno pridno kasirajo, tako da si ne delat utvar.
Izven sezone, je pa noro it v drago Verudo, ker pri nas sigurno ne bo nič za plačat, razen kakšnega pira!
lp
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Sep 10, 2010 09:51

MorskiVolk napisal/-a:Ne pametuj preveč!
V Bunarini sem že 9 let in vem kako je tam. Sploh ni tako neorganizirano.
V sezoni pa definitivno pridno kasirajo, tako da si ne delat utvar.
Izven sezone, je pa noro it v drago Verudo, ker pri nas sigurno ne bo nič za plačat, razen kakšnega pira!
lp

Opala kolga :shock: tole je pa bila eksplozija :lol:
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Sep 10, 2010 10:38

Dobrodošel na forumu!
Zdaj pa hitro pivo v hladilnik, da te obišče delegacija foruma in preveri tvoje psihofizično stanje in seveda morjeplovski IQ. :lol: :lol: :lol:
dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Pe Sep 10, 2010 11:59

Jaz sem tudi v Bunarini in ni tako neorganizirano. Razen tega so vsi prijazni in te nimajo za vsiljivega kontinentalca, kot je to na SLO obali.

LP Dobra vila
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Sep 10, 2010 14:31

Ja, oba imata prav. Saj Bunarina ni štala, čisto prijetna marinica. Res so vedno na robu zakona, ampak nekako gurajo in seveda tudi lepo kasirajo, saj plačujejo koncesijo za športno lučico in ne komercialno marino, ki je kar nekajkrat višja. Morda jim še malce nagajajo sosedje iz Verude, kdo bi vedel.
Pomoli pred restavracijo in upravno zgradbo so nekakšna "top" lokacija in tam vsi, ne samo zaposleni, vedo, kaj se dogaja. Severni pomoli pa so malce oddaljeni od dogajanja, tam pa se lahko komot prešvercaš kakšno noč ali dve. Poznam par morjeplovcev, ki tako počno vsaj 2-3X letno, vsaj tako pravijo. Res, kaki dve leti nisem vezal tam, ampak po moje se kaj dosti ni spremenilo. Ampak, če me nihče ni prišel niti vprašat, kaj bi se jim vsiljeval????
MorskiVolk
Desetnik

OdgovorNapisal/-a MorskiVolk » Ne Sep 12, 2010 09:18

Marchi napisal/-a:

Dobrodošel na forumu!
Zdaj pa hitro pivo v hladilnik, da te obišče delegacija foruma in preveri tvoje psihofizično stanje in seveda morjeplovski IQ. :lol: :lol: :lol:

Pivo je vedno v hladilniku! Če je tvoj IQ na nivoju promilov in tvoje PF stanje nizko, je to tvoj problem.
DEJSTVO je, da je tu vse OK, vse deluje in se mi zdi brezvezno klobasanje raznoraznih "morjeplovcev", ki o morju vedo toliko kot moja stara mama, navajenih bivati v FANCY marinah. Sploh pa mi ni jasno, kaj pizdite, komur ni všeč ima na drugi strani "prijetno" Verudo, kjer vas bodo pošteno in FANCY opalili. Je pa res, da se boste potem seveda lahko pohvalili, bil sem v Verudi, jedel sem v Valsabbionu, Vela neri, z Bunarino, se pa ni za hvalit, razen to, da se boš fajn imel, pil pivo (hmmm, gajbo) z lastniki privezov, popravil kakšno okvaro, dobil dober nasvet in ...
LP pravim morjeplovcem kot tudi "morjeplovcem"!!!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Sep 12, 2010 09:41

Morski Volk

Še enkrat ti izrekam dobrodošlico na forumu. Upam, da boš na forumu našel kakšen koristen nasvet in na naših srečanjih, enkrat mesečno, srečal izkušene morjeplovce.

lp Marchi

p.s. Obstaja tudi forumovski bonton, ki se mu reče "častniški čin". To je številka prispevkov pod tvojim imenom. Že v prvem tvojem prispevku, še preden si se predstavil, si se že začel repenčit vse naokoli. Kakšno reportažo izkušenega morjeplovca, kar praviš da si, bomo vedno radi pogledali in pokomentirali. Kulturno naprej!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Sep 12, 2010 09:46

MorskiVolk napisal/-a:
Marchi napisal/-a:

Dobrodošel na forumu!

Pivo je vedno v hladilniku! Če je tvoj IQ na nivoju promilov in tvoje PF stanje nizko, je to tvoj problem.
DEJSTVO je, da je tu vse OK, vse deluje in se mi zdi brezvezno klobasanje raznoraznih "morjeplovcev", ki o morju vedo toliko kot moja stara mama, navajenih bivati v FANCY marinah. Sploh pa mi ni jasno, kaj pizdite, komur ni všeč ima na drugi strani "prijetno" Verudo, kjer vas bodo pošteno in FANCY opalili. Je pa res, da se boste potem seveda lahko pohvalili, bil sem v Verudi, jedel sem v Valsabbionu, Vela neri, z Bunarino, se pa ni za hvalit, razen to, da se boš fajn imel, pil pivo (hmmm, gajbo) z lastniki privezov, popravil kakšno okvaro, dobil dober nasvet in ...
LP pravim morjeplovcem kot tudi "morjeplovcem"!!!

No, no, volkec, malce se umiri :twisted:
namen foruma ni obračunavanje med seboj, ampak morjeplovska debata, izmenjava izkušenj, mnenj, pomoč pri težavah, niti najmanj pa osebno obračunavanje. Za to obstajajo tudi drugi forumi. Boš že moral sprejet, da je stanje v Bunarini pač takšno kot je. Ceneje, kot v Verudi, ampak tudi ponudba ceni primerna. Res, imaš vez, plačaš nekoliko manj (ali pa nič), dobiš tudi manj, ampak, morjeplovci še vedno radi zahajamo tja. Nihče se tukaj ne meče ven s svojimi metri, konji, prestižem, tukaj smo zato, da si pomagamo, izmenjujemo izkušnje,....To je to, če pa kdaj prileti kakšna opazka, pa je navadno nekaj dobronamerne žlehnobe, ampak, tako je med nami.
Na tem forumu si prostovoljno, uporabi koristne informacije ali pa napravi "log out" :oops:
MorskiVolk
Desetnik

OdgovorNapisal/-a MorskiVolk » Ne Sep 12, 2010 13:21

zlatkec in marček, noben razen vaju se ni repenčil! O iq-uju in psihi sta začela vidva, jaz sem samo napisal kakšno je stanje v Bunarini. Če merita svoje navtično znanje s številom postov sta res uboga. Jaz zase že vem, pa tudi drugi, ne rabim razlagat.
Bunarina je čudovita lučica, s prijetno jadralsko (večinoma) družbo, kjer se imamo vsi lepo.
Pa lp vsem pravim navtikom
MorskiVolk
Desetnik

OdgovorNapisal/-a MorskiVolk » Ne Sep 12, 2010 13:33

pa še to, konstruktivna debata ...napisal si, za plačilo dobiš skoraj nič ozr manj...?
Povej, kaj dobiš manj?
Vode? ...kolikor hočeš
Elektriko? .... kolikor hočeš
WC - vedno čist
Prijetno družbo - vedno
Lepe hostese..., tega žal ni (morda kakšna lastnica...)
Pravi Jadralski bife, kjer se zbirajo jadralci, tekmovalci, počasni kelnerji, grde kelnerce...tudi ti je pri nas
Torej?

Kaj pa dobiš v PortorožU?
Elektriko in vodo na žetone, drage storitve in ...?

Pa mirno morje in dober veter
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Sep 12, 2010 13:39

Hja, očitno ne razumeš bistva foruma, sem ti poskušal nekaj dopovedat, ampak nisi kapiral, dobro, ne bom se več spuščal v tvoje debate, čao in obilo užitkov na na plovbi :twisted:
MorskiVolk
Desetnik

OdgovorNapisal/-a MorskiVolk » Ne Sep 12, 2010 13:47

...in pol ti meni o konstruktivni debati?
In kdo žali in se repenči ?????
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 12, 2010 15:03

Kr neki
ni bureka
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Ne Sep 12, 2010 18:10

:roll: