bsc46 napisal/-a:Ali lahko napravim kompromis in se nas pelje 7.
Ni problema
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
weta napisal/-a:A ne velja, da se otroci ne štejejo? Nekako tako kot pri nekdanjem popisu posadke?
Sicer pa malce v šali, mulcem daš enake majice, pa da malce izbegavajo po barki, pa jih ne bodo znai prešteti.
blisk napisal/-a:Ne najdem pa nikjer definicije pojma oseba.
Fizične osebe so posamezniki. Velja splošno sprejeto načelo, da ima vsak človek pravno sposobnost, to je sposobnost biti nosilec pravic in obveznosti. Človek pravno sposobnost pridobi z rojstvom.
Roman 1 napisal/-a:bsc, jaz imam isto težavo kot ti: v vpisnem listu piše 5 oseb, na ploščici na plovilu 6.....pa bodi pameten če moreš. Če dobiš kakšno uradno razlago, mi javi,....do takrat, pa če se bliža policija eden v kabino in z rjuho pokrit![]()
....pa rešilnih jopičev imam vedno dovolj na barki
blisk napisal/-a:weta napisal/-a:A ne velja, da se otroci ne štejejo? Nekako tako kot pri nekdanjem popisu posadke?
Sicer pa malce v šali, mulcem daš enake majice, pa da malce izbegavajo po barki, pa jih ne bodo znai prešteti.
Meni je policaj hotel pisat kazen ker nas je bilo 5 na čolnu. 2 odrasla in 3 otroci do 10 let. čoln pa registriran za 4 osebe. Otrok se šteje kot oseba mi je razložil. Potem sva se zmenla da je šlo skozi ... al sledeči put ...
Ne najdem pa nikjer definicije pojma oseba.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov