Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
A se še kdo spomni zapletov s slovenskimi avtocestnimi vinjetami, ko so se Avstrijci pritožili, da so tedenske vinjete (ki jih večinoma uporabljajo tujci) nesorazmerno drage v primerjavi z letnimi (ki jih uporabljajo domačini)? EU bo Hrvaško hitro povlekla za ušesa, če bo samo zaslutila, da so ostali prebivalci EU diskriminirani v primerjavi s Hrvati.
Fantje,
Ravnokar sem klical kapitanijo na Rabu. Meni poteče vinjeta 11.7., pa me ne bo na HR do 1.8., kar je sranje, ker bom izgubil 50% popust...
Direktno so mi povedali, da NE VEDO kaj bo po 1.7. Predvidevajo, da bo letos VSE ENAKO KOT LANI - torej vinjeta + popis + omejitev števila ljudi na barkah...
Očitno vlada še vedno kaos na tem področju....
Klaus.
Ravnokar sem klical kapitanijo na Rabu. Meni poteče vinjeta 11.7., pa me ne bo na HR do 1.8., kar je sranje, ker bom izgubil 50% popust...
Direktno so mi povedali, da NE VEDO kaj bo po 1.7. Predvidevajo, da bo letos VSE ENAKO KOT LANI - torej vinjeta + popis + omejitev števila ljudi na barkah...
Očitno vlada še vedno kaos na tem področju....
Klaus.
klaus napisal/-a:bats napisal/-a:kako kar propade 50%, a grejo točno na datum ?Kja pa če ti jo luknja za nazaj?
Vidiš, tega pa nisem vprašal..... dobra ideja... A ima kdo izkušnje s tem luknanjem za nazaj?
Po mojih informacijah imaš čas za plačati v celem letu ko ti poteče. Meni je poteka ta mesec vendar bom šel naslednjič na HR šele naslednji mesec pa kolikor vem do sedaj ni bil noben problem.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
-
al
Danes sem brskal malo po internetu!
Najnovejša novica Finance:
http://www.finance.si/8341314/Pozor-le- ... ko-zastavo
Po vstopu Hrvaške v EU ne bo več štetja ljudi na barki ne vinjet, prijava ob prestopu meje pa ostaja.............
Najnovejša novica Finance:
http://www.finance.si/8341314/Pozor-le- ... ko-zastavo
Po vstopu Hrvaške v EU ne bo več štetja ljudi na barki ne vinjet, prijava ob prestopu meje pa ostaja.............
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Sailling is better!
TAKO PIŠEJO DANES FINANCE. SEM SAMO KOPIRAL BISTVO. VEČ PA V SAMEM ČLANKU!
..........
Odpravljajo se tudi vinjete, ki so do zdaj služile kot dokaz, da so tuji pomorci plačali vsa nadomestila. Lastnikom plovil je tako prihranjen strošek med 21 in 236 evrov - odvisno od dolžine plovila in veljavnosti vinjete.
.....
Carine resda ne bo več, vse druge formalnosti pa bo morala posadka kljub vsemu opraviti. Hrvati bodo ohranili policijski nadzor na mejah, pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško se bo tako treba še vedno prijavljati. Pri prehodu državne meje na morju je treba izvesti običajne postopke, kot veljajo pri prehodu meje na kopnem. Ob odhodu se je treba pri organih pristaniške kapitanije, carine in mejne policije odjaviti, ob prihodu v
notranje morske vode druge države pa vnovič prijaviti v obratnem vrstnem redu.
Praviloma se vse formalnosti opravijo v pristanišču, odprtem za mednarodni promet.
.....
Živi bili in videli. (to pa je moj komentar)
..........
Odpravljajo se tudi vinjete, ki so do zdaj služile kot dokaz, da so tuji pomorci plačali vsa nadomestila. Lastnikom plovil je tako prihranjen strošek med 21 in 236 evrov - odvisno od dolžine plovila in veljavnosti vinjete.
.....
Carine resda ne bo več, vse druge formalnosti pa bo morala posadka kljub vsemu opraviti. Hrvati bodo ohranili policijski nadzor na mejah, pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško se bo tako treba še vedno prijavljati. Pri prehodu državne meje na morju je treba izvesti običajne postopke, kot veljajo pri prehodu meje na kopnem. Ob odhodu se je treba pri organih pristaniške kapitanije, carine in mejne policije odjaviti, ob prihodu v
Praviloma se vse formalnosti opravijo v pristanišču, odprtem za mednarodni promet.
.....
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Sailling is better!
-
al
MicTic napisal/-a:TAKO PIŠEJO DANES FINANCE. SEM SAMO KOPIRAL BISTVO. VEČ PA V SAMEM ČLANKU!
.....
.....
To bo najbrž veljalo do uveljavitve Schengena. Ne vem ,....sammo ugibam.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta