periodični pregled barke

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

mlaki
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a mlaki » Če Mar 31, 2011 19:26

Tale s 600eur je pa prehuda, bo treba dol najti drugo rešitev. Če bom naslednji teden kaj zvedel, sporočim.
albatross
Desetnik

OdgovorNapisal/-a albatross » Če Mar 31, 2011 19:57

sem istega mnenja ,že malo tipam okoli kot pribito pa drži da kapetan Tomič tega ne bo naredil kot sem izvedel.
Brat je lani naredil pregled in sta dala dva (našel je še enega za pregled za delitev stroškov) 700 evrov.Barko imata v Lošinjski marini.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Mar 31, 2011 20:56

Predlagam ,da pokličeš na vse kapetanije ,ki so ti v bližini ,nekje ti bodo sigurno naredili.
lp
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Mar 31, 2011 21:08

mlaki napisal/-a:Tale s 600eur je pa prehuda, bo treba dol najti drugo rešitev. Če bom naslednji teden kaj zvedel, sporočim.

Še vedno ne razumem, zakaj vztrajate s SLO zastavo, če se ne vozite po našem zalivčku :?:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Mar 31, 2011 22:00

Hrvaške kapetanije imajo v popisu URADNIH zadolžitev med drugim tudi pregled za domača ali tuja plovila. To da Slovencem tega nočejo narediti med vikendom še posebej, če je bil uro pred tem na isti kapetaniji Avsrijec kateremu so brez problema popolnoma enak pregled naredili, ko pa je prišel moj kolega pa so ga odslovili in mu rekli, da se mora priti v ponedeljek najaviti in nato mu bodo povedali kateri dan bodo pregledali barko. Kar pomeni, da bi moral v Pulo priti še dvakrat, da bi to uredil. Bili so prav nesramni in kapetan zanalašč ni hotel niti določiti datuma preglega. "Dodjite u ponedeljak!" je bil njegov edini odgovor, ki ga je ponavljal iz same žlehnobe. Temu jaz pravim višek ustaškega nacinalističnega primitivizma. Taki ljudje ne bi smeli upravljat javnih funkcij.
Ne morem verjet, da je na hrvaškem tako velika razlika med uradniki na severu ali v Dalmaciji. Južneje so veliko boljši in ustrežljivejši ljudje. To si velja zapomniti!
LP NT
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Pe Apr 01, 2011 10:04

zlatko83 napisal/-a:
mlaki napisal/-a:Tale s 600eur je pa prehuda, bo treba dol najti drugo rešitev. Če bom naslednji teden kaj zvedel, sporočim.

Še vedno ne razumem, zakaj vztrajate s SLO zastavo, če se ne vozite po našem zalivčku :?:

Zlatko! Z ameriško zastavo bo kmalu konec plovbe po Hrvaški.
V sredo me je poklical lastnik Ameriške zastave ,ki ima plovilo v Aci marini Umag.Ob podaljšanju pogodbe v marini, (marine imajo status carinskih skladišč) so ga iz carine obvestili ,da si bo moral urediti status,ali umakniti plovilo iz Hrvaške ali ga prepisati na USA podjetje kjer bo on direktor. (Povzemem njegove besede )
Saj je tudi čisto logično,ob vstopu Hr v eu, evropski državljan (brez Ameriškega status) v EU ne more pluti z Ameriško zastavo.

Jaz mislim ,da bo v letu ali dveh z Ameriškimi zastavami na Hr konec.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=3301
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Apr 01, 2011 12:42

val napisal/-a:
zlatko83 napisal/-a:

Zlatko! Z ameriško zastavo bo kmalu konec plovbe po Hrvaški.
V sredo me je poklical lastnik Ameriške zastave ,ki ima plovilo v Aci marini Umag.Ob podaljšanju pogodbe v marini, (marine imajo status carinskih skladišč) so ga iz carine obvestili ,da si bo moral urediti status,ali umakniti plovilo iz Hrvaške ali ga prepisati na USA podjetje kjer bo on direktor. (Povzemem njegove besede )
Saj je tudi čisto logično,ob vstopu Hr v eu, evropski državljan (brez Ameriškega status) v EU ne more pluti z Ameriško zastavo.

Jaz mislim ,da bo v letu ali dveh z Ameriškimi zastavami na Hr konec.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=3301

Imaš prav, val :idea:
Ampak so še druge zastave, no midva sva že uredila, mojih kalvarij z našimi birokrati je konec :D
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Pe Apr 01, 2011 13:03

zlatko83 napisal/-a:Good luck :D

Verjamite, prekipelo mi je :twisted: Nisem vedel, naj koga ustrelim, ali potopim čoln. Pa je prišla rešitev. Skopiral sem avstrijski seebrief, kopijo overil na občini (strošek menda 1.07E), dal kopijo in menda malce čez 100E enemu gospodu, čez 14 dni je bila ameriška registracija doma.
kako enostavno
:idea:

Sem se odzval na tole pisanje .Želel sem povedati ,da sedaj leto dve pred vstopom Hr v EU ne vidim smisla USA zastave,ker kot si napisal so še druge možnosti.
LP
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Apr 01, 2011 17:00

val napisal/-a:
zlatko83 napisal/-a:Good luck :D

Verjamite, prekipelo mi je :twisted: Nisem vedel, naj koga ustrelim, ali potopim čoln. Pa je prišla rešitev. Skopiral sem avstrijski seebrief, kopijo overil na občini (strošek menda 1.07E), dal kopijo in menda malce čez 100E enemu gospodu, čez 14 dni je bila ameriška registracija doma.
kako enostavno
:idea:

Sem se odzval na tole pisanje .Želel sem povedati ,da sedaj leto dve pred vstopom Hr v EU ne vidim smisla USA zastave,ker kot si napisal so še druge možnosti.
LP

Tole je bila zgodba 4 ali 5 let nazaj. Verjemite, da se mi je 14 dni pred planiranim dopustom, ko je bilo v službi vsaj za mesec dni dela, dobesedno utrgalo, ko sem zaj*** še skoraj teden dni za pregled in registracijo, na koncu pa ostal brez naše lepe zastave. Tako, kot se je g. Bushu končal mandat, se je tudi moji USA zastavici, vmes pa je bilo dovolj časa in lepih užitkov na morju, pa me je na koncu sprejela ga. Merklova, vzela nekaj E, ni je zanimalo, če imam vse bokobrane in flajster v prvi pomoči, ki mu še ni potekel rok veljavnosti, obljubila je, da me ne bo gnjavila z pregledom čolna vsakih par let, še plačati ji več ne bom rabil, dokler mi bo čoln služil :twisted:
mlaki
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a mlaki » Sr Jun 01, 2011 20:32

No, po vseh kolobocijah in klicih po raznih kapetanijah (Lošinj, Cres, Opatija..) ter njihovih balkanskih odgovorih sem le imel srečo in dobil g.Randič Nikolo iz kapetanije Mošćeniška Draga, kjer mi je gospod z veseljem "napravil" pregled čolna. Ko je izvedel, da mi ga nikjer drugje nočejo in da se moram pripeljati s čolnom iz Osorja, je rekel "pa nečete se voziti po buri..."pa, da naj se ustavim kar spotoma z avtom, in smo potem zrihtal kar brez čolna. Koštalo je vsega skupaj 140kn takse. Če kdo rabi, imam njegovo tel. (Albatross, če še nisi zrihtal..?). Gospod je res prijazen, pravo nasprotje balkanskih majmunov okoliških kapetanij.

LP Matej
nr7120
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a nr7120 » Sr Jun 25, 2014 15:59

Pozdravljeni Morjeplovci!

Nisem našel primernejše teme, pa bom tukaj vprašal:

Zadnji pregled čolna sem imel 3.7.2009, ponovno ga bo treba pregledat letos. Nažalost se mi je zalomlo in pred 3.7.2014 pregleda ne bom mogel opravit.(predvidoma 11.7.2014) Kakšne so posledice če se plovno dovoljenje ne podaljša pravočasno?
Danes šele ugotovil da se ne bo izšlo prej, pa nekako ne morm vprašat na domači kapetaniji (PI) danes.
Vem da je butasto da ga nisem prej naredil, ampak zdaj ne morm nič naredit...

Hvala za odgovor!

:-)

Dodano kasneje: casa je do tri leta po poteku za podaljsanje, plut se pa ne sme logicno dokler ni urejeno!

Kdo je na strani

Po forumu brska: neon in 1 gost