nakup plovila v italiji

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Avg 07, 2015 20:39

Tudi v Izoli zelo prijazni.
Ena mlada, luštna in če to bere- tudi zelo sposobna, dela tam.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Avg 07, 2015 22:44

bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Po Avg 17, 2015 21:35

mene me zanima kako se da pripeljat plovilo po cesti iz italije, če kupiš s prikolico v kompletu? je nujno potrebno na avtovleko ali se da na kakšen način da to sam z avtom privlečeš domov?

lp M
Axel
Poddesetnik

CE certifikat

OdgovorNapisal/-a Axel » Ne Sep 27, 2015 11:56

goahead napisal/-a:Overjena kupopeodajna in original libretto del motore. To je kar nucas. Potem pa ko hoces to zadevco pri nas registrirat pa je potreben biro veritas ali slicni, da zadevo premeri. Na racun jim nakazes cca 230€. Vmes pa itak ze dobis stevilko registracije. To je to.

BVQI ipd. najbrž ne dajo papirjev ne glede na rezultate meritev. Domevam, da stare mašine ne izpoljujejo CE kriterijev? Kaj (na približno) ne gre skozi certificiranje?
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Ne Sep 27, 2015 20:25

Biro veritas iz KP naredi izmero colna in ti izda potrdilo. To bo dpvolj za registracijo.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Sep 27, 2015 21:04

al napisal/-a:Tudi v Izoli zelo prijazni.
Ena mlada, luštna in če to bere- tudi zelo sposobna, dela tam.

Se strinjam z vsem napisanim!
https://vodovod-rh.si/
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Ne Sep 27, 2015 21:25

Nikola T. napisal/-a:Ker je lastnik želel, da je vse po ČRKI ZAKONA IN V SKLADU Z ZAKONODAJO je šel celo dvakrat v Koper kajti po telefonu informacij ne dajejo, prvič pa so bile popolnoma neustrezne, da ne rečem zavajajoče, kar bi lahko lastnika ogromno stalo v primeru eventuelne nesreče.
Dokumenti so bili VSI zahtevani ter v skladu z veljavno zakonodajo razen originala izbrisa iz registra, kajti postopek traja cca 30 dni. Torej, če smo bili v kakršnem koli prekršku, smo bili zgolj in samo zato, ker smo taka navodila dobili od uradne osebe.
O osebah ne bom govoril, ker se morajo ob takem ravnanju do državljanov zamisliti prav vsi državni uradniki od sodišč, zemljiške knjige, policije, občinskih služb .....do kapitanije v tem primeru.
LP
NT

NIKOLA T, oprosti, ampak s tabo se ne strinjam. Mislim, da moramo take osebe imenovati z imenom in priimkom saj niso vsi "birokrati" enaki. Tudi v Kopru se najde kakšen priden. Ta, z katerim si imel opravka, pa meče slabo sliko na vse ki se v Kapitaniji Koper trudijo. Nesramne, nesposobne, neučinkovite etc. niso institucije ampak posamezniki, ki v njih delajo in zato jih moramo imenovati z imenom in priimkom.
Ko se sam znajdem v situaciji, ko me ima kakšen "birokrat" po domače rečeno za bedaka, zahtevam tisto kar mi pripada in nič več in če tega ne dobim takoj ( lahko je dokument, izjava, pojasnilo, informacija.. ) ali pa v zakonskem roku ( če gre za postopek ), zahtevam to od njegovega šefa - poleg osebne odgovornosti če lahko pride zaradi tega do gospodarske škode. In verjemi, da deluje! Takih primerov imam nešteto - poslovnih in osebnih. Birokrati se bojijo le enega - svojega imena in priimka v negativni informaciji in osebne odgovornosti. In samo to jih bo spremenilo - naš odnos do njih kot do javnih uslužbencev in ne do institucij, ki jih predstavljajo.

Ostali pa oprostite, če sem malo posvinjal temo ampak to mi ni dalo mira :oops:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Sep 27, 2015 23:42

Imaš prav, vendar se bojim možnih posledic, če me nekoč ustavi na morju, zato sem raje tiho.

Zakaj sem raje tiho?
Med enim od rednih preverjanj dokumentov na hrvaškem sem naletel na skrajnega nacionalista v policijski uniformi, ki mi je dal jasno vedeti, da če ne plačam kazni za izmišljen prekršek, da mi bodo napravili pretres broda "i ko zna šta čemo nač.." je rekel. Dejansko lahko stopijo na plovilo v primeru suma na drogo in postalo mi je jasno, da so taki tipi sposobni tudi podtakniti kakšno stvar, potem se pa ti zezaj in dokazuj. Po iskušnjah ti povem, da sodišče uradni osebi 100% zaupa in tvoja beseda proti njim ne pomeni TOTALNO NIČ!!!! O mojem primeru sem se kasneje pogovoril s prijateljem, ki je sodnik in mi je rekel, da sem prav postopil, kajti res je tako, da bi v vsakem primeru potegnil krajšo, v primeru podtaknjene droge pa bi definitivno zaključil dopust v zaporu. Kasneje sem poizvedel glede tega policaja v kraju od koder je bila patrulja in prvi komentar je bil, da je to neprikrit ustaš in zelo nesramen policaj in imajo z njim precej slabih iskušenj.
Sedaj veš, zakaj sem raje tiho.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Sep 28, 2015 09:37

Tudi jaz sem raje v takih situacijah tiho, ker nočem imeti sitnosti, čeprav vem da to ni prav.
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Po Sep 28, 2015 15:49

No, glede primera na Hrvaškem ti dam prav. Moj komentar se je nanašal na javne uslužbence v Sloveniji, ki jih plačujemo iz davkov in prispevkov in zato lahko od njih zahtevamo kar nam pripada.
Ampak to je že druga tema, dajmo raje o jadranju in barkah :D in bo dan lepši :D
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Po Okt 12, 2015 20:57

H2O napisal/-a:Za registracijo plovila v Sloveniji potrebuješ overjeno pogodbo (ali račun), odjavljen italijanski vpisni list in CE certifikat.

A je dovolj da mi lastnik sam overi pogodbo v Italiji al moram jit z njim k notarju? :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 12, 2015 21:01

Mislim, da ti ni treba z njim, saj notar overja samo prodajalčev podpis.
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Po Okt 12, 2015 21:06

Ker sem uprašal našega notarja za overit pogodbo za italjanski čoln in je rekla oba.Italjan pravi da nerabim hodit(pri njih).Samo pagare :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 12, 2015 21:13

Kaj si pa kupil, če ni skrivnost?
spyder
Admiral

OdgovorNapisal/-a spyder » Po Okt 12, 2015 21:14

cranchi endurance41 :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti