ZDA Zastava
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Grega295 napisal/-a:rider666 napisal/-a:Vsa fora je v tem da je firma ameriška in da si ti postavljen za direktorja firme, kar pa še ne pomeni da si tudi lastnik firme. Čoln je od firme torej ameriški, ti imaš pa samo pooblastilo da lahko uporabljaš to plovilo po mili volji, ki ti ga izda firma!
Zgodba je ekvivalenta primeru, da imaš barko, ki je v lasti hrvaške firme, na njej bi se pa vozili Slovenci po slovenskem morju. Gre za firmo, ki je rezident ne-EU območja in DDV v EU ni plačan, na plovilu pa so rezidenti EU. A je to dovoljeno?
Ne, to ni možno! Sem prepeljal VELIKO bark registriranih na HR na podjetje, skipper pa jaz s SLO državljanstvom... Vedno carina, začasni uvoz, potem pa naprej... In ob vračanju ponovno ista zgodba...
.
In jaz "teliček" sem plačal davek za moje plovilo!
Pa kje si hodil do zdaj?
Pojdi kar naprej, čim dlje, s svojim pravnikom vred in prodajaj "DDV bučke" , če ti jih bo kdo kupil.
LP
.
rider666 napisal/-a:Vsa fora je v tem da je firma ameriška in da si ti postavljen za direktorja firme, kar pa še ne pomeni da si tudi lastnik firme. Čoln je od firme torej ameriški, ti imaš pa samo pooblastilo da lahko uporabljaš to plovilo po mili volji, ki ti ga izda firma!
In jaz "teliček" sem plačal davek za moje plovilo!
Pa kje si hodil do zdaj?
Pojdi kar naprej, čim dlje, s svojim pravnikom vred in prodajaj "DDV bučke" , če ti jih bo kdo kupil.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Tukaj vas je veliko, ki imate prav. Ena teorija je od rider666, ki ob njegovi interpretaciji pije vodo. Druga, ki jo razlagata grega in admin prav tako. Težava pa nastane ob kontroli na morju, kjer si uradna oseba vse skupaj predstavlja čisto po svoje. Tam pa se lahko žališ le kakšnemu gofu, ki slučajno priplava mimo!
Zato sam zagovarjam svojo teorijo. Rajši meter krajše in vse čisto, kot pa živci non-stop na preizkušnji. Še tistih nekaj dni v letu, ki jih imamo zase in uživanje na morju
Zato sam zagovarjam svojo teorijo. Rajši meter krajše in vse čisto, kot pa živci non-stop na preizkušnji. Še tistih nekaj dni v letu, ki jih imamo zase in uživanje na morju
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
val napisal/-a:Kr en Riderjeva trditev ne pije vode.
DRžavljan SLO brez vize katerekoli države izven eu,po zakonu V EU ne sme upravljati plovila registriranega izven eu.
lp
Če je profesionalni skipper zaposlen na takšnem plovilu, potem lahko!
Samo zdaj pa ti dokaži, da si ti skipper na barki, ki je v lasti tvoje firme v ZDA... Ma ne ga srat, vsakemu "pandurju" je to jasno za 3 sekunde...
Če si profesionalni skiper,potem imaš sklenjeno delovno razmerje s tem podjetjem.
In če si uradno zaposlen v ameriškem podjetju,potem imaš tudi dovoljenje za bivanje.
Zanimivo bi pa bilo vedeti kako ima to urejeno splošna plovba ,ki ima par bark pod tujo zastavo z našimi pomorci ,ki so pri plovbi zaposleni,pa priplujejo v naše vode.
lp
In če si uradno zaposlen v ameriškem podjetju,potem imaš tudi dovoljenje za bivanje.
Zanimivo bi pa bilo vedeti kako ima to urejeno splošna plovba ,ki ima par bark pod tujo zastavo z našimi pomorci ,ki so pri plovbi zaposleni,pa priplujejo v naše vode.
lp
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
val napisal/-a:Če si profesionalni skiper,potem imaš sklenjeno delovno razmerje s tem podjetjem.
lp
Val,
ljudje so zaposleni v ameriškem podjetju, delajo v Evropi, pa nimajo bivalne amriške vize, niti naslova nimajo v ZDA. Ljudje delajo kot zastopniki firm in imajo odprte poslovalnice v EU. Primer: Moj znanec je iz Avstrije in dela v Avstriji in ima v Avstriji odprto firmo (poslovalnico) kot ri nas d.o.o. (GMBH), na tej firmi ni zaposlen, ker je zaposlen v ZDA. Ni državljan ZDA in nima vize od ZDA.
Sam imam že vrsto let firmo refistrirano v ZDA (Delaware) in pač plačujem pavšal vsako leto in s tem podaljšujem obstoj firme. Nikoli nisem imel nobenega problema.
Moj kolega iz našega mesta pa ima plovilo 72 feetov z ameriško zastavo, firmo v Ameriki in je zaposlen v tej "Off shore" firmi kot kapetan plovila, pa še bonificiran delovni staž ima
LP
Tud jaz dam Novincu prav.
Kot sem že omenil ima prijatelj švicarske tablice (na avtu), zaposlen je na SLO firmi v LJ, ki ima eno predstavništvo tudi v Švici. Avto je pisan na firmo v Švici, vozi pa se po Sloveniji. Nima vize, ker je zaposlen v SLO. Že leta nobenih težav. Torej "regelmesig".
Drugo pa je praksa na morju. Nihče še ni iz prve roke povedal, kaj se pripeti ob kontroli na vodi! Posebno, če naletiš na nadobudnega in ne preveč pametnega moža postave.
Kot tretje pa nisem ljubitelj teh "šmuglarskih" variant in še stotič ponovim: Raje meter manj, pa na slovensko zastavo
Kot sem že omenil ima prijatelj švicarske tablice (na avtu), zaposlen je na SLO firmi v LJ, ki ima eno predstavništvo tudi v Švici. Avto je pisan na firmo v Švici, vozi pa se po Sloveniji. Nima vize, ker je zaposlen v SLO. Že leta nobenih težav. Torej "regelmesig".
Drugo pa je praksa na morju. Nihče še ni iz prve roke povedal, kaj se pripeti ob kontroli na vodi! Posebno, če naletiš na nadobudnega in ne preveč pametnega moža postave.
Kot tretje pa nisem ljubitelj teh "šmuglarskih" variant in še stotič ponovim: Raje meter manj, pa na slovensko zastavo
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
voznik vozila s tuji registrsko tablico mora dokazati z dokumentacijo center svojih življenskih in poslovnih aktivnosti.
V primeru, če med kontrolo voznik ne poseduje zadostne dokumentacije na podlagi katere bi dokazal center svojih življenjskih in poslovnih aktivnostih, bodo pristojni organi začasno, dokler ne bo končana preveritev, odvzeli vozilo in registrske tablice.
| Kolofon | O Sloveniji | Vlada RS | MZZ RS | E-uprava
V primeru, če med kontrolo voznik ne poseduje zadostne dokumentacije na podlagi katere bi dokazal center svojih življenjskih in poslovnih aktivnostih, bodo pristojni organi začasno, dokler ne bo končana preveritev, odvzeli vozilo in registrske tablice.
| Kolofon | O Sloveniji | Vlada RS | MZZ RS | E-uprava
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Na bay-u 2855 sem imel USA zastavo. So me ustavili, kot rutinska kontrola. "Hvala i doviđenja!"
Prej sem imel 4 sezone Avstrijsko zastavo, sedaj nemško,.... Letos so na otoku Žirje pregeledovali potrdila o TT (kapitanija in inšpektor za turizem), pa nihče ni rekel ničesar.
Fantje, na morju je cel kup USA zastav, pa še niso nobenemu nič naredili. Imejte plačano plovno dovoljenje, turistično takso, veljavno registracijo in veljavno dovoljenje za plovbo, pa se nobenemu ne bo nič zgodilo. In seveda imejete urejen "popis osoba" da ne boste registrirani kot črni čarter in da vam ne bodo vzeli plovila.
LP

Prej sem imel 4 sezone Avstrijsko zastavo, sedaj nemško,.... Letos so na otoku Žirje pregeledovali potrdila o TT (kapitanija in inšpektor za turizem), pa nihče ni rekel ničesar.
Fantje, na morju je cel kup USA zastav, pa še niso nobenemu nič naredili. Imejte plačano plovno dovoljenje, turistično takso, veljavno registracijo in veljavno dovoljenje za plovbo, pa se nobenemu ne bo nič zgodilo. In seveda imejete urejen "popis osoba" da ne boste registrirani kot črni čarter in da vam ne bodo vzeli plovila.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost