hrast napisal/-a:Nadzor je, samo zakona ne izvajajo v praksi.V tem primeru bi morali vse, ki so v marinah in niso zapustili HR v 18. mesecih kaznovati, oziroma preregistrirati na HR registracijo, seveda s plačilom carine in PDV-ja.
Da so obvezne prijave v prvem pristanišču z mednarodnim mejnim prehodom je pa tako poznano.Torej, če si se prijavil, se moraš tudi odjaviti in dobiš potrdilo.Če je barka že 15 let v HR pa ni v evidenci in je prehod nazaj v SLO možen samo brez odjave (ker ni prijave ob vstopu).Vprašam se kaj bi se zgodilo ob kontroli dokumentov s strani policije nekje na morju?
Še enkrat preberi odgovor Ministarstva finansija!!Plovila ne moreš zapuščati brez nadzora izven carinske kontrole.
Prav zanima me, kdaj se bo kakšen šerif spustil tudi v takšno zaj....
Sicer je pa tako, da kjer ni tožnika ni sodnika.
LP
Hvala za odgovor. To, da se moraš v Umagu prfočkat ko prečkaš mejo mi je jasno ampak... Kakšna pa je situacija npr. ko pelješ čoln na prikolici na HR in ga spraviš v vodo al pa h kakšnem domačinu na bojo??? Kolikor mi je poznano te na meji nihče ne vpraša glede čolna (govorim o manjših plovilih). Ali so potem vsi ki peljejo na dopust s seboj čoln v prekršku???
Se opravičujem ker imam takšna butasta vprašanja ampak še vedno mi ni čisto jasno. Glede tega kar ste napisali pa ste me kar malo prestrašili, tako, da sedaj resno premišljujem, da zadeve ne bi kupil