iz SI na HR zastavo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Ne Jan 05, 2014 13:33

pajer1 napisal/-a:
hrošč napisal/-a:Da še enkrat preverim, ker smo imeli zadnjič eno debato, pa še vedno ni bilo vsem čisto jasno: ali je potreben kakršenkoli popis oseb, če koga na novo vrkcaš oz. pelješ en krog? Jasno nam je bilo, da ni več omejitve števila oseb, kaj pa t.i. crew lista?
Vem da je bilo to že nekajkrat napisano, a izkoriščam priložnost, ko je tema spet o tem :oops:

Vemo kaj je Crew lista, mednarodni dokument in kaj je Popis osoba, hrvaški izum.

Crew lista je še zmeraj temeljni dokument o potnikih na barki pri prestopu državne meje.

Kdor želi biti popolnoma po PS-u, bo Crew listo zmeraj ažuriral, ko bo izplul na morje. Zaradi lastne varnosti in varnosti potnikov v primeru nesreče, ker se takrat že na daleč ve koliko potnikov je potrebno reševat.

Popis osoba pa je sedaj odpadel kot "knof" od gat in ni več obvezen. Kdor pa hoče imeti evidenco naj si zapisuje potnike in njihove žejne potrebe, ter na koncu naredi graf.

LP

.

Se strinjam, da je crew lista nujna pri prehodu meje.
Kaj pa, ko si enkrat v državi?
Recimo, da s slovensko zastavo pridem na hrvaško (torej imam potrjeno crew listo iz Umaga, na listi sem recimo jaz in še kdo, ki je z mano.
Pustimo to, da je pametno imeti ažurno listo, a včasih srečaš prijatelje in jih vzameš na barko.
Ali sem v prekršku, če se potem na Hrvaškem vkrca še kdo, ali če se kdo izkrca.
Drugod po Evropi crew lista ni obvezna (recimo Slovenija, Italija, Francija, Španija, Portugalska, za drugod pa ne vem).
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 05, 2014 14:04

.

V prekršku nisi, ker to je do 2014 urejal predpis s popisom posadke (popis osoba), ki je sedaj z vstopom HR v EU odpadel.
Na svoji barki lahko voziš kogar hočeš.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » To Mar 11, 2014 16:16

Kakšna je pa ceremonija pri prepisu iz HR na SLO zastavo.
Plovilo od Slovenca, ki ima plovilo trajno registrirano na HR , bi kupil SLO državljan in ga vpisal v SLO register.
Kakšna ideja?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 11, 2014 18:05

Da plovilo pusti na Hr zastavi in ti bo v Hr okTočno tko sem jaz naredu pred mesecem
drago.puksic
Kapitan

popis posadke

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » To Mar 11, 2014 18:18

Precej je na tem forumu ugotavljanja in nakladanja o predpisih in pravilih o plovbi in zanima me če mi kdo lahko zaupa v katerem zakonu ali pravilniku je napisano,da več ne potrebujemo popisa posadke?Lani sem po vstopu HR. v EU vprašal v luški kapetaniji v Puli in odgovor je bil,da ne rabim popisa posadke.Nekaj dni kasneje sem vprašal na kapetaniji v Zadru in odgovor je bil,da listo moram imeti in sem jo napravil.Kdo me bo prepričal kaj je prav in kaj ni?Lep pozdrav in mirno morje.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Mar 11, 2014 18:23

Govoriš o Crew listi ali o popisu oseb, ki so ga Hrvati izumili za "preprečevanje črnega čarterja" ?
al

OdgovorNapisal/-a al » To Mar 11, 2014 18:49

Moja izkušnja: popisa osoba ni več. Crew lista je pa nekaj kar rabiš ob prehodu meje in pa v akvatoriju Raba, ker tisti luški kapetan si pač razlaga to po svoje...
drago.puksic
Kapitan

popis posadke

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » To Mar 11, 2014 18:51

Govorim o popisu posadke.Zanima me pa tudi kako je s crew listo.To da če imaš plovilo registrirano pod Hr.zastavo ,ne za čarter,ne potrebuješ popisa, to sem že izbrskal,kako je pod SLO.zastavo pa ne.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Mar 11, 2014 19:08

Popis oseb se je to imenovalo, popis posadke bi bila po slovensko Crew lista. Popisa oseb od konca julija lani ni več, o Crew listi pa se govori ravno v tej temi...Če si za popis oseb spraševal lani konec julija je bilo res precej zmede, ker so ga ravno takrat ukinjali, skupaj z vinjeto.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Mar 11, 2014 20:48

V prvih dveh prispevkih ni nič omenjeno pooblastilo za sprejem pisanj (PUNOMOĆ ZA PRIMANJE PISMENA), ki je obvezno v primeru, ko je plovilo v delni ali celotni lasti tuje fizčne ali pravne osebe.

http://mojauprava.hr/portal/dp.nsf//moj ... nDocument&
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

Re: popis posadke

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Mar 11, 2014 21:32

drago.puksic napisal/-a:Precej je na tem forumu ugotavljanja in nakladanja o predpisih in pravilih o plovbi in zanima me če mi kdo lahko zaupa v katerem zakonu ali pravilniku je napisano,da več ne potrebujemo popisa posadke?Lani sem po vstopu HR. v EU vprašal v luški kapetaniji v Puli in odgovor je bil,da ne rabim popisa posadke.Nekaj dni kasneje sem vprašal na kapetaniji v Zadru in odgovor je bil,da listo moram imeti in sem jo napravil.Kdo me bo prepričal kaj je prav in kaj ni?Lep pozdrav in mirno morje.

V temu:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _2189.html

Samo pri prestopu meje, moras narediti popis oseb, ki so na plovilu. O tem govori v 4.tem členu. Če pa imas barko ze na hrvaskem, ali pa jo pripeljes na prikolici, potem to ni potrebno. 5. člen govori o temu. Prav tako ni potrebno vpisovati nobenih sprememb posadke. Ce hoces peljati prijatelja en krog, ga lahko peljes...
drago.puksic
Kapitan

popis posadke

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Sr Mar 12, 2014 06:59

Takšne ,konkretne odgovorje imam rad,podkrepljene z uradnim dokumentom.Hvala zanje.Lep pozdrav in mirno morje.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Mar 12, 2014 08:59

jest napisal/-a:Sam sem pred kratkim opravil prehod iz SLO zastave na HR.
Zgoraj opisani postopek popolnoma drži. Najprej si pridobite odjavo iz Slo registra plovil,nato naredite uradni prevod tega dokumenta in pridobite OIB številko na davčnem uradu.Pred odhodom na kapitanijo si uredite še zavarovanje plovila. Z vsemi papirji,tudi s staro vinjeto jo mahnete do kapitana in ta vam vse hitro uredi.
Evo,zdej sem pa kockasti :(

lahko poveste ceno uradnega prevoda in kje ste ga dali naredit?
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Sr Mar 12, 2014 13:39

Šel bom s Slovenske na še večjo Slovensko zastavo.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Mar 12, 2014 15:58

Jaz tud na še večjo..MORJEPLOVSKO

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov