kaj nas čaka pri sosedih
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
.
Ma zoprno bo tole, ko vohajo cekine.
Saj mu lahko zavrneš plačilo in podobno, toda tile "vaški posebneži" so potem, ko ne želiš plačat sonca in zraka, največkrat še zelo agresivni na jeziku in takoj grozijo z rezanjem sidra in podobno. Seveda, ko pa gre denar direktno v njihov žep. Ne potrebujem tega "nabijanja" v vsakem zalivu. Pa kakšna varnost in EKO pa kajvemkajševsene. Kaj več vsebine bodo morali ponudit za boljši zaslužek. Za to je pa potrebno delat in vlagat.
Te in take stvari so HR unikum.
Sedaj konec sezone so začeli s tem "nabijanjem", da bomo za naslednjo sezono že ohlajeni in sprejeli kot "hočeš-nočeš-moraš."
Ma vse take igrice me spodbujajo k malo nezakonitim dejavnostim. Kakšna riba, školjka, rak in podobno gre ven, kar normalno ne bi.
Vem za dolgoletne potapljače, ki so postali lovci, "arheologi", šele sedaj in prodajajo podmorsko živo in neživo blago, da si kupijo, še bolje rečeno poplačajo dovolilnice za potapljanje. Bi kdo amforo, bačvaša, raroge, jastoge, hobotnice itd................. Pa kakšen porcelan s potopljene ladje, morda reflektor, kompas je že ukraden in ima višjo ceno, ker jih je malo ......................................
Bomo videli in se prilagodili!
LP
.
.
Ma zoprno bo tole, ko vohajo cekine.
Saj mu lahko zavrneš plačilo in podobno, toda tile "vaški posebneži" so potem, ko ne želiš plačat sonca in zraka, največkrat še zelo agresivni na jeziku in takoj grozijo z rezanjem sidra in podobno. Seveda, ko pa gre denar direktno v njihov žep. Ne potrebujem tega "nabijanja" v vsakem zalivu. Pa kakšna varnost in EKO pa kajvemkajševsene. Kaj več vsebine bodo morali ponudit za boljši zaslužek. Za to je pa potrebno delat in vlagat.
Te in take stvari so HR unikum.
Sedaj konec sezone so začeli s tem "nabijanjem", da bomo za naslednjo sezono že ohlajeni in sprejeli kot "hočeš-nočeš-moraš."
Ma vse take igrice me spodbujajo k malo nezakonitim dejavnostim. Kakšna riba, školjka, rak in podobno gre ven, kar normalno ne bi.
Vem za dolgoletne potapljače, ki so postali lovci, "arheologi", šele sedaj in prodajajo podmorsko živo in neživo blago, da si kupijo, še bolje rečeno poplačajo dovolilnice za potapljanje. Bi kdo amforo, bačvaša, raroge, jastoge, hobotnice itd................. Pa kakšen porcelan s potopljene ladje, morda reflektor, kompas je že ukraden in ima višjo ceno, ker jih je malo ......................................
Bomo videli in se prilagodili!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
dole napisal/-a:elbarto napisal/-a:.. pa da dodam..
na zadnjem jadranju so nas v zalivu Bobovište opalili za SIDRANJE !!!! ne za vezanje na bojo!
Sidro na pol zaliva in rikverc na obalo, pa štrik okoli dreve... (dreva ni pod koncesijo)
Zaradi čistega miru smo plačali, čeprav sem bil sam odločno proti..
še malo, pa bojo sonce in veter kasirali.
LP!
koliko ste navrgl
jest ga pošljem v PM
saj jaz sem ga tudi, potem pa je sral da bo kapetanijo poklical..
ko sem mu rekel, kar naj jo, da ga prijavim za lopovščino, ki jo zganja, je nekaj po čolnu iskal pa kazal papirje, potem pa je posadka rekla da pač naj plačamo...
koliko je bilo ne vem, mislim da 15 gozdnih živali na meter ali nekaj takega... smo mu pa za celi čoln smeti nabasali
Pozdravljeni
Saj veste nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.
Saj načeloma brošura z vsemi koncesionarji in enotnimi cenami ne bi bila tako slaba,bi imeli mi točen vpogled v upravičenost plačila.
Da bi pa prepovedali sidranje je pa po moje čista iluzija.Saj toliko privezov ali boj je nemogoče namestit.
Saj potem bi praktično morali biti vsi zalivi na jadranu pod koncesijo.
Me pa zanima kaj tukaj predvideva evropska zakonodaja in ali se morajo glede tega tudi usklajevati z evropsko zakonodajo in kaj bo z vinjetami po vstopu hr v eu ,saj potem smo mi diskriminirani napram njihovim državljanom.
lp
Saj veste nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.
Saj načeloma brošura z vsemi koncesionarji in enotnimi cenami ne bi bila tako slaba,bi imeli mi točen vpogled v upravičenost plačila.
Da bi pa prepovedali sidranje je pa po moje čista iluzija.Saj toliko privezov ali boj je nemogoče namestit.
Saj potem bi praktično morali biti vsi zalivi na jadranu pod koncesijo.
Me pa zanima kaj tukaj predvideva evropska zakonodaja in ali se morajo glede tega tudi usklajevati z evropsko zakonodajo in kaj bo z vinjetami po vstopu hr v eu ,saj potem smo mi diskriminirani napram njihovim državljanom.
lp
Luftar zdravo, sem bil letos v začetku avgusta priča v Maračolu, ko je ponoči v neurju utrgalo sosedu bojo na motorni jahti. Imeli so prav srečo, da so jo pravočasno umaknili od obale in se zasidrali sredi zaliva... Zjutraj je bila podoba jahte res čudna, ko ji je visela boja iz premca. Očitno so jo hoteli pokazat koncesionarju, ki pa se do večera ni prikazal in so prej odpluli, bojo so pa enostavno vrgli nazaj v morje... pozdrav vsem 
Da plačaš koncesionarju vez na boji še ni garancija, da lahko mirno spiš. V primeru nezgode, ti koncesionar tudi ne bo povrnil škode. Načeloma so ta sidrišča urejena kar dobro, le vprašanje je, kako jih vzdržujejo in kontrolirajo. Lahko je na dnu, na bloku preribana vrv, pa tega nihče ne vidi, lahko je prejšnji dan kak spretnež z vijakom poškodoval vrv,.....možnosti je ogromno. Da bi kdo dnevno, tedensko,...preverjal sidrišča, pozabite. Edina skrb na sidriščih je kasiranje
Jaz, če se že privežem na bojo, obvezno gor masko in vsaj na grobo pregledat stanje sidrišča. Sicer pa še vedno najbolj zaupam sidru, za tega točno vem, kako dolgo bo držalo in kdaj moram izplut.
Jaz, če se že privežem na bojo, obvezno gor masko in vsaj na grobo pregledat stanje sidrišča. Sicer pa še vedno najbolj zaupam sidru, za tega točno vem, kako dolgo bo držalo in kdaj moram izplut.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta