Avstrijska zastava
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Če to vprašanje leti na mene, potem lahko odgovorim, da ne. Veliko plovil pa lahko vidiš z malteško zastavo, zelo veliko!
Sem pa o Malti i registraciji bral v reviji navtika Kapital št. 74, od maj 2009, na strani 78, 79 in 80 (ali na plačljivi povezavi : http://www.revijakapital.com/navtika/cl ... lanka=1685 )
kjer je opisan postopek in plačilo davka. Vse skupaj tudi ni tako poceni, kot je videti, saj je potem vštet odkup in ostale stvari, zato ko vse to sešteješ,..... za manjša plovila že mogoče, za velika, pa kot piše avtor, res ne.
Zlatko83
Pogledal sem (žal z veliko zamudo) v Seebrief in Messbrief in nikjer ne piše, kje lahko pluješ in kje ne (kar se držav tiče) je pa napisano območje plovbe oz. kategorija plovbe, ter št. oseb.
LP

Sem pa o Malti i registraciji bral v reviji navtika Kapital št. 74, od maj 2009, na strani 78, 79 in 80 (ali na plačljivi povezavi : http://www.revijakapital.com/navtika/cl ... lanka=1685 )
kjer je opisan postopek in plačilo davka. Vse skupaj tudi ni tako poceni, kot je videti, saj je potem vštet odkup in ostale stvari, zato ko vse to sešteješ,..... za manjša plovila že mogoče, za velika, pa kot piše avtor, res ne.
Zlatko83
Pogledal sem (žal z veliko zamudo) v Seebrief in Messbrief in nikjer ne piše, kje lahko pluješ in kje ne (kar se držav tiče) je pa napisano območje plovbe oz. kategorija plovbe, ter št. oseb.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Novinec napisal/-a:
Zlatko83
LP
V mojem seebriefu piše, na zadnji strani, pod žigom in podpisom, Hinweis:
plovilo v skladu z direktivo EU ne sme pluti v vodah EU (Dieses Fahrzeug darf aufgrund der Richtlinie 94/25/EG vom 16.juni 1994 uber Sportboote nicht gewaessern der Europaeischen Union bertieben werden).
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Zlatko83, zelo čudno, vendar na mojem ne piše nič. Ti ga bom skeniral in pšoslal po emailu. Vem pa, da 100% davek ni bil plačan, prav tako, sem moral ob izhodu in vhodu v Slovenijo v Piranu imeti papirje za začasni uvoz, ko sem plovilo vozil na sejme v Portorož ali Izolo.
Zato pa sem navedel, da je zanimivo, da se nekateri kljub avstrijski zastavi vozijo nemoteno po Italiji in Grčiji. Slovenije se pač izogibajo.
Jutri si prinesem v službo in pošljem! Bi bilo pa zanimivo pogledati, kaj piše še drugim članom.
LP

Zato pa sem navedel, da je zanimivo, da se nekateri kljub avstrijski zastavi vozijo nemoteno po Italiji in Grčiji. Slovenije se pač izogibajo.
Jutri si prinesem v službo in pošljem! Bi bilo pa zanimivo pogledati, kaj piše še drugim članom.
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Moj je bil izdan 14.1.2008. Pa nič blokad plovbe. Gregor.n, midva sva že pripravljena za vstop CRO v EU. (ha, ha, ... upam, da bodo naštudirali kakšno verzijo do takrat, da bova dober prišla skoz).
Brez heca! Čudno, kajti po pravem bi res moralo pisati, da davek ni plačan, zato plovba v EU vodah ni dovoljena.
LP

Brez heca! Čudno, kajti po pravem bi res moralo pisati, da davek ni plačan, zato plovba v EU vodah ni dovoljena.
LP
To o neplačanih davkih ali drugih "grehih", velja pri njih za poseg v osebnost in tega ne objavljajo. Radi tega pa napišejo samo prepoved vožnje v EU.
Zlatko83, tebe pa, Ob vstopu HR v EU, žal čaka plačilo davka. Ampak ne bo tako hudo, ker ne boš plačal davka po računu, ampak po ocenjeni vrednosti minus leta, minus ohranjenost plovila itd. Če je seveda samo problem v davku ?
LP
Zlatko83, tebe pa, Ob vstopu HR v EU, žal čaka plačilo davka. Ampak ne bo tako hudo, ker ne boš plačal davka po računu, ampak po ocenjeni vrednosti minus leta, minus ohranjenost plovila itd. Če je seveda samo problem v davku ?
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Atilone, tudi midva z Gregorjem.n bova morala plačati davek - DDV, seveda od takratne vrednosti plovila.
Edina prednost je, da nama nikjer ne piše, da nimava plačanega davka in nikjer nimava prepovedi plovbe v EU.
Reciva temu,.... sreča..... ne, ne, bolj zmeda!
In kot je napisal Zlatko 83, on ima pa vpisano na zadnji strani, torej oni to pišejo.
LP

Edina prednost je, da nama nikjer ne piše, da nimava plačanega davka in nikjer nimava prepovedi plovbe v EU.
Reciva temu,.... sreča..... ne, ne, bolj zmeda!
In kot je napisal Zlatko 83, on ima pa vpisano na zadnji strani, torej oni to pišejo.
LP
Ja Novinec, tu sem jaz zašuštral, ko sem Zlatku83 napisal , da se davek plača , na podlagi ocenitve plovila.
To velja za plovila, katera so bila registrirana pred 1997 ali 8, tu nekje, bi moral točno poiskat.
Ampak vidva imata tako in tako nova ali mlada plovila, pri teh pa imaš prav, se plača po takratni ceni (računu). Verjetno pa Zlatko 83 oz. njegovo plovilo nima CE, radi tega je tudi zabeležena prepoved v Seebriefu.
Tako da previdnost ni odveč, če kupuješ plovilo prebivalca EU, v vodah katere ne spadajo v EU. Kljub izdani dokumentaciji s strani njegove države v EU in EU zastave. Razen, da ti spusti ceno toliko, koliko pride plačilo davka .Ali pa da ti pride nasproti.
LP
To velja za plovila, katera so bila registrirana pred 1997 ali 8, tu nekje, bi moral točno poiskat.
Ampak vidva imata tako in tako nova ali mlada plovila, pri teh pa imaš prav, se plača po takratni ceni (računu). Verjetno pa Zlatko 83 oz. njegovo plovilo nima CE, radi tega je tudi zabeležena prepoved v Seebriefu.
Tako da previdnost ni odveč, če kupuješ plovilo prebivalca EU, v vodah katere ne spadajo v EU. Kljub izdani dokumentaciji s strani njegove države v EU in EU zastave. Razen, da ti spusti ceno toliko, koliko pride plačilo davka .Ali pa da ti pride nasproti.
LP
Ja, čeprav sem se že vnaprej odločil, da ne bom kupoval plovila brez EU registracije oz. vsaj brez CE, sem se spet zarekel. Ampak, čoln je ravno takšen, kot sem ga iskal (Sea Ray 245 WE), namenjen predvsem dnevnim izletom, dovolj velik, da se za silo tudi prespati na njem, predvsem pa me je tu prepričala cena in ohranjenost plovila in tudi oprema na njem. Pač vzamem v račun, da bo potrebno pridobit CE (cca 2000E), ampak not je 5.0 MPI motor in naj ne bi bilo problemov. Potem bomo pač videli, kako naprej, ko (če) bo Hr kdaj v EU.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov