POMOČ - Registracija gumenjaka

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Vitamin_G
Višji vodnik

POMOČ - Registracija gumenjaka

OdgovorNapisal/-a Vitamin_G » So Jun 25, 2011 14:02

Lep pozdrav vsem!

Potrebujem pomoč z nasveti glede registracije gumenjaka.

Gumenjak je dolg 3.5m je nov, kupljen v SLO in imam zanj imam vse papirje (homologacijo in račun).

Na gumenjaku bo tudi motor (Mercury 9.9), ki pa je star 12 let in od katerega imam le homologacijo, nimam pa računa od motorja. Motor je bil sicer kupljen pri Yuccaboats, ampak oni pravijo, da nimajo več podatkov o prodaji tega motorja in da ne morem dobiti kopije računa od njih.

Na kapetaniji pravijo, da se lahko obrišem pod nosom glede registracije, ker nimam vseh papirjev.

Mene pa zanima ali obstaja kakršen koli način, da registriram čoln v SLO (lahko tudi na PM)?

Hvala vsem v naprej,

Gašper
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » So Jun 25, 2011 17:43

kaj ti je pa tisti PM :?:v oklepaju.

a kupoprodajno pogodbo imaš za motor?
Vitamin_G
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Vitamin_G » Ne Jun 26, 2011 01:17

bobiboss napisal/-a:a kupoprodajno pogodbo imaš za motor?

Kakšno kupoprodajno za motor? :?:

Mogoče nisem dovolj jasno napisal. Sem 1. lastnik motorja, ki sem ga kupil 12 let nazaj v trgovini (SLO). Problem je v tem, ker sem račun vmes izgubil in sedaj tega motorja ne morem registrirati z gumenjakom, ki je nov in prav tako kupljen v trgovini (SLO).

Motor pa do sedaj ni bil nikoli vpisan v noben register, ker smo ga do sedaj vedno uporabljali na gumici, ki je bila le tender. Sedaj pa bi rad tudi gumenjak uporabljal samostojno in vse skupaj registriral.

Če je treba lahko napišem kupoprodajno za motor in čoln na ženo, pa ona opravi registracijo samo dvomim, da bo kaj pomagalo brez original računa od motorja?

Hvala in lp,

Gašper

PS: PM v oklepaju pa je, če ma kdo kako rešitev za moj problem, pa tega noče javno napisat na forumu.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Ne Jun 26, 2011 08:52

uh zoprno.mislim pa, da bi morali imeti arhiv prodanih motorjev dosti daljši od 12 let.
pri mojem nakupu gumenjaka in motorja smo na srečo naredili več kopij računov.
sem pa enkrat prodajal motor in je možakar rekel, da ga ne more vpisati ker nima računa.tudi prejšnji lastniki ga niso imeli.smo pa napisali izjavo, s katero garantiramo, da motor ni ukraden in bojda je lahko s tem vpisal motor na kapetaniji.kako je zdaj s tem pa ne vem.
nakaj bo treba pogruntati :wink:
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Ne Jun 26, 2011 10:09

Ja napiši izjavo, pod katero se podpišeš, da motor ni ukraden ter opiši tvoj problem.Vse skupaj pošlji h g.Banu v Koper ter moli, da bodo porihtali.

Lp Dejan
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Ne Jun 26, 2011 10:10

:!:
Nazadnje spremenil 123dejan, dne Ne Jun 26, 2011 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Jun 26, 2011 14:23

Me ne prepričajo v yucci da nimajo računa za to serijsko motorja.
Je..aj jim vse po spisku na kulturen način.ne ga srat.Pa to ni 30 let nazaj ampak 12 ne rečem da bi se iz yuge papirji zgubili.
Naj se ne hecajo. Če ni v compu gledat v ročni arhiv je ne bo lepo inšpecija prišla to poiskat.
Ne se pustit jahat takole.
LP,g
Vitamin_G
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Vitamin_G » Ne Jun 26, 2011 17:22

Hvala vsem za odgovore. Bom poskusil napisati izjavo, da motor ni ukraden, pa bomo videli kaj bo.

Na začetku sem imel občutek, da bi jih lahko matralo kao če je bil DDV plačan, ampak resnici na ljubo, raje še enkrat plačam DDV od aktualne vrednosti motorja, kakor da ga ne morem uporabljati. Žal pa tudi to dvomim, da bi šlo.

Pri Yucca boats pa ne vem kako to, da nimajo več papirjev od prodanega motorja. Ampak pravijo, da pač ni.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Jun 26, 2011 18:53

cibro napisal/-a:Me ne prepričajo v yucci da nimajo računa za to serijsko motorja.
Je..aj jim vse po spisku na kulturen način.ne ga srat.Pa to ni 30 let nazaj ampak 12 ne rečem da bi se iz yuge papirji zgubili.
Naj se ne hecajo. Če ni v compu gledat v ročni arhiv je ne bo lepo inšpecija prišla to poiskat.
Ne se pustit jahat takole.
LP,g

Po zakonu je pravna oseba dolžna hraniti račune 10 let. Na izstavitev računa ima stranka 8 dnevni pritožni rok. Kopij računov nihče ni dolžan izdajati brezplačno po preteku 8 dni.
Verjamem, da imajo v Yucci vse pošlihtano. In ne verjamem, da ti niso bili pripravljeni pomagat. Če bi recimo kdo prišel k meni po tako star račun bi ga dobil, vendar samo proti plačilu manipulativnih strošov. Če je kdo izgubil račun je to njegov problem in njegov strošek. Kajne?
LP NT
Vitamin_G
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Vitamin_G » Ne Jun 26, 2011 22:22

Nikola Tesla napisal/-a:Po zakonu je pravna oseba dolžna hraniti račune 10 let. Na izstavitev računa ima stranka 8 dnevni pritožni rok. Kopij računov nihče ni dolžan izdajati brezplačno po preteku 8 dni.
Verjamem, da imajo v Yucci vse pošlihtano. In ne verjamem, da ti niso bili pripravljeni pomagat. Če bi recimo kdo prišel k meni po tako star račun bi ga dobil, vendar samo proti plačilu manipulativnih strošov. Če je kdo izgubil račun je to njegov problem in njegov strošek. Kajne?
LP NT

Vidiš tu se strinjava. V resnici sem sam kriv, da sem izgubil račun in ne Yucca.

Meni ni težko za mojo napako plačati manipulativnih stroškov za izdajo kopije računa. Žal pa pravijo na Yucci, da papirjev nimajo in po tem kar si ti napisal, niso niti zavezani, da bi ga imeli.

Na žalost pa to nič ne pomaga pri rešitvi mojega problema.

Bom poskusil kot sem napisal zgoraj pa bomo videli kaj bo. Definitivno pa iste napake ne bom več ponovil. :)

Še enkrat hvala vsem in lp,

Gašper
bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bomax » To Jun 28, 2011 11:19

meni na ta način v sloveniji ni uspelo, primer pa enak.

sem potem s pomočjo našega val-a zrihtav v nemčiji. na hrvaškem nobenega problema z vinjeto.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 29, 2011 09:38

Prodajal sem motor brez papirjev, pri notarju napisali izjavo, da motor nikoli ni bil ukraden in da je moj pa se je lahko vpisal v register. Prej sem še poklical na kapetanijo in so mi povedali da naj naredim tako in je uspelo. To pa je bilo žal že par let nazaj, tak da ne vem če še gre.
Guma je guma, zaenkrat.
Vitamin_G
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Vitamin_G » Sr Jun 29, 2011 14:10

bomax napisal/-a:meni na ta način v sloveniji ni uspelo, primer pa enak.

sem potem s pomočjo našega val-a zrihtav v nemčiji. na hrvaškem nobenega problema z vinjeto.

Koliko pa stane, da se zadeva zrihta v Nemčiji in ali je kasneje možno registrirati v Sloveniji?

LP, Gašper
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 29, 2011 22:32

Bos dobil PM! :)
jokl
Poddesetnik

Registracija...

OdgovorNapisal/-a jokl » Po Jul 04, 2011 17:46

Tudi jaz imam podoben problem, čoln je nov. Za motor imam kupoprodajno pogodbo, ne pa tudi vseh listin s katerimi bi izkazal neprekinjeno verigo prehoda lastnine. V podjetju, kjer je bil kupljen mi nočejo izdati originalnega računa (varovanje osebnih podatkov) glede na to, da ga nisem kupil sam. Prodajalca ne morem priklicati. Na kapitaniji mi posledično nočejo vpisati čolna. Čoln in motor bi koristil na Hrvaškem.

Glede na to, da vas je tu nekaj, ki ste se s podobnim problemom v zadnjem času ukvarjali intenzivno.

Kako ste ga rešili?

Hvala za vsako uporabni odgovor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta