kaj nas čaka pri sosedih

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Okt 08, 2009 17:23

.

.
Ma zoprno bo tole, ko vohajo cekine.

Saj mu lahko zavrneš plačilo in podobno, toda tile "vaški posebneži" so potem, ko ne želiš plačat sonca in zraka, največkrat še zelo agresivni na jeziku in takoj grozijo z rezanjem sidra in podobno. Seveda, ko pa gre denar direktno v njihov žep. Ne potrebujem tega "nabijanja" v vsakem zalivu. Pa kakšna varnost in EKO pa kajvemkajševsene. Kaj več vsebine bodo morali ponudit za boljši zaslužek. Za to je pa potrebno delat in vlagat.

Te in take stvari so HR unikum.

Sedaj konec sezone so začeli s tem "nabijanjem", da bomo za naslednjo sezono že ohlajeni in sprejeli kot "hočeš-nočeš-moraš."

Ma vse take igrice me spodbujajo k malo nezakonitim dejavnostim. Kakšna riba, školjka, rak in podobno gre ven, kar normalno ne bi.

Vem za dolgoletne potapljače, ki so postali lovci, "arheologi", šele sedaj in prodajajo podmorsko živo in neživo blago, da si kupijo, še bolje rečeno poplačajo dovolilnice za potapljanje. Bi kdo amforo, bačvaša, raroge, jastoge, hobotnice itd................. Pa kakšen porcelan s potopljene ladje, morda reflektor, kompas je že ukraden in ima višjo ceno, ker jih je malo ......................................

Bomo videli in se prilagodili!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Če Okt 08, 2009 20:56

Tipično za Hrvate! Namesto, da bi študirali kaj bi lahko naredili in prodali, študirajo kaj še lahko zakasirajo in obdavčijo. :evil: Totalno zgrešena mentaliteta!
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Če Okt 08, 2009 21:46

dole napisal/-a:
elbarto napisal/-a:.. pa da dodam..
na zadnjem jadranju so nas v zalivu Bobovište opalili za SIDRANJE !!!! ne za vezanje na bojo!
Sidro na pol zaliva in rikverc na obalo, pa štrik okoli dreve... (dreva ni pod koncesijo)
Zaradi čistega miru smo plačali, čeprav sem bil sam odločno proti..
še malo, pa bojo sonce in veter kasirali.
LP!

koliko ste navrgl

jest ga pošljem v PM

saj jaz sem ga tudi, potem pa je sral da bo kapetanijo poklical..
ko sem mu rekel, kar naj jo, da ga prijavim za lopovščino, ki jo zganja, je nekaj po čolnu iskal pa kazal papirje, potem pa je posadka rekla da pač naj plačamo...
koliko je bilo ne vem, mislim da 15 gozdnih živali na meter ali nekaj takega... smo mu pa za celi čoln smeti nabasali :twisted:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Okt 09, 2009 09:40

Pozdravljeni
Saj veste nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.
Saj načeloma brošura z vsemi koncesionarji in enotnimi cenami ne bi bila tako slaba,bi imeli mi točen vpogled v upravičenost plačila.
Da bi pa prepovedali sidranje je pa po moje čista iluzija.Saj toliko privezov ali boj je nemogoče namestit.
Saj potem bi praktično morali biti vsi zalivi na jadranu pod koncesijo.
Me pa zanima kaj tukaj predvideva evropska zakonodaja in ali se morajo glede tega tudi usklajevati z evropsko zakonodajo in kaj bo z vinjetami po vstopu hr v eu ,saj potem smo mi diskriminirani napram njihovim državljanom.
lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Okt 09, 2009 10:10

Po vsaki normalni logiki vinjete padejo z dnem vstopa v EU. Bojim pa se, da na bo HR zopet mimo logike, kot že mnogokrat dosedaj.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Okt 09, 2009 11:02

Ali pa bojo našli kak drug način, da nas oskubejo za meglo.
Guma je guma, zaenkrat.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Okt 09, 2009 11:09

Kkorkoli že po vstopu moramo biti izenačeni z njihovimi državljani.
lp
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Pe Okt 09, 2009 14:19

Saj bojo vstopl pa vinjete bojo tud padle :lol: sam kirga leta, letnca je bol hudič :D
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Okt 09, 2009 14:28

Papa!
Pozabil si opozoriti na koncesionarje, ko ti naplačujejo boje, da za to ne dajo nikakršne garancije. Jaz osebno se ne bi nikoli privezal na tako bojo, vsekakor bolj zaupam mojemu sidru.
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » To Okt 20, 2009 14:41

Luftar zdravo, sem bil letos v začetku avgusta priča v Maračolu, ko je ponoči v neurju utrgalo sosedu bojo na motorni jahti. Imeli so prav srečo, da so jo pravočasno umaknili od obale in se zasidrali sredi zaliva... Zjutraj je bila podoba jahte res čudna, ko ji je visela boja iz premca. Očitno so jo hoteli pokazat koncesionarju, ki pa se do večera ni prikazal in so prej odpluli, bojo so pa enostavno vrgli nazaj v morje... pozdrav vsem :)
Uporabniški avatar
luftar
Admiral

OdgovorNapisal/-a luftar » To Okt 20, 2009 16:11

Dolfsi živijo! Sicer ne odgovarja temi, vendar se kaj javi in povej kako je s tvojo novo barko? Kar pa se tiče koncesije in privezov, je mojemu sosedu v marini, na taki boji sredi belega dne, ko je bil na kosilu na kopnem, odneslo barko. Komaj so jo ujeli par metrov pred skalami. Lp
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Okt 20, 2009 20:14

Mislim, da je takšnih primerov z bojami bore malo. V vseh teh letih nisem kaj takega doživel niti videl. A vse je enkrat prvič, zato tudi upam, da bo tako ostalo.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
luftar
Admiral

OdgovorNapisal/-a luftar » Sr Okt 21, 2009 15:29

Mojemu bratu je pred leti v Telaščici v neurju izpulilo betonski blok in ga z njim neslo po zalivu. Sreča je bila, da je neurje zelo kratko trajalo. Lp
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Okt 21, 2009 16:37

Da plačaš koncesionarju vez na boji še ni garancija, da lahko mirno spiš. V primeru nezgode, ti koncesionar tudi ne bo povrnil škode. Načeloma so ta sidrišča urejena kar dobro, le vprašanje je, kako jih vzdržujejo in kontrolirajo. Lahko je na dnu, na bloku preribana vrv, pa tega nihče ne vidi, lahko je prejšnji dan kak spretnež z vijakom poškodoval vrv,.....možnosti je ogromno. Da bi kdo dnevno, tedensko,...preverjal sidrišča, pozabite. Edina skrb na sidriščih je kasiranje :cry:
Jaz, če se že privežem na bojo, obvezno gor masko in vsaj na grobo pregledat stanje sidrišča. Sicer pa še vedno najbolj zaupam sidru, za tega točno vem, kako dolgo bo držalo in kdaj moram izplut.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Če Okt 22, 2009 11:09

treba se je tudi vprašat, zakaj nimajo praznih zalivov in samevajočih boj...

očitno nekateri rijete tja, ne glede na vse...

drugi se imamo lepo na dopustu tudi kje drugje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta