Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Maj 27, 2013 14:19

Takšna uredba v EU zagotovo nima dolgega trajanja razen, če velja za plovila, ki prihajajo iz držav nečlanic EU-ja. Drugače pa menim, da bi morali omogočiti plovbo vsem državljanom EU-ja pod enakimi pogoji.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 27, 2013 14:25

A se še kdo spomni zapletov s slovenskimi avtocestnimi vinjetami, ko so se Avstrijci pritožili, da so tedenske vinjete (ki jih večinoma uporabljajo tujci) nesorazmerno drage v primerjavi z letnimi (ki jih uporabljajo domačini)? EU bo Hrvaško hitro povlekla za ušesa, če bo samo zaslutila, da so ostali prebivalci EU diskriminirani v primerjavi s Hrvati.
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

OdgovorNapisal/-a klaus » Sr Maj 29, 2013 12:17

Fantje,

Ravnokar sem klical kapitanijo na Rabu. Meni poteče vinjeta 11.7., pa me ne bo na HR do 1.8., kar je sranje, ker bom izgubil 50% popust...

Direktno so mi povedali, da NE VEDO kaj bo po 1.7. Predvidevajo, da bo letos VSE ENAKO KOT LANI - torej vinjeta + popis + omejitev števila ljudi na barkah...

Očitno vlada še vedno kaos na tem področju....

Klaus.
bats
Kapitan
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a bats » Sr Maj 29, 2013 12:29

kako kar propade 50%, a grejo točno na datum ?Kja pa če ti jo luknja za nazaj?
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » Sr Maj 29, 2013 12:41

bats napisal/-a:kako kar propade 50%, a grejo točno na datum ?Kja pa če ti jo luknja za nazaj?

Vidiš, tega pa nisem vprašal..... dobra ideja... A ima kdo izkušnje s tem luknanjem za nazaj?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Maj 29, 2013 13:04

klaus napisal/-a:
bats napisal/-a:kako kar propade 50%, a grejo točno na datum ?Kja pa če ti jo luknja za nazaj?

Vidiš, tega pa nisem vprašal..... dobra ideja... A ima kdo izkušnje s tem luknanjem za nazaj?

Po mojih informacijah imaš čas za plačati v celem letu ko ti poteče. Meni je poteka ta mesec vendar bom šel naslednjič na HR šele naslednji mesec pa kolikor vem do sedaj ni bil noben problem.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Maj 29, 2013 13:09

Mater.
Vinjeto moraš vplačati enkrat v koledarskem letu v katerem se izteče dotedanja in popust ostane.

Torej: če poteče danes lahko plačaš 31.12. pa boš ohranil popust.
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » Sr Maj 29, 2013 13:24

al napisal/-a:Mater.
Vinjeto moraš vplačati enkrat v koledarskem letu v katerem se izteče dotedanja in popust ostane.

Torej: če poteče danes lahko plačaš 31.12. pa boš ohranil popust.

Uf, super, to je pa dobra novica!! bom preveril sicer še na kapitaniji v petek (jutri je na HR praznik).
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 31, 2013 10:04

Danes sem brskal malo po internetu!
Najnovejša novica Finance:
http://www.finance.si/8341314/Pozor-le- ... ko-zastavo
Po vstopu Hrvaške v EU ne bo več štetja ljudi na barki ne vinjet, prijava ob prestopu meje pa ostaja.............
Flying is beautiful.
Sailling is better!
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 31, 2013 13:32

TAKO PIŠEJO DANES FINANCE. SEM SAMO KOPIRAL BISTVO. VEČ PA V SAMEM ČLANKU!
..........
Odpravljajo se tudi vinjete, ki so do zdaj služile kot dokaz, da so tuji pomorci plačali vsa nadomestila. Lastnikom plovil je tako prihranjen strošek med 21 in 236 evrov - odvisno od dolžine plovila in veljavnosti vinjete.
.....
Carine resda ne bo več, vse druge formalnosti pa bo morala posadka kljub vsemu opraviti. Hrvati bodo ohranili policijski nadzor na mejah, pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško se bo tako treba še vedno prijavljati. Pri prehodu državne meje na morju je treba izvesti običajne postopke, kot veljajo pri prehodu meje na kopnem. Ob odhodu se je treba pri organih pristaniške kapitanije, carine in mejne policije odjaviti, ob prihodu v
notranje morske vode druge države pa vnovič prijaviti v obratnem vrstnem redu.
Praviloma se vse formalnosti opravijo v pristanišču, odprtem za mednarodni promet.
.....

Živi bili in videli. (to pa je moj komentar) :P
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Maj 31, 2013 13:52

MicTic napisal/-a:odvisno od dolžine plovila in veljavnosti vinjete

Vinjete so samo letne... Finance očitno niso ravno zanesljiv vir informacij za morjeplovce.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Maj 31, 2013 14:02

brane40 napisal/-a:... Finance očitno niso ravno zanesljiv vir informacij za morjeplovce.

sploh odkar zagrenjeni Bauer za njih filozofira ob petkih...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Maj 31, 2013 14:03

MicTic napisal/-a:TAKO PIŠEJO DANES FINANCE. SEM SAMO KOPIRAL BISTVO. VEČ PA V SAMEM ČLANKU!
.....
Carine resda ne bo več, vse druge formalnosti pa bo morala posadka kljub vsemu opraviti. Hrvati bodo ohranili policijski nadzor na mejah, pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško se bo tako treba še vedno prijavljati. Pri prehodu državne meje na morju je treba izvesti običajne postopke, kot veljajo pri prehodu meje na kopnem. Ob odhodu se je treba pri organih pristaniške kapitanije, carine in mejne policije odjaviti, ob prihodu v
notranje morske vode druge države pa vnovič prijaviti v obratnem vrstnem redu.
Praviloma se vse formalnosti opravijo v pristanišču, odprtem za mednarodni promet.
.....

Živi bili in videli. (to pa je moj komentar) :P

To bo najbrž veljalo do uveljavitve Schengena. Ne vem ,....sammo ugibam.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 31, 2013 14:25

Je pa logična razlaga. Saj v Eu smo vsi enaki. Torej vinjete tudi za domacine ali pa za nobenega......
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Maj 31, 2013 14:31

Letos bo sigurno vse po starem, tko da kr prpravte kunčice :wink:
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta