plovno dovoljenje za hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Nov 28, 2008 21:58

Haha, Opus, vem, v vsaki državi je tako...
70% od tistih, ki jih štejem med moje dobre prijatelje so Hrvatje. Nekaj jih je v Istri, največ jih imam na Krku, pa v Rijeki, Zadru, precej tudi v Zagrebu. In ko načnemo politično debato, so vsi od njih proti vstopu Hrvaške v EU. In ko vprašam zakaj, ne vedo odgovora... In ko jih podražim, da če mogoče zato, ker smo Slovenci že notri, mi jih 95% po razmisleku reče, da verjetno res zaradi tega. Neverjetno, ane? :D
Moje mnenje je, da si Hrvaška in hrvaški narod želita v EU. To je tudi edina pametna gospodarska pot. Tisti, ki pa še vedno mislijo, da bodo živeli od turistov, ki prihajajo kar sami, pa se motijo. Hrvaška ima res čudovito morje, vendar to velja le za navtike... Vsi ostali evropejci, pa se samo posmejejo, ko rečeš, da je Hrvaška obala lepa. Če načneš debato v neki nemški mestni krčmi, opaziš, da ljudje pojma nimajo o Hrvaški... Poznajo jo le navtiki!!! Ko vprašaš kje dopustujejo, ti lepo povedo, da Malorca, Kanarski, Tajska, v zadnjem času precej tudi Turčija... Pozimi pa Mauricius in Reunion... Za turiste se bo potrebno potruditi, pa tudi ostalo gospodarstvo se mora premakniti, saj ima Hrvaška velik potencial. Držim pesti, da čim prej vstopi v EU in se gospodarsko okrepi!

LP
gnioco
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gnioco » Ne Nov 30, 2008 00:01

Mene pa zanima nekaj kar je ponovno nekaj v zvezi s to temo.
Vinjeto za hrvaško bom delal prvič. Zanima me koliko časa velja, ali je samo za tekoče leto ali je od datuma ko naredim eno leto.
Kje se lahko to naredi? Kakšni so stroški?

lp
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 30, 2008 08:11

gnioco napisal/-a:Mene pa zanima nekaj kar je ponovno nekaj v zvezi s to temo.
Vinjeto za hrvaško bom delal prvič. Zanima me koliko časa velja, ali je samo za tekoče leto ali je od datuma ko naredim eno leto.

lp

njok :wink:
vinjeta velja 365 dni od dneva nakupa s vpisnim listom jo lahko pridobiš na luških kapetanijah v CRO, stroški so odvisni od dolžine čolna in moči pogona
daj pridi že na pivo se lahko pogovorimo na 4 oči
saj veš vsak četrtek okoli 20.00 ure v Harveyu v LJ
ajd
:D :D
gnioco
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gnioco » Ne Nov 30, 2008 17:34

MareC napisal/-a:
gnioco napisal/-a:Mene pa zanima nekaj kar je ponovno nekaj v zvezi s to temo.

lp

njok :wink:
vinjeta velja 365 dni od dneva nakupa s vpisnim listom jo lahko pridobiš na luških kapetanijah v CRO, stroški so odvisni od dolžine čolna in moči pogona
daj pridi že na pivo se lahko pogovorimo na 4 oči
saj veš vsak četrtek okoli 20.00 ure v Harveyu v LJ
ajd
:D :D

O glej ga glej :wink:
pivo...zagotovo pridem, samo en četrtek se moram zadržat v lj in se upreti klicu primorske.. :D
ajd
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Dec 11, 2008 23:26

Tema je bila razdeljena, ker smo zašli s poti, če pa je vmes še kaj, kar spada k začetnemu naslovu, lahko razdeljeni del najdete tukaj:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1870
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Po Dec 15, 2008 07:49

verjetno vas veliko ve naslednje, mogoče se pa kakšen najde, ki ne (tako kot jaz nisem vedel :oops: ) ...

popustu na plovnem dovoljenju (vinjeti) veljajo do konca koledarskega leta - tudi po preteku dovoljenja. Se pravi, če vam vinjeta poteče januarja in imate 50% popusta, morate do konca leta podaljšati dovoljenje. Če to naredite v naslednjem letu, grejo vsi popusti "po gobe" :D

Meni je potekla že v začetku oktobra, pa nisem hodil kaj veliko na morje (rojstvo hčerke) in sem se sprijaznil s tem, da bom moral naslednje leto plačati polno ceno... Zdaj, ko sem dobil ta podatek, moram pa na vrat na nos enkrat do božiča dol. Ampak, ker sem gorenjc, bom tut to naredil - 50% je pa že nekaj :D :D
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Dec 16, 2008 21:43

Lipi,kakšen popust :?: in kje pa kdaj se ga da dobit :?: :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Dec 16, 2008 22:37

Jaz vem samo za popust 10% če ob nakupu nove vinjete vrneš staro od preteklega leta.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 16, 2008 22:59

Pozdravljeni
Ta popust se vsako naslednje leto,ko kupiš novo vinjeto za plovilo poveča za 10%, do skupno 50%.V mes pa ne smeš nobeno leto izostat od nakupa,sicer ti ves popust vzamejo.Popust gre z barko-(ob prodaji).
LP Iztok
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Sr Dec 17, 2008 07:50

tako, kot je napisal polanc...

in ker imam 50% popusta, moram nujno še letos na kapetanijo :D :D
še kakšen meter več ...
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Dec 17, 2008 13:16

To drži!
Sam jih že od lani poskušam prepričati, da bi mi namesto 31 decembra vpisali datum 1.1. pa vseeno pustili popust...
Zaenkrat še brez uspeha.
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Po Avg 30, 2010 16:03

gregor.n napisal/-a:Jaz sem našel tole, mislim da je od 2005 dalje tako:
Vinjeta

Članak 6.

(1) Plovilo mora biti na vidljivom mjestu označeno vinjetom.

(2) Vinjetu ne mora imati plovilo čija je duljina kraća od 2,5 metara ili ima ukupnu snagu porivnih strojeva manju od 5 kW.

lpg

Vlečem ven že malo staro temo, pa vendar. Tu je bilo govora o razliki v pravilniku iz leta 2005 in leta 2006. Vsi ste se obregnili ob dolžino čolna, jaz pa sem opazi še eno veliko razliko, ki se skriva v tekstu iz leta 2005. Po pravilniku iz leta 2005 je lahko brez vinjete plula vsaka jadrnica, ki ni imela vgrajenega motorja, ne glede na dolžino. Teoretično je lahko to vsaka stara čezoceanska jadrnica ali pa tudi novejša, če obstaja brez motorja. Krištof Kolumb bi leta 2005 lahko brezplačno plul po Jadranu. :D
Mirno morje in široko obzorje.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Nov 24, 2010 09:38

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 15:22, skupaj popravljeno 2 krat.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Nov 24, 2010 11:27

Umag ima stalni prehod, torej skozi celo leto, ob normalnih urah, kot v sezoni. Tel. št. Lučka kapetanija Umag

+385 52 741 662
V Novi Gradu, pa je samo sezonska, odprto imajo od 1.04. do 30.10.
LP
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Nov 24, 2010 13:59

Kolko jaz vem ne rabiš podaljšati, plačaš takrat, ko jo rabiš, lahko naslednje leto. Ne vem pa kako je točno z popustom, če ne podaljšaš ti ga vzamejo, smo o tem že pisali na forumu nekje.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti