Število oseb na krovu

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 30, 2016 13:31

bsc46 napisal/-a:Ali lahko napravim kompromis in se nas pelje 7. :D

Ni problema :wink: . Če ti bodo policaji kaj težili jim povej, da sem ti jaz dovolil 8)
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Po Maj 30, 2016 16:17

weta napisal/-a:A ne velja, da se otroci ne štejejo? Nekako tako kot pri nekdanjem popisu posadke?
Sicer pa malce v šali, mulcem daš enake majice, pa da malce izbegavajo po barki, pa jih ne bodo znai prešteti.

Meni je policaj hotel pisat kazen ker nas je bilo 5 na čolnu. 2 odrasla in 3 otroci do 10 let. čoln pa registriran za 4 osebe. Otrok se šteje kot oseba mi je razložil. Potem sva se zmenla da je šlo skozi ... al sledeči put ...
Ne najdem pa nikjer definicije pojma oseba.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Po Maj 30, 2016 19:29

blisk napisal/-a:Ne najdem pa nikjer definicije pojma oseba.

Hoj!

Definicija osebe (fizične):

Fizične osebe so posamezniki. Velja splošno sprejeto načelo, da ima vsak človek pravno sposobnost, to je sposobnost biti nosilec pravic in obveznosti. Človek pravno sposobnost pridobi z rojstvom.

Torej je oseba tudi komaj rojen otrok. No najlažje je reči tako, da je oseba vsakdo z imenom in priimkom (pa tudi osebno identifikacijsko številko oz. EMŠO, itd.).

Lep pozdrav!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Maj 31, 2016 13:48

bsc, jaz imam isto težavo kot ti: v vpisnem listu piše 5 oseb, na ploščici na plovilu 6.....pa bodi pameten če moreš. Če dobiš kakšno uradno razlago, mi javi,....do takrat, pa če se bliža policija eden v kabino in z rjuho pokrit :lol: :lol: ....pa rešilnih jopičev imam vedno dovolj na barki
mirno morje
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Maj 31, 2016 15:25

Že na prejšnji strani sem napisal:
Odvisno je od plovila in certifikata, ki je bil zanj izdan.
Če so v vpisni list prepisali iz certifikata 5 oseb, velja 5 oseb.
Če pa je prišlo do pomote in je tudi v certifikatu pisalo 6 oseb, je potrebno zahtevati popravek :idea:

Imam enak primer. V vpisni list so prepisali število oseb iz CE certifikata in ne iz tablice čolna :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Maj 31, 2016 16:33

Pri meni pa piše na tablici 2, v vpisnem pa 4 :D
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Maj 31, 2016 23:31

Roman 1 napisal/-a:bsc, jaz imam isto težavo kot ti: v vpisnem listu piše 5 oseb, na ploščici na plovilu 6.....pa bodi pameten če moreš. Če dobiš kakšno uradno razlago, mi javi,....do takrat, pa če se bliža policija eden v kabino in z rjuho pokrit :lol: :lol: ....pa rešilnih jopičev imam vedno dovolj na barki

Konec meseca moram podaljšati registracijo, pa ti javim.
Ljubitelj narave
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Če Jun 23, 2016 14:58

Evo, podaljšal registracijo, z 6 oseb pa sem dobil vpisano 8 oseb, kot je na tovarniški deklaraciji. Brez zapletov, g.Ban je samo nalepko na čolnu pogledal.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
Harry
Poročnik korvete
Kraj: Ljubljana, Stinica

OdgovorNapisal/-a Harry » So Nov 26, 2016 23:51

blisk napisal/-a:
weta napisal/-a:A ne velja, da se otroci ne štejejo? Nekako tako kot pri nekdanjem popisu posadke?
Sicer pa malce v šali, mulcem daš enake majice, pa da malce izbegavajo po barki, pa jih ne bodo znai prešteti.

Meni je policaj hotel pisat kazen ker nas je bilo 5 na čolnu. 2 odrasla in 3 otroci do 10 let. čoln pa registriran za 4 osebe. Otrok se šteje kot oseba mi je razložil. Potem sva se zmenla da je šlo skozi ... al sledeči put ...
Ne najdem pa nikjer definicije pojma oseba.

A 100kuna bez računa?
Morski vuk

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov