zakon

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » So Sep 05, 2009 12:43

Očitno je to to:
Rahločutno osebo z Orehovega je včeraj popoldne zmotilo divjanje z motornim čolnom po reki Savi. Posredovati je morala policija, ki je hitro izsledila dvojico, ki je s pomočjo motornega čolna smučala na Savi. Policisti so napisali prijavo in primer odstopili pristojnemu prekrškovnemu organu.

Kako je pa z vožnjo po Dravi v MB, pred dnevi sem videl majnšega gumenjaka, ki je glisiral na področju Lenta ... pri Pristanu je narejena klančina, kjer se lahko spusti čoln v vodo... pred zimovanjem bi lahko na tak način dobro prečistili motor v sladki vodi:)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Sep 05, 2009 13:59

Pravkar sem se vrnil s festivala praženega krompirja v Radečah in na Savi opazil čoln, ki je glisiral, upam da ne spet ti Iztok? :lol:
lpg
https://medisken.si
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Sep 05, 2009 21:53

Ne se hecat,pa jaz sem resen starejši gospod,ki spoštuje zakone .
LP Iztok
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Sep 13, 2009 00:00

Našel sem še tale odlok o plovbi po Savi:
http://objave.uradni-list.si/1/content?id=82318
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Sep 13, 2009 08:39

Tale odlok je pa podpisal gospod, ki se ga ni ravno striktno držal...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 13, 2009 21:54

Ker je ta odlok sprejet in sem se vozil v coni B,ki je namenjena čolnom na motorni pogon po mojem nisem grešil in me ne morejo preganjati,Ali sem kaj spregledal?Hvala vsem za pomoč pri iskanju zakonov in nasvetov.Bom vas obveščal kaj in kako,ker plac je dober za čolne in skuterje spirat po dopustih in kakor sem razumel odlok ,bi se dalo še kako prireditev-na primer sejem plovil z možnostjo preizkusa organizirati.To bi bilo tudi dobro za ušesa rahločutnega vaščana..
LP Iztok
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Ne Sep 13, 2009 22:26

"Do sprejetja uredbe Vlade Republike Slovenije iz drugega odstavka 6. člena tega odloka, plovba s čolni na motorni pogon v skladu s 66. členom Zakona o vodah (ZV-1, Uradni list RS, št. 67/02) ni dovoljena, razen za potrebe izvajanja javnih služb, varstva voda, izvrševanja vodnih pravic, reševanja ljudi, živali in premoženja, izvajanja nalog policije ter zaradi obrambe države."

Jaz uredbe "iz drugega odstavka 6. člena" ne najdem. Je še ni?
Če to drži, potem plovba z motornimi čolni ni dovljena... Škoda...
Sve će to narod da pozlati!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Sep 14, 2009 09:00

Če sem jaz dobro razumel je v a in b dovoljena plovba v c in d pa ne to kar joeloe piše velja za c in d ali samo za d. nisem pa zasledil nič o hitrostih ali kje to piše?
LP G
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Sep 14, 2009 09:33

Ja, plovba je dovoljena, a za motorne čolne piše posebej v citatu, ki sem ga že postal...
V njem pa piše, da dokler ni uredbe Vlade RS o plovbi, je le ta motornim čolnom dovoljena v skladu s 66. členom zakona... v katerem pa je v bistvu prepoved vožnje motornih čolnov v celinskih vodah.

Pokojni gospod je urejanje tega iz lokalnega nivoja prenesel na državo...

In spet - morda se pa motim.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Sep 14, 2009 21:13

tole je 4 ćlen

4. člen

CONA A in CONA B: v njej je dovoljena plovba čolnov, športnih veslaških čolnov, raftov in jadralnih desk. V CONI B se plovba na območju izliva Podvinskega potoka in nadomestnega otoka izvaja 20 m od brežine nadomestnega otoka, bliže desni brežini reke Save.
CONA C in CONA D: v njej je plovba prepovedana za vsa plovila, razen za plovila za potrebe izvajanja javnih služb, varstva voda, vzdrževanja in upravljanja vodotoka, izvrševanja vodnih pravic, reševanja ljudi, živali in premoženja, izvajanja nalog policije, zaradi obrambe države plovila za zaščito, reševanje in pomoč ter za intervencijska plovila upravljavca in vzdrževalca akumulacijskega bazena in HE Boštanj.
Plovba na plovbnem območju je dovoljena, če so na plovbnem območju zagotovljene ustrezne globine in širine, ki dovoljujejo varno plovbo, z upoštevanjem nevarnosti naraslih voda in drugih izjemnih razmer, za katere se uporabniki plovbnega območja morajo pozanimati pri pristojnih službah iz tega odloka, upravljalcu akumulacijskega bazena in drugih službah, ki skladno z zakonodajo skrbijo za vzdrževanje vodnih in priobalnih zemljišč.
Plovba se izvaja 20 metrov stran od brežin, razen na območju pristanov in 50 metrov gorvodno in dolvodno od pristana, kjer je plovba možna do brežine.
v 5. členu piše kaj je a b c in d
Tle jaz ne vidim samo hitrosti plovbe
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Sep 17, 2009 16:20

V pravnišekm jeziku čoln in motorni čoln ni isto. :wink:

Sem pa našel še tole:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1254

..kjer pa omejitve za motorne čolne ni in če tole velja, lahko Polanc , tako mislim, po mili volji glisira in smuča, pa se s krofom pripetim za čoln vozi v coni kjer je dovoljena plovba...
Pomembno je samo, da ne ogroža sebe in drugih... plavat zna :lol: izpit ima :lol: čoln je registriran :lol: edino val čolna lahko koga prevrne, pa bi moral takrat, ko pride do možnosti take situacije, spustit gas.... :lol:

PS: Polanc, pa menda nisi koga prevrnil? Morda prestrašil?
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Sep 17, 2009 19:12

Še nekaj: Fino bi bilo, če kdo pozna kakega pravnika, če bi takole popoldan malo prečesal zakon in uredbe in pravilnike na temo plovba po Savi in po notranjih vodah.
Morda pa ugotovi, da sploh ni problema in lahko marsikdo k Polancu pride konzervirat motor - najprej malo zabave po sladki vodi, ki spere sol, potem pa konzervacija.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jan 13, 2010 18:48

No ,ko sem že mislil da sem zvozil brez vsake kazni ali pregona sem danes dobil POZDRAVE in sedaj bom videl, kaj se bo dalo narest.Bomo jutri kako rekli na to temo,če boste za..
LP Iztok
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jan 13, 2010 20:31

Polanc, upam, da boš uredil in upam, da te niso preveč "kresnili".

LP
:roll:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jan 13, 2010 21:24

Po kateri osnovi so te kaznovali?
Kakor je zakon napisan si lahko VSAK policaj, tudi tisti, ki se na plovila in plovbo sploh ne spozna po svoje odreja in določa kaj je po njegovem kriteriju še legalno in kaj ne !??!!??? :?

Zakon je napisan tako kot, da so na par metrov grajeni pomoli itd. Jaz pa drugega kot je na livadi (na Ljubljanici) sploh ne poznam. Torej že, če splezaš v čoln s travnatega brega si v prekršku... ma bedarije, sploh ne bom več bral tega kretenskega zakona niti razmišljal o tem, ker je nek kreten to napisal še večji kreteni pa so to potrdili.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov