Lista posadke-CRO lista

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Sep 01, 2009 20:49

Kr en, kot vem, se Crew lista ne piše več, to sta ona dva tanka lista. Ne vem samo, kako je pri prestopu meje, ker tam po moje, se še mora, da se ve kdo od navedenih iz Popisa osoba je trenutno na plovilu.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 01, 2009 20:54

Ja ampak jaz sem letos štartal iz HR. Vseeno me zanima to, kar sem vprašal. Kaj ob izkrcanju enega ali več članov? Včasih si šel po novo crew listo. Logično bi bilo, da greš sedaj nekako update-tat listo, ki je aktualna v njihovem računalniku. Vsekakor ne smeš sam dopisovat/črtat imen na listi posade(vinjeti).

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Sep 01, 2009 21:04

Kr en!
na vinjeti je popis oseb,kot je napisal admin ko ae kvota napolni ne moreš več dopisat se pa lahko poljubno menjavajo na plovilu tisti ,ki so na popisu,ampak to velja za manjša plovila brez možnosti bivanja.Mislim da na večjih plovilih je lista posadke še vedno obvezna ,tudi na meji napišeš listo posadke (ljudi ki so trenutno na plovilu).neodvisno od popisa oseb.mislim ,da se tukaj zakon ni spremenil.
lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 01, 2009 21:14

To bi lahko pilo vodo !
Saj kot pravim, ni preveč za pametovat in komplicirat. Če imaš dokumente po "starem" je očitno še čisto O.K.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » To Sep 01, 2009 21:17

Tudi jaz tako mislim :D
bolje da imam preveč papirjev kot premalo.
lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 02, 2009 18:03

Pomoje zaradi Crew liste nihče ne bo kompliciral, če pa bo na barki kdo, ki ni na popisu oseb, potem bo pa joj...
No razen. če so na barki še vse iste osebe, ki so priplule čez mejo iz Slovenije. Takrat pa na "Popis osoba" njih ne pišeš...

Čuden je ta zakon, jaz ga enostavno ne štekam, še manj pa ga hrvaški uradniki... :shock: Upam, da jih pri tem EU krepko privije in da se bodo postavili v neko evropsko naravnano pozicijo. Vsaj za EU državljane...

LP
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Okt 15, 2009 15:18

na vinjeti je popis oseb,kot je napisal admin ko se kvota napolni ne moreš več dopisat se pa lahko poljubno menjavajo na plovilu tisti ,ki so na popisu,ampak to velja za manjša plovila brez možnosti bivanja.

Kaj se šteje pod 'manjša plovila'. Kako bi to izgledalo pri 11m jadrnici? Še vedno tudi Crew listo vsakič preden se izpluje iz HR?

Hvala

lp
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Okt 15, 2009 15:37

Ko prestopiš ,oziroma ko se prijaviš na hr dobiš listo posadke ,ki jo sam ispolniš ,z osebami ,ki se ta trenutek nahajajo na plovilu.
Če posadke ne menjavaš se sto listo tudi odjaviš.
List popisa oseb imaš prazen.to je list na katerem je nalepljena vinjeta.
Če pa imaš namen posadko več kot enkrat menjati,potem moraš ispolniti popis oseb.posadko lahko potem manjavaš v okviru oseb ,ki jih imaš na popisi oseb ,to je 2x +30% oseb na dovoljeno št oseb na plovilu.
lp
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Okt 15, 2009 16:24

Hvala Val.

Barka bo imela stalni priver v HR tako da se meje ne bo prestopalo pogosto. Zanimalo me je predvsem, ko je bilo govora da Crew lista - Lista posadke ni več potrebna ampak je dovolj popis oseb na vinjeti. Rečeno je bilo da naj bi to veljalo za 'manjša plovila brez možnosti bivanja'.

Kaj spada pod manjša plovila? Z 11m jadrnico je torej treba še vedno vsakič preden izpluješ (plovilo je na Hrvaškem, Slo zastava) izpolnit in potrdit tudi Crew listo?

lp
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Okt 15, 2009 16:44

Ko prečkaš mejo crew listo vsekakor dobiš,letos sem to storil 4x.
če si pa stacioniran v hr ,in kako je potem z crew listo najboljše ,da pokličeš na lučko kapetanijo v pulo in nam vsem objasniš kaj so ti rekli.
S temi Hrvati je prava zbrka
lp
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Okt 15, 2009 17:33

Ko izvem povem :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Okt 15, 2009 17:34

.

Meni je bilo razloženo takole.

V Umagu!

Za barke, ki pridejo po morju je edino veljaven dokument crew lista, ki se lahko spremeni, če kdo izstopi na HR-kar moraš obvezno potrdit na kapetaniji. Vstopi pa lahko vsak, ki je na popisu potnikov (papir s številko vinjete) in ne zapušča HR na plovilu. Če pa zapušča HR na plovilu pa moraš to prijavit na kapetaniji.

Se pravi, vstop po vodi s crew listo in izstop isto, ko pa je barka stacionirana na HR in ne prestopaš meje, pa "popis osoba", ki jih menjaš v dovoljenem številu.

Tako so mi odgovorili in tako tudi razumem.

Je res malo nedorečeno, ker je razumevanje tega zakona v več variantah, kar dokazujejo tudi naša vedenja in opažanja.

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Okt 15, 2009 17:40

Upam da je res tko in ne bo treba vsak vikend na kapetanijo potrjevat crew liste..

Kako pa kaj izvajate prakso s popisom osoba (vinjeta). Za vsakega novega člana po štempelj ali lahko enostavno dopisuješ do tam kjer imaš določeno?

lp
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Okt 15, 2009 17:58

Zopet odvisno od kapetanije ,nekje ti naredi na koncu tvoje dovoljene kvote črto in žig,
Nekje pa pod tvojim delnim vpisom črto in žig ,in potem moraš za novega člana zopet žig.
tko to je ,vsi upamo da bo več reda ko bodo v eu.
lp
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Okt 15, 2009 18:24

Moje mnenje pa je ,da na barki od določene dolžine bi morala biti crew lista.
Pri havarijah ali kakršnih kolih nesrečah se mora vedeti kdo je bil na plovilu.
Vinjete in popis oseb je pa res čisto Hrvaški izum.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov