Plovba na Hrvaškem z slovesnko reg
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
DR.E napisal/-a:Vinjeta pri tujih plovilih je zato, da se prepreči črni čarter, na vinjeti vpisani pa lahko plovilo uporabljajo vsak dan, tudi ponoči, 365 dni na leto.
Tukaj te malo dopolnim.
Vinjeta ne preprečuje ničesar, ampak dovoljuje plovbo po HR morju. Samo to!
Za plovila, ki vstopajo po morski poti se uporablja Seznam posadke, imenovana "crew lista". Pri nakupu vinjete pa dobiš poleg še popisni list za osebe, ki se vkrcajo na barko na ozemlju HR. Koliko oseb lahko na leto vkrcaš, ti označijo na kapetaniji. Povečano 2,3X dovoljenih oseb iz plovnega dovoljenja.
Vsakič ko izpluješ iz teritorialnega HR morja, lahko zamenjaš celotno posadko. Ko vpluješ pa zopet izpolniš Seznam posadke, "crew listo" z novimi osebami.
V takem primeru je popisni list popolnoma prazen.
Tako lahko legalno čarteriraš s tujo zastavo na HR. Nič protizakonitega.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Če jaz prav razumem vinjeto oz. popis posadke, je fora v tem, da pač omejijo črni čarter. In sicer tak, na polno, celo sezono, vsak teden nova posadka. S tem da imaš omejeno število mest na barki, to pač omejijo. Še vedno lahko ti komu posodiš, a prav veliko s tem ne boš zaslužil, saj ti potem zmanjka prostora za svoje (družina itd). Če enemu na sezono rentaš pa se pač "tolerira". Razumem prav?
Ne vem pa kako je s tem, da mora biti lastnik na krovu. Kolikor sem zasledil tukaj na forumu vprašanj glede punomoći, bi rekel da ne.
Ne vem pa kako je s tem, da mora biti lastnik na krovu. Kolikor sem zasledil tukaj na forumu vprašanj glede punomoći, bi rekel da ne.
Ja, probal. Posodil kolegu v glavni sezoni. Napisal sem mu pooblastilo-punomoč- ga podpisal in ga je ustavila policija, ker je malo prehitro zglisiral v Ždrelacu pod mostom. Policaj ga je opozoril, preveril ali je na listi potnikov, za otroka čez 18 let pa zamižal na eno oko in naročil, da pa naslednjo sezona naj vpiše vse.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti