Tole morate prebrat!
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Verjetno pravega vzroka za nesrečo in navsezadnje za obsodbo, ne bomo izvedeli nikoli.
Celo reč sem videl v živo drugi dan. Neštetokrat, prej in potem, sem se sam peljal mimo te lokacije in ne morem verjet, da se je to sploh lahko zgodilo. Kaj je počel v tistem trenutku kapitan, ali pa kdorkoli je z njim kaj počel, vedo samo dotični.
Skratka, z mojimi očmi, absolutno neodgovorno, kretensko obnašanje odgovorne osebe, ki je zakrivila nesrečo. Kaj bi vse lahko povozil, pragazil, uničil je stvar domišljije, toda nekdo, domačin, ki bi moral in verjetno tudi je poznal teren v nulo, pa tole.
Če bi bil jaz sodnik, dobro da nisem, bi obtoženi odšel iz sodne dvorane z višjo kaznijo in seveda ne pogojno.
.
Verjetno pravega vzroka za nesrečo in navsezadnje za obsodbo, ne bomo izvedeli nikoli.
Celo reč sem videl v živo drugi dan. Neštetokrat, prej in potem, sem se sam peljal mimo te lokacije in ne morem verjet, da se je to sploh lahko zgodilo. Kaj je počel v tistem trenutku kapitan, ali pa kdorkoli je z njim kaj počel, vedo samo dotični.
Skratka, z mojimi očmi, absolutno neodgovorno, kretensko obnašanje odgovorne osebe, ki je zakrivila nesrečo. Kaj bi vse lahko povozil, pragazil, uničil je stvar domišljije, toda nekdo, domačin, ki bi moral in verjetno tudi je poznal teren v nulo, pa tole.
Če bi bil jaz sodnik, dobro da nisem, bi obtoženi odšel iz sodne dvorane z višjo kaznijo in seveda ne pogojno.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
motorni napisal/-a:Tule so se precej pogajali okrog dejanske hitrosti plovila. Na misel mi je prišlo da GPS zapisuje te podatke, pa tudi kakšen radar verjetno bedi nad dogajanjem na morju. A tega ni pa nobeden shranil?
Ne pričakuj preveč!
Kaj misliš, da nekdo bulji v ekran, ker bi lahko kdo kaj vem kaj grešil.
GPS ne shranjuje podatkov, razen rute, če želiš.
pajer 1
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Do večjih nesreč vedno pripelje niz nesrečnih nepomembnih malenkosti, ki postanejo katastrofalne šele, ko se seštejejo. Na morju se lahko pripeti marsikaj, zato jaz nikogar ne bi nič obtoževal dokler niso jasne VSE okoliščine.
Lani sem ob nočni plovbi v smeri iz Ribiškega naselja proti Piranu pred Strunjanom na radarju videl piko, kateri sem se izogibal in zavijal levo stran od nje, ker se je objekt premikal v smeri mimo mene po moji desni. Kar naenkrat relativno blizu pa je pika spremenila smer točno pred moj premec. Na radarju sem opazoval kaj za vraga se dogaja saj ni bilo vidnih nobenih navigacijskih luči ali vidnega plovila kljub odlični vidljivosti brez lune. Oba z ženo sva gledala v smer, kjer naj bi bila pika vsega 100m pred nami pa nisva oba videla ničesar. Pomislil sem na jato galebov, ko se nenadoma iz teme pred najinim premcem prikaže ČRNA JADRNICA s ČRNIM JAMBOROM IN TEMNIMI JADRI !!! Malo je manjkalo in komaj sem se jim izognil z zelo ostrim manevrom. KRETENI, ki celo sekajo plovno pot brez kakršnih koli luči ali vidnih oznak PONOČI BREZ LUNE!! Če ne bi imel radarja bi jih 100% nabasal v bok kljub maksimalni pazljivosti in pozornosti.
Ma sem bil jezen ko vrag, saj so me oni morali videti, ker so menjali smer obenem pa sem imel prižgano navigacijkse in motorno luč na jamboru.
NEKAJ TAKEGA JE ŠVIGNILO MIMO. In kot vidite tudi ta nima navigacijskih luči!! Če pa jih ima na jamboru pa so na področju gostega prometa in obali popolnoma neučinkovite in nevidne še posebej iz strani ko je jadrnica nagnjena.

Lani sem ob nočni plovbi v smeri iz Ribiškega naselja proti Piranu pred Strunjanom na radarju videl piko, kateri sem se izogibal in zavijal levo stran od nje, ker se je objekt premikal v smeri mimo mene po moji desni. Kar naenkrat relativno blizu pa je pika spremenila smer točno pred moj premec. Na radarju sem opazoval kaj za vraga se dogaja saj ni bilo vidnih nobenih navigacijskih luči ali vidnega plovila kljub odlični vidljivosti brez lune. Oba z ženo sva gledala v smer, kjer naj bi bila pika vsega 100m pred nami pa nisva oba videla ničesar. Pomislil sem na jato galebov, ko se nenadoma iz teme pred najinim premcem prikaže ČRNA JADRNICA s ČRNIM JAMBOROM IN TEMNIMI JADRI !!! Malo je manjkalo in komaj sem se jim izognil z zelo ostrim manevrom. KRETENI, ki celo sekajo plovno pot brez kakršnih koli luči ali vidnih oznak PONOČI BREZ LUNE!! Če ne bi imel radarja bi jih 100% nabasal v bok kljub maksimalni pazljivosti in pozornosti.
Ma sem bil jezen ko vrag, saj so me oni morali videti, ker so menjali smer obenem pa sem imel prižgano navigacijkse in motorno luč na jamboru.
NEKAJ TAKEGA JE ŠVIGNILO MIMO. In kot vidite tudi ta nima navigacijskih luči!! Če pa jih ima na jamboru pa so na področju gostega prometa in obali popolnoma neučinkovite in nevidne še posebej iz strani ko je jadrnica nagnjena.

Nikola T. napisal/-a:...ko se nenadoma iz teme pred najinim premcem prikaže ČRNA JADRNICA s ČRNIM JAMBOROM IN TEMNIMI JADRI !!!
Sem se že ustrašil, da so te napadli "Pirati iz Karibov s Črnim Biserom"
No vse ni tako črno, saj če ne bi imel radarja, se jim ne bi prej izogibal, in posledično ne bi prišli v isto točko, in bi se stvar morda izšla
No pa šalo na stran, se strinjam z NT-jem, da je neumno govorit karkoli, dokler stvari niso povsem jasne.
Kar se tiče pa radarja, bi bilo pa lepo, če bi ga znalo več ljudi uporabljat, tako kot NT..

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Ti žena, jaz res ne vem ali se zajebavaš ali misliš resno. Če je ta primer edina stvar, zaradi katere boš kričala, potem živiš v vati v zaprti omari in bodi srečna.
A nisi še slišaa, da je prqvo kot elastika, pet pravnikov, deset mnenj itd....ta primer je samoen majhen kamenček v našem pravnem gorovju.
Daj malce se izbrazi o pravu, ptem kriči.
A nisi še slišaa, da je prqvo kot elastika, pet pravnikov, deset mnenj itd....ta primer je samoen majhen kamenček v našem pravnem gorovju.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
weta napisal/-a:Ti žena, jaz res ne vem ali se zajebavaš ali misliš resno. Če je ta primer edina stvar, zaradi katere boš kričala, potem živiš v vati v zaprti omari in bodi srečna.
Imaš dva načina pristopa k temu, če je kaj narobe (v tem primeru - po mnenju OKZ in tudi mojem, z našim pravom, kot se izvaja).
En pristop je, da pač meniš, da nič ne moreš in si tiho, drug pristop je, da vsaj poskusiš kaj narediti, ne kar vnaprej odnehati. Po drugi svetovni vojni se je Nemcem, ki pod nacizmom niso nič naredili, da se stvari ne bi zgodilo, prisojalo 'molčečo sokrivdo', čeprav pri zločinih niso sodelovali. Lahko prilepim vire...
OKZ pač ne želi molče gledati, kaj se dogaja, čeprav - kot si tudi ti napisal, to ni naš edini problem, niti edini problem našega prava
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a:Po drugi svetovni vojni se je Nemcem, ki pod nacizmom niso nič naredili, da se stvari ne bi zgodilo, prisojalo 'molčečo sokrivdo', čeprav pri zločinih niso sodelovali. Lahko prilepim vire...
mamaMicka napisal/-a:Za primer če govorimo o antivegetativni barvi piši o barvi ne o vegetaciji v podsaharski afriki. Kako je nastala in zakaj propada. Ja, res je govora o antivegetativni barvi ampak afriška vegetacija nima veze z njo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti