LP
Lista posadke-CRO lista
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kr en, kot vem, se Crew lista ne piše več, to sta ona dva tanka lista. Ne vem samo, kako je pri prestopu meje, ker tam po moje, se še mora, da se ve kdo od navedenih iz Popisa osoba je trenutno na plovilu.
LP

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Ja ampak jaz sem letos štartal iz HR. Vseeno me zanima to, kar sem vprašal. Kaj ob izkrcanju enega ali več članov? Včasih si šel po novo crew listo. Logično bi bilo, da greš sedaj nekako update-tat listo, ki je aktualna v njihovem računalniku. Vsekakor ne smeš sam dopisovat/črtat imen na listi posade(vinjeti).
Kr en!
na vinjeti je popis oseb,kot je napisal admin ko ae kvota napolni ne moreš več dopisat se pa lahko poljubno menjavajo na plovilu tisti ,ki so na popisu,ampak to velja za manjša plovila brez možnosti bivanja.Mislim da na večjih plovilih je lista posadke še vedno obvezna ,tudi na meji napišeš listo posadke (ljudi ki so trenutno na plovilu).neodvisno od popisa oseb.mislim ,da se tukaj zakon ni spremenil.
lp
na vinjeti je popis oseb,kot je napisal admin ko ae kvota napolni ne moreš več dopisat se pa lahko poljubno menjavajo na plovilu tisti ,ki so na popisu,ampak to velja za manjša plovila brez možnosti bivanja.Mislim da na večjih plovilih je lista posadke še vedno obvezna ,tudi na meji napišeš listo posadke (ljudi ki so trenutno na plovilu).neodvisno od popisa oseb.mislim ,da se tukaj zakon ni spremenil.
lp
Pomoje zaradi Crew liste nihče ne bo kompliciral, če pa bo na barki kdo, ki ni na popisu oseb, potem bo pa joj...
No razen. če so na barki še vse iste osebe, ki so priplule čez mejo iz Slovenije. Takrat pa na "Popis osoba" njih ne pišeš...
Čuden je ta zakon, jaz ga enostavno ne štekam, še manj pa ga hrvaški uradniki...
Upam, da jih pri tem EU krepko privije in da se bodo postavili v neko evropsko naravnano pozicijo. Vsaj za EU državljane...
LP
No razen. če so na barki še vse iste osebe, ki so priplule čez mejo iz Slovenije. Takrat pa na "Popis osoba" njih ne pišeš...
Čuden je ta zakon, jaz ga enostavno ne štekam, še manj pa ga hrvaški uradniki...
LP
na vinjeti je popis oseb,kot je napisal admin ko se kvota napolni ne moreš več dopisat se pa lahko poljubno menjavajo na plovilu tisti ,ki so na popisu,ampak to velja za manjša plovila brez možnosti bivanja.
Kaj se šteje pod 'manjša plovila'. Kako bi to izgledalo pri 11m jadrnici? Še vedno tudi Crew listo vsakič preden se izpluje iz HR?
Hvala
lp
Ko prestopiš ,oziroma ko se prijaviš na hr dobiš listo posadke ,ki jo sam ispolniš ,z osebami ,ki se ta trenutek nahajajo na plovilu.
Če posadke ne menjavaš se sto listo tudi odjaviš.
List popisa oseb imaš prazen.to je list na katerem je nalepljena vinjeta.
Če pa imaš namen posadko več kot enkrat menjati,potem moraš ispolniti popis oseb.posadko lahko potem manjavaš v okviru oseb ,ki jih imaš na popisi oseb ,to je 2x +30% oseb na dovoljeno št oseb na plovilu.
lp
Če posadke ne menjavaš se sto listo tudi odjaviš.
List popisa oseb imaš prazen.to je list na katerem je nalepljena vinjeta.
Če pa imaš namen posadko več kot enkrat menjati,potem moraš ispolniti popis oseb.posadko lahko potem manjavaš v okviru oseb ,ki jih imaš na popisi oseb ,to je 2x +30% oseb na dovoljeno št oseb na plovilu.
lp
Hvala Val.
Barka bo imela stalni priver v HR tako da se meje ne bo prestopalo pogosto. Zanimalo me je predvsem, ko je bilo govora da Crew lista - Lista posadke ni več potrebna ampak je dovolj popis oseb na vinjeti. Rečeno je bilo da naj bi to veljalo za 'manjša plovila brez možnosti bivanja'.
Kaj spada pod manjša plovila? Z 11m jadrnico je torej treba še vedno vsakič preden izpluješ (plovilo je na Hrvaškem, Slo zastava) izpolnit in potrdit tudi Crew listo?
lp
Barka bo imela stalni priver v HR tako da se meje ne bo prestopalo pogosto. Zanimalo me je predvsem, ko je bilo govora da Crew lista - Lista posadke ni več potrebna ampak je dovolj popis oseb na vinjeti. Rečeno je bilo da naj bi to veljalo za 'manjša plovila brez možnosti bivanja'.
Kaj spada pod manjša plovila? Z 11m jadrnico je torej treba še vedno vsakič preden izpluješ (plovilo je na Hrvaškem, Slo zastava) izpolnit in potrdit tudi Crew listo?
lp
.
Meni je bilo razloženo takole.
V Umagu!
Za barke, ki pridejo po morju je edino veljaven dokument crew lista, ki se lahko spremeni, če kdo izstopi na HR-kar moraš obvezno potrdit na kapetaniji. Vstopi pa lahko vsak, ki je na popisu potnikov (papir s številko vinjete) in ne zapušča HR na plovilu. Če pa zapušča HR na plovilu pa moraš to prijavit na kapetaniji.
Se pravi, vstop po vodi s crew listo in izstop isto, ko pa je barka stacionirana na HR in ne prestopaš meje, pa "popis osoba", ki jih menjaš v dovoljenem številu.
Tako so mi odgovorili in tako tudi razumem.
Je res malo nedorečeno, ker je razumevanje tega zakona v več variantah, kar dokazujejo tudi naša vedenja in opažanja.
lp
.
Meni je bilo razloženo takole.
V Umagu!
Za barke, ki pridejo po morju je edino veljaven dokument crew lista, ki se lahko spremeni, če kdo izstopi na HR-kar moraš obvezno potrdit na kapetaniji. Vstopi pa lahko vsak, ki je na popisu potnikov (papir s številko vinjete) in ne zapušča HR na plovilu. Če pa zapušča HR na plovilu pa moraš to prijavit na kapetaniji.
Se pravi, vstop po vodi s crew listo in izstop isto, ko pa je barka stacionirana na HR in ne prestopaš meje, pa "popis osoba", ki jih menjaš v dovoljenem številu.
Tako so mi odgovorili in tako tudi razumem.
Je res malo nedorečeno, ker je razumevanje tega zakona v več variantah, kar dokazujejo tudi naša vedenja in opažanja.
lp
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov