majhen gumenjak, velike težave

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Pe Avg 06, 2010 11:28

val napisal/-a:Če ne podaljšaš zavarovanja ti ga izpišejo.
Je pa res da vpisni list ti pa ostane,in na hrvaškem mirno pluješ.
Pri nas pa čez pet let,ko ti datumsko preteče vpisni list , registracijo obnoviš.
Koliko pa stane zavarovanje za tako majhen čoln? ,škodo pa lahko s takšnim plovilom ravnotako narediš,zato se po moje kr splača plačati zavarovanje.
lp

ma zavarovanje je recimo za mojga, 3.8m z 13,2 kw polica 52 evrčkov in kasko 21 evrčkov.ena nočitev v apartmaju pa tolko vpitja okoli tega.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Avg 09, 2010 07:58

Če nimaš 50 EUR letno za zavarovnje potem je žalostno, saj se prehitro kaj zgodi in potem jokanje.
Glede prehoda meje pa res nikoli ne smeš rečti da nimaš nič, ampak povej kaj voziš in potem carinik odloči kaj je za prijaviti in kaj ne. Če pa kaj skrivaš (mogoče kako hrano ali pijačo) pa reči da imaš samo osebne stvari, potem pa bog pomagaj. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Avg 09, 2010 11:04

Letos peljem čamac na prikolici dol čez mejo, 3,8m gumenjak.Carinica je hotela videt vse papirje od čolna (prometno, zavarovanje ter potrdilo o lastništvu) vse je štimalo kot mora pa je kljub temu hotela videt še nalepke registracije na čolnu. :twisted:
Vse lepo in prav samo, da sem cerado 15 min dol jemal, ker sem imel vse PRETIRANO gor zagurtnano, zaradi nabasanega čolna z kramo.
Pa je bla srečna-obenem pa ji je blo še malo nerodno, ker mi je tako delo naredla ob treh zjutraj. :D
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Avg 09, 2010 11:39

Ponavadi se jim ob treh zjutraj ne da komplicirat, očitno se ji je dremalo in se je malo zamotila, ti pa si ji bil všeč in te je hotela videti kako se preteguješ in sklanjaš. :D
Guma je guma, zaenkrat.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Po Avg 23, 2010 21:43

Moje izkušnje z prečkanjem meje..
Do letošnjega drugega povratka iz dopusta,so zmeraj hotli imet dokumente,razen letos me nihče tudi uprašal ni.Ponavadi ispit,pa vpisni list,enkrat sem mu mogel še cerado odkrivat,da je videl registrsko,velikokrat me uprašajo,ko zagledajo čoln na prikolici še če imam kaj rib,...
Tako da imam jest srečo,da moram zmeraj nekaj kazat pa odpirat,...
Lp
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Avg 24, 2010 00:09

Meni je na HR meji ko sem se vračal, zahteval da mu pokažem ribiško karto, seveda je nisem v SLO vozil, ampak na koncu se je dalo zmeniti.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » To Avg 24, 2010 10:16

Gaso napisal/-a:Meni je na HR meji ko sem se vračal, zahteval da mu pokažem ribiško karto, seveda je nisem v SLO vozil, ampak na koncu se je dalo zmeniti.

Čemu? Si imel morda v avtu "ribolovne alate"?
Sve će to narod da pozlati!
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » Sr Avg 25, 2010 14:33

pa dobr, sej so čist na glavo padl

na vikendu mam opreme takšne in drugačne kot bi jo naklel in vedno nekaj prevažam simo tamo

nej me enkrat na meji vpraša za karto ko prevažam opremo

to si bo treba prov enkrat cajt vzet

nima kaj spraševat na grenci, a je ribiški inšpektor a je pomorska polcija

nima kaj spraševat če maš karto, za karto te lahko vpraša izkjučno ko loviš ribe samo takrat in nikoli drugače

pacienti, težijo pa težijo, nej me na čolnu ustav ko sem sam z 10 palcam gor sigurno, ga to nič ne briga v vodi sta namočeni lahko samo dve, na meji te lahko vpraša če imaš kaj rib ki jih ne smeš čez pelat in pa če imaš kaj vab ki jih ravno tako ne smeš čez mejo voziti in to je to

kaj ga briga na kopnem če mam karto
ja mam opremo, sem jo dol pelal pa nisem nič lovil, tud če ti najde ribo, sem jo v ribarnici kupu, od ribiča, sosed šenkal ker je preveč ujel. in ribe ti pobere, ni teorije da te pofočka da si ti lovil brez karte

sam sicer vedno kupim karto ponavadi kar za cel mesec izkoristi pa 15 dni pa je veliko

upret se bo treba tem šikaniranjem
to je blo že napisano mislim da s strani Nikole Tesle
tudi če te na vodi ustavijo in maš gor ribiško opremo nima kaj za karto spraševat, lahko vpraša, ti pa vprašaš če se mu zdi da loviš ribe in zgodba je končana

kolikor vem je edina zadeva puška za podvodni ribolov, za katero je če se ne motim v zakonu izrecno napisano da potrebuješ športno dovolilnico, če je puška on-board, pa še to se ne strinjam z zakonom.

pacijenti da jim ni para

med dopustom fišam na obali pride sosed prisede z 4 mrzlimi pirči pijeva in klepetava in pridejo modeli peš po kopnem

dobro veče dozvole za ribolov molim, jst dam pogleda
a vi kolega gde vam je dozvola
pravim, on je ne rabi ker ne lovi rib, pa kako ne lovi

mi je skor plafon odnesl, kdo lovi s čim lovi od kje vam ideja sploh da lovi
pa sedi pored vas i lovi
a ha a ma palco v roki se ga vidl da je vrgu, vn vleku niste torej na svidenje in lep večer
nekaj sta še godrnjala in spokala

debilčki po njihovem bi mogla cela plaža met karte zato ker nekdo lovi

treba se bo upret da jih navadmo manir in interpretacije zakona, vem da je Sizifovo delo sam kar je preveč je preveč
čist me razkajfa vedno znova
mirno morje in LP Friški
neznan
Štabni praporščak
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a neznan » Sr Avg 25, 2010 19:59

Pa še moja izkušnja.
Letos smo kupili nov gumenjak <3m in 2 leti star motor 5 KM. Na HR carini me vpraša kaj vozim v prikolici, pa sem pošteno povedal, čoln, motor in ostalo dopustniško navlako. Prosil je za papirje, jih dobil, nato pa zaplet.

Zanimalo ga je, ali je čoln star ali nov, kako je z motorjem. Pošteno sem povedal, kako je s tem, carinik pa je pričel razglabljati o tem, da bo potrebno za čoln, ker je nov, plačati carino.

Po 30 minutni debati o zakonih in predpisih v SLO in HR me je poslal čakati v avto s kolegom prišel do spoznanja, da nimata ne šifer ne obrazca, da bi lahko zaračunala carino.

Pa še carinikov nasvet: račun skrijte in ga nikomur ne kažite. Če vas ustavi kontrola rečite, da je čoln star dve leti, pa ne povejte, da smo vas na carini spustili, ker bomo imeli težave.

tako me je ob 5 zjutraj skoraj minilo, da bi peljal čoln na morje. Hvala bogu je bila to edina težava.

LP Boris
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Avg 25, 2010 20:13

Sam zdj mo berem kaj use maste probleme sem lahko jaz srečen, peljal sem ga letos že ene 4x čez mejo pa so me samo enkrat uprašali za vpisni list.
drugače pa sam pomigali da naj grem naprej, niti uprašali če imam kej za prijavit..

Že trkam ob les :D
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Avg 25, 2010 20:54

neznan napisal/-a:Pa še moja izkušnja.
Letos smo kupili nov gumenjak <3m in 2 leti star motor 5 KM. Na HR carini me vpraša kaj vozim v prikolici, pa sem pošteno povedal, čoln, motor in ostalo dopustniško navlako. Prosil je za papirje, jih dobil, nato pa zaplet.

Zanimalo ga je, ali je čoln star ali nov, kako je z motorjem. Pošteno sem povedal, kako je s tem, carinik pa je pričel razglabljati o tem, da bo potrebno za čoln, ker je nov, plačati carino.

Po 30 minutni debati o zakonih in predpisih v SLO in HR me je poslal čakati v avto s kolegom prišel do spoznanja, da nimata ne šifer ne obrazca, da bi lahko zaračunala carino.

Pa še carinikov nasvet: račun skrijte in ga nikomur ne kažite. Če vas ustavi kontrola rečite, da je čoln star dve leti, pa ne povejte, da smo vas na carini spustili, ker bomo imeli težave.

tako me je ob 5 zjutraj skoraj minilo, da bi peljal čoln na morje. Hvala bogu je bila to edina težava.

LP Boris

Za plovilo do 3m in do 5KM kot državljan EU na HR potrebuješ le dokazilo o lastništvu (račun), ne rabiš pa kupit vinjete, ne imeti zavarovanja ali registracije. Nimajo ti kaj carinit, saj ga pelješ s sabo kot osebno prtljago. Kot fotoaparat ali prenosnik. Carino moraš plačati edino, če bi želel plovilo vpisati v HR register plovil. HR državljani morajo v HR register plovil vpisati plovila daljša od mislim da 2,5m. Skratka, če si imel namen čoln vpisati v HR register plovil (kar ti kot državljanu EU ni potrebno), bi bilo smiselno, da plačaš carino na meji. Sicer pa ne. Če pa imaš tudi HR potni list in si ga pokazal na meji, potem je pa razumljivo, da so ti čoln hoteli cariniti.
neznan
Štabni praporščak
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a neznan » Sr Avg 25, 2010 21:30

saj to vem in sem cariniku tudi dopovedoval. a ostajal je neomejen, trdil je, da lahko v tranzitu oz. kot turist začasno uvozim le v vrednosti 150€, kar je več, pa je potrebno plačati carino.

Kakorkoli, končalo se je dobro, vendar živci pred pričetkom dopusta trpijo po nepotrebnem.

Drugače pa imam SLO potni list, ...
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Avg 25, 2010 21:38

neznan napisal/-a:saj to vem in sem cariniku tudi dopovedoval. a ostajal je neomejen, trdil je, da lahko v tranzitu oz. kot turist začasno uvozim le v vrednosti 150€, kar je več, pa je potrebno plačati carino.

Kakorkoli, končalo se je dobro, vendar živci pred pričetkom dopusta trpijo po nepotrebnem.

Drugače pa imam SLO potni list, ...

Saj nič ne uvažaš. Po tej logiki bi moral še za avto plačat carino...
Hvala za poučno zgodbo. Dobro je vedeti te stvari, da si lahko vsaj malo pripravljen, ko naletiš na kakšnega marsovca.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Avg 25, 2010 23:43

joeloe napisal/-a:
Gaso napisal/-a:Meni je na HR meji ko sem se vračal, zahteval da mu pokažem ribiško karto, seveda je nisem v SLO vozil, ampak na koncu se je dalo zmeniti.

Čemu? Si imel morda v avtu "ribolovne alate"?

Bila sva dva pa 12kg lignjev. Na HR meji, se rezume ne na SLO.
Pa sem ga vprašal, ali moram tudi ribiško karto nosit po kopnem, pa mi reče, ma ne trebaš ko če te na kraju kontrolirat :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti