Se popolnoma strinjam s tem, da se ti je to naredilo, vendar overovitev kljub vsemu ni potrebna. Vem, da se to dogaja na tehničnih pregledih, vendar pa deci na AMZSju nimajo sploh podlage, da bi lahko od tebe karkoli zahtevali.
Vendar, kot sem rekel je že fino, da je pogodba in da je overjena.
P.S. prikolice, ki še niso bile na tehničnem nimajo vpisanega lastnika in se vpiše ob tehničnem pregledu.
Prikolica za čolna - prodajna pogodba
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Mene bi pa zanimalo kako je z prikolico do 750kg torej na 3. tablico, ki že ohoho let ni bila na pregledu ? Se izbriše da je obstajala ali kako?
Od nje imam samo nekakšno takšno potrdilo, kot so bile stare prometne (enkrat se odpre) in notri so žigi kdaj se je vozila na preglede. Zadnji mislim da 92. ali 93. leta, bi torej bilo to dovolj da se z njo oglasim na tehnični pregled da mi, izda tisto potrdilo o tehnični brezhibnosti ?
Prikolica nima več tiste ploščice z vsemi oznakami, vendar se še pa vidi številka vžgana na šasiji.
Hvala za pomoč.
Od nje imam samo nekakšno takšno potrdilo, kot so bile stare prometne (enkrat se odpre) in notri so žigi kdaj se je vozila na preglede. Zadnji mislim da 92. ali 93. leta, bi torej bilo to dovolj da se z njo oglasim na tehnični pregled da mi, izda tisto potrdilo o tehnični brezhibnosti ?
Prikolica nima več tiste ploščice z vsemi oznakami, vendar se še pa vidi številka vžgana na šasiji.
Hvala za pomoč.
ah, spet nekaj na pamet.
Če imaš knjižico pojdi z njo mirno na tehničnega. Če je brezhibna boš dobil potrdilo o tehnični brezhibnosti.
V najslabšem primeru pa ti bodo naredili "reaktivacijo". To pomeni, da bodo iz "arhiva" potegnili številko šasije in ti na podlagi le.te izdali potrdilo o teh. brezhibnosti. Seveda si za to zaželijo nekaj evrov. Znesek ni kritičen.
Torej prikolico, do 750kg, katera ima tablico ali vsaj številko šasije se da brez težav tehnično pregledati! Ali bolj splošno rečeno "legalizirati".
Problem so samogradnje, ki nimajo številke šasije in jim je videti na kilometer, da so bile narejene na dvorišču.
Če imaš knjižico pojdi z njo mirno na tehničnega. Če je brezhibna boš dobil potrdilo o tehnični brezhibnosti.
V najslabšem primeru pa ti bodo naredili "reaktivacijo". To pomeni, da bodo iz "arhiva" potegnili številko šasije in ti na podlagi le.te izdali potrdilo o teh. brezhibnosti. Seveda si za to zaželijo nekaj evrov. Znesek ni kritičen.
Torej prikolico, do 750kg, katera ima tablico ali vsaj številko šasije se da brez težav tehnično pregledati! Ali bolj splošno rečeno "legalizirati".
Problem so samogradnje, ki nimajo številke šasije in jim je videti na kilometer, da so bile narejene na dvorišču.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mamaMicka napisal/-a:ah, spet nekaj na pamet.
Hvala za konkreten odgovor. Ravno na tvojega sem čakal
Morda veš ali je takrat, ko grem zaprositi za "reaktivacijo" potrebno pripeljati prikolico poleg ?
Ter še nekaj bi me zanimalo, če morda veš in sicer vem, da je tudi možnost, da se naroči novo/nadomestno "ploščico" z vsemi podatki o prikolici ampak ti je slučajno znano ali je potrebno takrat tja pripeljati prikolico, ko se nadomestna naroči?
Upam da se razumemo, kaj mislim
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti