pajer1 napisal/-a:hrošč napisal/-a:Da še enkrat preverim, ker smo imeli zadnjič eno debato, pa še vedno ni bilo vsem čisto jasno: ali je potreben kakršenkoli popis oseb, če koga na novo vrkcaš oz. pelješ en krog? Jasno nam je bilo, da ni več omejitve števila oseb, kaj pa t.i. crew lista?
Vem da je bilo to že nekajkrat napisano, a izkoriščam priložnost, ko je tema spet o tem
Vemo kaj je Crew lista, mednarodni dokument in kaj je Popis osoba, hrvaški izum.
Crew lista je še zmeraj temeljni dokument o potnikih na barki pri prestopu državne meje.
Kdor želi biti popolnoma po PS-u, bo Crew listo zmeraj ažuriral, ko bo izplul na morje. Zaradi lastne varnosti in varnosti potnikov v primeru nesreče, ker se takrat že na daleč ve koliko potnikov je potrebno reševat.
Popis osoba pa je sedaj odpadel kot "knof" od gat in ni več obvezen. Kdor pa hoče imeti evidenco naj si zapisuje potnike in njihove žejne potrebe, ter na koncu naredi graf.
LP
.
Se strinjam, da je crew lista nujna pri prehodu meje.
Kaj pa, ko si enkrat v državi?
Recimo, da s slovensko zastavo pridem na hrvaško (torej imam potrjeno crew listo iz Umaga, na listi sem recimo jaz in še kdo, ki je z mano.
Pustimo to, da je pametno imeti ažurno listo, a včasih srečaš prijatelje in jih vzameš na barko.
Ali sem v prekršku, če se potem na Hrvaškem vkrca še kdo, ali če se kdo izkrca.
Drugod po Evropi crew lista ni obvezna (recimo Slovenija, Italija, Francija, Španija, Portugalska, za drugod pa ne vem).