Tex napisal/-a:Pravzaprav spoznavam, da je ta TT genijalna odlocitev in jo podpiram !
Vsi bodo odsli v Grcijo,Italijo,Slovenijo in prodali barke, morje bo cisto,ribe se bodo namnozile in lovil jih bom kar z roko, zalivi bodo prazni, nobenega sranja na ketnah...,sidranje ne bo problem,mir in tisina.... top zaradi mene ce dvignejo takso se za enkrat toliko, samo da se boste vsi ki strasite z odhodi tega drzali !
Matejc zgleda bova mela vse zalive zase !
Ce bo prehudo bom pa pac skompenziral z dvigi in barko dvigoval vsakih 5 let

Aja Matejc, lahk se boš pa "dru na vs gru" pa nikogar ne boš motil

Aneda, Tex, kaj pa to. Drugič bo pa obvezna oprema na barki olaguma čeprav je doma načeloma ne rabiš.... Only in Croatia!
Lej, ni mi problem pljuniti šuško za TT, ker je to prav in iz tega (bi naj) urejajo infrastrukturo in lepšajo turistične kraje. Ampak, glej ga zlomka, jaz še vedno ne morem normalno s priveza brez sodelovanja vsaj 1 člana posadke (obupno preozko!) in mornarjem se milo je*be za naše probleme. Še pogleda me ne noben, ko preklinjam zelo na glas po pomolu vsakič ko pridem nazaj. Prav tako je ta taksa namenjena kot simbolična dajatev za spanje pri njih in če primerjam s prikolarji in avtodomarji, bi ta naj znašala cca 1€/bučo in dan. Zdaj pa si preračunaj, koliko ljudi mora spati koliko noči na tvoji barki, da boš (po novem) enak pred zakonom. Njim se TT namreč prav nič ne spreminja in to se mi ne zdi prav. Za sebe sem izračunal, da bi moralo 6 ljudi nonstop bivati na barki 175 dni na leto, kar je totalno skregano z realnostjo, seveda v primeru letnega plačila TT tako kot sedaj. Eeee, me zanima, kako bodo Hrvati sami gledali na to, ko jih bodo njihovi ocepili za celo plačo ali pa še kaj zraven. Razen seveda, če ne bodo delali selektivnih kontrol (kar sedaj dejansko tudi počnejo) in bodo hrvaške zastave puščali pri miru. Samo v tem primeru jih bodo hitro dobili po nosu od osterajherjev in švabov, ki so še toliko bolj alergični na take rabote.
V tem je problem in v ničemer drugem. Gre za očitno molzenje države tam, kjer bi naj bil denar, pa vendar oba veva, da tisti ki ima nekaj več je še toliko bolj občutljiv na take fore. Revež plača, kar mu gepira in nič ne sprašuje, tisti ki pa je nekaj več ustvaril pa je delal malce drugače in plačal samo tisto in toliko, kot je bilo potrebno za dosego cilja. Ob vseh ostalih poskusih molzenja pa je že poskrbel, da je bilo za denarnico najbolj prav.
Grčija ni nekaj, kar je za nas blizu in priročno, niti ni upoštevajoč prevozne stroške ne vem kako poceni. Je pa lepa destinacija, vsaj toliko zanimiva kot croejša, kjer mi počasi zmanjkuje otokov in zalivov v severovzhodnem zalivu Mediterana. Jebat ga, več kot kesl dizla pač ne morem pokurit do dol (po kopnem ali morju) in to je to. Če bi bila ta izbira tako napačna, potem zagotovo ne bi bilo toliko svetovnih zastav tam doli in bi bili vsi v Jadranu.
Mir, bratje in sestre, nikomur nič hudega nočem....