kazen
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Cibro, tole si si pa izmislil. Pravi zneski so v pomorskem zakoniku. Ampak lahko so tudi tolikšni, kot si napisal, če te dobi v roke sodnik. Globa, ki je podana v razponu pa se lahko na kraju samem izterja v najnižjem znesku, vsaj pri nas je v večini predpisov tako.
npr. če je predpisana kazen za prekršek od 300 do 1000 eur, ti lahko policist po hitrem postopku da položnico le za 300 eur, o višji kazni pa lahko odloči le sodnik.
npr. če je predpisana kazen za prekršek od 300 do 1000 eur, ti lahko policist po hitrem postopku da položnico le za 300 eur, o višji kazni pa lahko odloči le sodnik.
motorni
nič si nisem zmislu še premalo sem napisal
citat: U Hr kazne za nemanje ispravnog popisa posade, 5100 kuna po osobi, 10000 kuna za nemanje vinjete (za taj mali čamac)... Ako policajac baš odluči da te cima, a ti nemaš vinjetu + popis posade, a plovilo je strane registracije, mogu da te optuže za crni charter, i tu si ga ugasio, kazna 10-500.000 kuna + oduzimanje predmeta prekršaja (plovila) ...
bo bolje:)
citat: U Hr kazne za nemanje ispravnog popisa posade, 5100 kuna po osobi, 10000 kuna za nemanje vinjete (za taj mali čamac)... Ako policajac baš odluči da te cima, a ti nemaš vinjetu + popis posade, a plovilo je strane registracije, mogu da te optuže za crni charter, i tu si ga ugasio, kazna 10-500.000 kuna + oduzimanje predmeta prekršaja (plovila) ...
bo bolje:)
fantje trdba je mal nabijat.jst bom vrjetn kakega klincka kupu ker so ful pocen za 800e dobis z prikolo ter registracijo.ampak ce bi pa z gumico slucajn padu v kremple policajom bi pa reku da sm sam sprobu motor ki ga nameravam namestiti na coln ne mors kr vse priznat pa nabrat najvecje kazni.oni so tud krvavi pod kozo.
gklaric napisal/-a:ja sam glede na to da hodm ze 6let na pag po 10dni na leto pa jih se nikol nism vidu v zaliv priti se ne sikeram za registracijo 3m gumice pa 18kon gor.na pokrov sm dal narest tomos 4.5 pa gasa.delec od obale na odprto pa itak ne grem.
Razmišljam, kje si lahko plul 6 let, da jih nisi niti enkrat videl... Mogoče po gmajni, ali si pa paškim vdovam vrtove frezal s propelerjem. Mene so lani 4x policija in 1x kapetanija, začeli pa so s prvim majem.
Kar pa se tiče plovbe na tvoj način razmisli tudi o tem, da ni edina možna težava kazen. Kaj pa nesreča? Kaj pa poškodba drugega plovila, ki bo morda imelo gor pravi pokrov motorja z napisanimi cca. 2x550HP
Ali pa - ne daj bože, da kopalca nabašeš...
Raje parkiraj gumico in motorček, pa pojdi malo plavat, bo bolje zate
Green to green or red to red, safely go ahead!
Jaz hodim na Pag že 9 let...vsa ta leta sem v Kustičih in moram reči, da pred 9-imi leti tudi jaz nisem srečal nobenega policaja ali kapetanije...glede na to, da pa se v Zrčah "dogaja" pa ta zaliv zadnja leta zelo kontrolirajo. Kapitanija v zadnjih letih pride iz Senja vsaj vsak drugi ali tretji dan, tako da nadzora je tu kar nekaj. Moram pa reči, da mene še niso ustavili nikdar, sem pa že videl da so delali kontrole drugih.
Drugače pa hvala lepa za tak dopust, če moraš v 14-ih dneh 13 dni gledati da te ne ujamejo
Jaz zadevo vedno uredim tako kot je treba.
lp
Bine
Drugače pa hvala lepa za tak dopust, če moraš v 14-ih dneh 13 dni gledati da te ne ujamejo
lp
Bine
Bine napisal/-a:Jaz hodim na Pag že 9 let...vsa ta leta sem v Kustičih in moram reči, da pred 9-imi leti tudi jaz nisem srečal nobenega policaja ali kapetanije...glede na to, da pa se v Zrčah "dogaja" pa ta zaliv zadnja leta zelo kontrolirajo. Kapitanija v zadnjih letih pride iz Senja vsaj vsak drugi ali tretji dan, tako da nadzora je tu kar nekaj. Moram pa reči, da mene še niso ustavili nikdar, sem pa že videl da so delali kontrole drugih.
Drugače pa hvala lepa za tak dopust, če moraš v 14-ih dneh 13 dni gledati da te ne ujamejoJaz zadevo vedno uredim tako kot je treba.
lp
Bine
Živjo,
mi hodimo v Metajno in tam se mi je dogajalo, kar sem pisal. Vse ostalo pa tudi drži, kar si napisal, tudi to, da zadnje čase bolj kontrolirajo... Je pa zelo res tudi to, da klinc gleda dopust, ko se vsakič treseš, če ne zaradi burje pa zaradi policajev
Green to green or red to red, safely go ahead!
gklaric napisal/-a:fantje trdba je mal nabijat.jst bom vrjetn kakega klincka kupu ker so ful pocen za 800e dobis z prikolo ter registracijo.ampak ce bi pa z gumico slucajn padu v kremple policajom bi pa reku da sm sam sprobu motor ki ga nameravam namestiti na coln ne mors kr vse priznat pa nabrat najvecje kazni.oni so tud krvavi pod kozo.
Možakar... brez zamere... glede na to, da že v ostalih temah vidim kake klobase navijaš
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
No ja, tisti gliserček se imenuje 'kliček' in ne 'klinček'.gklaric napisal/-a:fantje trdba je mal nabijat.jst bom vrjetn kakega klincka kupu ker so ful pocen za 800e dobis z prikolo ter registracijo.ampak ce bi pa z gumico slucajn padu v kremple policajom bi pa reku da sm sam sprobu motor ki ga nameravam namestiti na coln ne mors kr vse priznat pa nabrat najvecje kazni.oni so tud krvavi pod kozo.
Zgodba s tem, če bi vsi poskušali vedno tako pregovoriti policaje, pa pripelje k temu, da policaji tudi ko si res samo hotel preizkusiti motor zaradi prejšnjih izkušenj z laganjem drugih ne verjamejo več tudi, če je pri tebi to res. Tako preizkušanje meja - do kod si drzneš - je nekaj za pubertetnike, in če je vse po sreči se jim do neke mere pogleda skozi prste (se nam je pogledalo skoz prste), dokler ne odrastejo.
Tudi imajo pubertetniki še malo hitrejše reflekse, vitalnost in tudi srečo - kar so nekateri zate že ugotovili - da se večina nevarnih položajev konča z bližnimi srečanji in ne s smrtjo. Ne vsi, zlasti če so pobertetniško hitri refleksi 'razmočeni' v alkoholu, in ne nujno s smrtjo pubertetnika.
Zato je kup takih vzorcev obnašanja prepovedan, recimo vožnja pod vplivom alkohola.
In če pubertetniški vzorec obnašanja ostane pri odraslem, to okolica postopno neha trpeti in začne predrzneža imeti za kriminalca, refleksi se malo poslabšajo in sreča izpoje, in če imajo ostali srečo, ga izuči preden pride do česa zares resnega.
Zato te malo gnjavimo, da oziroma zato ker rajši ne bi plavali po tistem zalivu, po katerem se ti podiš z gumico, če morda še ne veš za predpise, kje smeš in kje ne, saj lahko tudi koga od nas povoziš... in če ne boš imel zavarovanja, bo za zdravljenje, morebitno invalidnost... plačal kdo?
Zato, da koga ne povoziš itn. rabiš znanje, katerega del pokažeš pri izpitu, in to potrjuje izkaznica voditelja čolna oziroma izpit.
Registracija čolna potrjuje, da je bil ob pregledu čoln spoznan za sposobnega za plovbo in da je tudi zavarovan. Če povzročiš škodo s takim, pomemben del škode krije zavarovalnica, ampak če pa ni zavarovan in nastane velika škoda... Recimo, da si upokojen in živiš v svojem stanovanju; če je škoda dovolj velika, ti ga zarubijo in postaneš brezdomec, če je stanovanje najeto, ti pred izplačilom poberejo večji del pokojnine in ti ne ostane za hrano in plačevanje položnic; ko ne plačuješ, te vržejo iz stanovanja in postaneš brezdomec. Biti brezdomec za nekaj časa, ko si mlad in zdrav je morda (zame definitivno) zanimiva prigoda, če pa ti ne več pri polni moči in morda bolnemu ne preostane nič drugega več, je pa lahko obup.
Torej, ko se zaveš temu podobnega, plačaš zavarovanje, da se kaj takega težje zgodi. In da bi bilo bolj zanesljivo, da bo oškodovancu škoda (vsaj delno) povrnjena, je to predpisano z zakonom in zagrožena kazen.
Vinjeta potrjuje, da si plačal prispevek, iz katerega se plačuje vzdrževanje pomorskih oznak in podobnega, kar pri plovbi rabiš - podobno kot cestnino pri registraciji avtomobila. Tisti del za preganjanje črnega čarterja je bog pomagaj in po mojem bedarija (kot yu pradavni depozit na pravico do iznosa deviz), svetlarina pa je potrebna.
Kako bi ti bilo všeč, če bi bil ti edini, ki bi plačeval za vzdrževanje svetilnikov in ostalih plovnih oznak, vsi ostali bi jih pa uporabljali in se ti režali, kako te lahko nategnejo in jih uporabljajo. Bi jih imel za tatove, ki te še zasmehujejo, ko uporabljajo reč, za katero plačuješ samo ti?
Marsikdo med nami vzdihuje okrog birokracije pri vsem tem - ampak to zaradi nepotrebne zapletenosti postopkov in podobnega, vemo pa da so pa te reči (ali nekaj s podobnim učinkom) v osnovi potrebne.
Prav je, da pubertetniki preizkušajo vse meje, saj je to del mehanizma, ki omogoča prilagodljivost človeške vrste na spremembe, ampak bistven del odraščanja je, da začneš razumeti razloge za take meje in se jih potem držiš zaradi razlogov in ne toliko zaradi groženj s kaznimi.gklaric napisal/-a:to je isto kot z motorjem na cesti.sem namrec motorist pa ko me motorist ustavi se vedno zmazem.sm v naselju vozu 85.km pa me je spustu.
Name je v takem času najbolj vplival policist, ki me ni kaznoval, ampak na zares dober način opomnil. To, da mi je zaupal, da me ni treba kaznovati, da bo vnaprej spoštoval pravila zato, ker se bom strinjal z razlogi zanje, je bilo mnooooogo učinkovitejše od kakršne koli kazni.
Tak način, pri katerem bi se skušalo doseči čim manj kršenja in tako čim manj pobranih kazni bi bil po mojem mnogo učinkovitejši kot sedanje krpanje proračunskih lukenj s čimveč pobranimi kaznimi, ne vem pa, če ga sedanja zakonodaja sploh dovoljuje, lahko da bi bil razumljen kot korupcija, neenakost pred zakonom...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti