KAZNI na Hrvaškem morju
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
morski čoln do 5 metrov dolžine:
– sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti;
– dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo;
– vedro s korcem;
– luči, po predpisih o izogibanju trčenja na morju;
– konkavno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
b) morski čoln brez kabine nad 5 metrov in morski čoln s kabino do 7 metrov dolžine:
– sidro z najmanj 30 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne najmanj 40 metrov dolžine ustrezne jakosti;
– pomožno pogonsko napravo (motor ali jadra) ali VHF radijsko postajo ali tri rdeče rakete s padalom;
– vedro s korcem ali ročno črpalko;
– konkavno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi);
– tri rdeče bakle;
– kompas.
Med plovbo mora imeti tudi rešilne jopiče v tolikšnem številu, kolikor oseb se nahaja na čolnu.
Kot tukaj piše do 5m ne rabiš rešilnih jopičev. Nad 5m pa kolikor je ljudi na krovu med plovbo.
Prenešeno iz uradnega lista iz linka, ki ga je dal H2O.
lp.
– sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti;
– dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo;
– vedro s korcem;
b) morski čoln brez kabine nad 5 metrov in morski čoln s kabino do 7 metrov dolžine:
– sidro z najmanj 30 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne najmanj 40 metrov dolžine ustrezne jakosti;
– pomožno pogonsko napravo (motor ali jadra) ali VHF radijsko postajo ali tri rdeče rakete s padalom;
– vedro s korcem ali ročno črpalko;
– konkavno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi);
– tri rdeče bakle;
– kompas.
Med plovbo mora imeti tudi rešilne jopiče v tolikšnem številu, kolikor oseb se nahaja na čolnu.
Kot tukaj piše do 5m ne rabiš rešilnih jopičev. Nad 5m pa kolikor je ljudi na krovu med plovbo.
Prenešeno iz uradnega lista iz linka, ki ga je dal H2O.
lp.
Sorry, my bad. Gledal sem čolne za odprto območje plovbe.
Čolni za obalno območje plovbe in območje zavetja, morajo pa imeti med plovbo rešilne jopiče v tolikšnem številu, kolikor oseb se nahaja na čolnu.
Čoln za odprto območje plovbe mora imeti:
– rešilne jopiče, opremljene s piščalko in odsevnimi trakovi, ustrezne velikosti, v tolikšnem številu, kolikor oseb sme prevažati čoln;
Čolni za obalno območje plovbe in območje zavetja, morajo pa imeti med plovbo rešilne jopiče v tolikšnem številu, kolikor oseb se nahaja na čolnu.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Daki, bodi dober in daj CRO vir, kjer to piše, tj. da na CRO domnevno za vse registrirane čolne rabiš toliko rešilnih jopičev, za kolikor je registrirano plovilo.
Če pri nas še vedno velja pravilnik, na katerega je dal povezavo H2O, pri nas za čolne do 5 m ni zahtevano, da imaš na čolnu rešilne jopiče, oziroma točneje, v zvezi z čolni do 5 m rešilni jopiči sploh niso omenjeni.
Kot je navedel že sova:
Če pri nas še vedno velja pravilnik, na katerega je dal povezavo H2O, pri nas za čolne do 5 m ni zahtevano, da imaš na čolnu rešilne jopiče, oziroma točneje, v zvezi z čolni do 5 m rešilni jopiči sploh niso omenjeni.
Kot je navedel že sova:
a) morski čoln do 5 metrov dolžine:
– vedro s korcem;
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Daki napisal/-a:Na hrvaškem sigurno toliko jopičev, za kolikor je čoln registriran.
Kako, da se nekaterim posameznikom sploh ljubi pisat take poste in zakaj?
Rad bi vedel.
V tako resni temi, Pravila in zakoni, je odveč še "humorno, sarkastično" nabijanje.
Načeloma take prispevke čez nekaj dni brišem, ker nimajo nobene teže!
Pajer1, moderator
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
V praksi toliko jopicev kolikor ljudi na krovu. Sem jih kazal prakticno vsakic, ko so me kontrolirali. Nikoli jih ni zahteval toliko kolikor je "sedezev".
Na jetu pa jih je nujno tudi uporabljat.
Na jetu pa jih je nujno tudi uporabljat.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
Daki
Se opravičujem vsem, ampak žal sem imel takšno izkušnjo. V Selcah me je ustavila kapitanija in od mene zahtevala, da jim pokažem za pet oseb jopičev, za kolikor je moj 5 meterski čoln registriran. Na srečo sem jih imel, bolj zaradi lastne varnosti. Nato je bilo vse v redu. Je pa res, da potem nisem preverjal kakšno pravno osnovo za to so imeli.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov