Prenos registracije iz USA ali SLO. NA HR zastavo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

Re: HR registracija

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Feb 20, 2011 21:29

[quote="330i"]S HR registracijo pa si lahko v športni luki, če te sprejmejo v društvo. Ti pa postaneš donator društva :)[/quote
Nazadnje spremenil Fojki, dne Po Okt 26, 2015 12:15, skupaj popravljeno 1 krat.

Peroj

OdgovorNapisal/-a 330i » Ne Feb 20, 2011 21:45

Pozdrav Fojki,

prav tako razmišljam tudi jaz - če bo kateri od "ta glavnih" zagotovil, da bomo lahko s HR zastavami tam, bom šel na HR registracijo. DDV bom moral plačati prej ali slej. Trošarina pa se bo povrnila skozi to, da ne bo potrebno kupovati vinjete, pa še famozna "crew lista" odpade.
Predvidevam, da bomo na morju v drugi polovici tedna - se vidimo?
LP
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Feb 21, 2011 14:37

[/quote]

fojki je napisal
zanima pa me Ali je ze kdo od Vas delal prenos iz Slo reg na hr registracijo :?: :? Oz ce naredim tak prenos ali lahko dobim nazaj vplacan ddv v Slo[/quote]

Pozdravljen
Fizična oseba pri izvozu plovila ne more zahtevati povrnitev ddv.
lp
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Po Feb 21, 2011 14:50

Fojki napisal/-a:
330i napisal/-a:S HR registracijo pa si lahko v športni luki, če te sprejmejo v društvo. Ti pa postaneš donator društva :)

330i kolikor sem jaz slisl naj bi bil pogoj da si v Peroji hr zastava in Hrvaski drzavljan saj ce bi bilo drugace je potem zakon brezpredmeten sicer Damir pravi da naj bi lahko ampak on nima ravno velike funkcije v tem drustvuje samo clan. sem pa govoril z predsednikom drustva in on pravi da moras biti hr drzavljan in hr plovilo Zato ti pravim da se ne bomo zaleteli .in na koncu spet ne bi mogli imeti plovila tam

dokler mi eden od glavnih ne jamci tega niti pod razno ne bi naredil prenosa
Sploh ce bo res marina.

Ne vem kako je v Peroju. Jaz sem imel na prejšnji barki HR registracijo in barka je bila na vezu v Delfinu od l.1986. Pa so me s sodiščem ven trajbali, ker je v njihovem statutu zapisano, da je lahko na vezu HR državljan ali Tujec s stalnim bivanjem v HR...
Barka je bila še vedno pisana na sograditelja in sofinancerja izgradnje, kjer naj bi dobili pravico do stalnega veza - pisno... ampak kasneje niso več priznavali pravic, ki so izhajale še iz juge....
Sicer postopek na sodišču še teče, čeprav barke že dve leti ni več :)
(statut lahko poiščeš na netu)
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov