PLOVNO DOVOLJENJE - VINJETA
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- p4pe
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj
No, spet sem dobil eno novo informacijo iz Rabca in zdej pa še manj vem kot prej, pa že prej nisem nč vedel.
V glavnem, kokr sm razumel, SLO obvezno zavarovanje na HR sploh ne velja za take majhne čolne, pa da v bistvu to obvezno zavarovanje za tak čoln spada zraven ko kupiš vinjeto
Tako da sem se odločil, da bom tukaj registriral brez zavarovanja, potem bom šel pa dol s tem kolegom k pozna kapetana na kapetaniji in mi bo točno povedal kaj pa kako. Če bo pa tako da bom moral zavarovat, bom pa pač kar dol zavaroval. Verjetno je tudi ceneje kot pri nas.
Tako da sem se odločil, da bom tukaj registriral brez zavarovanja, potem bom šel pa dol s tem kolegom k pozna kapetana na kapetaniji in mi bo točno povedal kaj pa kako. Če bo pa tako da bom moral zavarovat, bom pa pač kar dol zavaroval. Verjetno je tudi ceneje kot pri nas.
- p4pe
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj
Pri nas lahko registriraš čoln brez zavarovanja če je moč motorja pod 3,75kW. Evo odgovor iz uprave:
"Odgovor organa MINISTRSTVO ZA PROMET UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO LASTNIK ČOLNA Z MOTORJEM, KATEREGA MOČ JE MANJŠA OD 3,75 kW, ZAVAROVALNE POLICE NE POTREBUJE, OZ. SE LAHKO VPIŠE V VPISNIK ČOLNOV BREZ NJE. "
"Odgovor organa MINISTRSTVO ZA PROMET UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO LASTNIK ČOLNA Z MOTORJEM, KATEREGA MOČ JE MANJŠA OD 3,75 kW, ZAVAROVALNE POLICE NE POTREBUJE, OZ. SE LAHKO VPIŠE V VPISNIK ČOLNOV BREZ NJE. "
Moja napaka, nisem pogledal kakšno plovilo in motor je "v igri". SLO zavarovanje sigurno velja tudi na HR, ne glede na velikost čolna, se t pa res verjetno bolj splača tam naredit zavarovanje, če ga bodo zahtevali, glede na cenik, je pa obvezno šele nad 15kW
http://www.allianz.hr/osiguranje-brodica
http://www.allianz.hr/osiguranje-brodica
p4pe napisal/-a:Pri nas lahko registriraš čoln brez zavarovanja če je moč motorja pod 3,75kW. Evo odgovor iz uprave:
Ampak to zate ne drži. Kakor vidim, si v prejšnjem postu navedel, da imaš motor z 9,8 KM, torej bo potrebno urediti tudi zavarovanje
Edit: ups sorry.... to je napisal @brane40
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
janadino napisal/-a:Moj podatek o višini zavarovanja je iz Adriatica, zanima pa jih samo moč motorja in nič drugo, tak da ne vem zakaj ti nočejo zavarovati. Je pa do 40KM samo en razred, potem pa naraščajo naprej.
Po mojih podatkih tudi hitrost...
Mislim da imajo lestivico nekje takole:
- do 6 NM
- od 6 do 15 NM
- od 15 NM do 30 NM
- nad 30 NM
Ne me držat za besedo, ker govorim po spominu iz razgovora opravljenega pred dvema letoma, bo pa verjetno kdo bolj kompetenten tudi dal pravi odgovor...
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Ja vozli tudi nekaj vloge igrajo se spomnem ko sem pred cca 5 leti nekaj računal ko sem imel program od zavarovalnice Mb.
Se pravi kw in vozli, bistveni so kw vozli nekaj malega gor pognejo.
Jaz vedno rečem 18 vozlov od kar imam 25 konjev do 90 konjev.
saj ni vprašal ali gas do daske ali potovalka ali kaj.
Samo reče koliko pa gre?
Se pravi kw in vozli, bistveni so kw vozli nekaj malega gor pognejo.
Jaz vedno rečem 18 vozlov od kar imam 25 konjev do 90 konjev.
saj ni vprašal ali gas do daske ali potovalka ali kaj.
Samo reče koliko pa gre?
sem se osebno oglasil najprej na generalih, kjer je potekalo približno takole:
mi je gospa rekla, da sem v napačni stavbi in da se s plovili ukvarjajo tam in tam. ampak, gospod, pejte raje na adriatic, vem, da so bili še pred kratkim zelo ugodnejši od nas.
o, super, najlepša hvala. veste, imam pri vas zavarovan avto in sem zelo zadovoljen, zdaj sem pa še bolj. brez skrbi, z avtom ostanem še dolgo pri vas.
grem na najbližjo enoto adriatica, ves pripravljen odšteti tiste evre, da bo prisoten vsesplošni mir.
dober dan, čoln bi rad zavaroval.
aha, kaj pa imate?
gumenjak 2,85 in motor 8 KM.
kakšno je pa dno?
napihljivo.
potem pa ne bo šlo. napihjivo dno pa ne more biti. trdo ali pa nič.
---
in ker sem v tem štosu popolnoma zelen, se odpravim. v zavarovalnici čez cesto dobim enak odgovor.
zdaj se pa še nisem utegnil naseliti v kanclijo in po cibrotovem nasvetu malo bolj vztajati. če ima kdo na tem mestu link do zakonodaje, bom pa sploh srečen.
mi je gospa rekla, da sem v napačni stavbi in da se s plovili ukvarjajo tam in tam. ampak, gospod, pejte raje na adriatic, vem, da so bili še pred kratkim zelo ugodnejši od nas.
o, super, najlepša hvala. veste, imam pri vas zavarovan avto in sem zelo zadovoljen, zdaj sem pa še bolj. brez skrbi, z avtom ostanem še dolgo pri vas.
grem na najbližjo enoto adriatica, ves pripravljen odšteti tiste evre, da bo prisoten vsesplošni mir.
dober dan, čoln bi rad zavaroval.
aha, kaj pa imate?
gumenjak 2,85 in motor 8 KM.
kakšno je pa dno?
napihljivo.
potem pa ne bo šlo. napihjivo dno pa ne more biti. trdo ali pa nič.
---
in ker sem v tem štosu popolnoma zelen, se odpravim. v zavarovalnici čez cesto dobim enak odgovor.
zdaj se pa še nisem utegnil naseliti v kanclijo in po cibrotovem nasvetu malo bolj vztajati. če ima kdo na tem mestu link do zakonodaje, bom pa sploh srečen.
Pa kakšne so to fore.
pop...dim takoj če mi takšne nastrelajo.
Daj mi pogoje , pokliči direktorja kje piše da se mehko dno ne zavaruje pod odveznim zavarovanjem ajde da vidim koliko jih bo pokazalo pogoje.
Pri kasku je druga pesem.
Pri zavarovanjih ki so zakonsko določena, da morajo biti te ne smejo zavrnit. lahko pa ti dajo takšno ponudbo da ti njih zavrneš ampak.
pa je se jahat z adriaticom pojdi na trglav na verovškovo, če jajcajo zahtevaj naj ti pogoje pokažejo oz. pokličejo vodjo enote.
2 mač kaj je to.
sem bil lani na triglavu in sem hotel gumo 5m+ , trdo dno zavarovati kasko, obvezno sem ga že na triglavu 2 meseca pred tem.in začne mulo nekaj jecljati da ne zavarujejo kasko ker je letnik 99.
itak da mi se sname in rečem da če se meni zdi smoterno lahko tudi letnik 79 zavarujem kasko.
zahtevam šefa, pogoje, mu razložim na lep način da naj neha srat ker bom šel do generalnega.
Pride šef, nekaj se na brzino zmenita in model bi dal kasko brez problema.samo hoče videt čoln. ok ni panike samo zunaj ščije k pr norcih in mu rečem da greva lahko ga pogledat ker je v garaži, pravi da to pa ne ker ni terrenc in da bo on pripravil jaz pa naj pripeljem čoln in ko vidi mi da polico.
scalo je cel dan jutri pa grem na morje.se mi ne da v moker čoln robo not dajat. no kličem kolega ki po nekih vezah mi naredi kasko na adriaticu na brzino samo za isto stvar je vzel 30 eur za 30 dni kasko medtem ko je na triglavi hotel 100 eur. vrednost 6000 eur.
Zavarovano povsod kao vse, kraja, poškodovanje, vandizem in transport.
Iz izkušenj pa vem da se na adriaticu precej najahaš da dobiš takšno zavarovalnino kot ti pripada medtem ko na triglavu niso skoraj nikoli toliko komplicirali.če ne bi scalo bi peljal čoln tja.
LP, G
pop...dim takoj če mi takšne nastrelajo.
Daj mi pogoje , pokliči direktorja kje piše da se mehko dno ne zavaruje pod odveznim zavarovanjem ajde da vidim koliko jih bo pokazalo pogoje.
Pri kasku je druga pesem.
Pri zavarovanjih ki so zakonsko določena, da morajo biti te ne smejo zavrnit. lahko pa ti dajo takšno ponudbo da ti njih zavrneš ampak.
pa je se jahat z adriaticom pojdi na trglav na verovškovo, če jajcajo zahtevaj naj ti pogoje pokažejo oz. pokličejo vodjo enote.
2 mač kaj je to.
sem bil lani na triglavu in sem hotel gumo 5m+ , trdo dno zavarovati kasko, obvezno sem ga že na triglavu 2 meseca pred tem.in začne mulo nekaj jecljati da ne zavarujejo kasko ker je letnik 99.
itak da mi se sname in rečem da če se meni zdi smoterno lahko tudi letnik 79 zavarujem kasko.
zahtevam šefa, pogoje, mu razložim na lep način da naj neha srat ker bom šel do generalnega.
Pride šef, nekaj se na brzino zmenita in model bi dal kasko brez problema.samo hoče videt čoln. ok ni panike samo zunaj ščije k pr norcih in mu rečem da greva lahko ga pogledat ker je v garaži, pravi da to pa ne ker ni terrenc in da bo on pripravil jaz pa naj pripeljem čoln in ko vidi mi da polico.
scalo je cel dan jutri pa grem na morje.se mi ne da v moker čoln robo not dajat. no kličem kolega ki po nekih vezah mi naredi kasko na adriaticu na brzino samo za isto stvar je vzel 30 eur za 30 dni kasko medtem ko je na triglavi hotel 100 eur. vrednost 6000 eur.
Zavarovano povsod kao vse, kraja, poškodovanje, vandizem in transport.
Iz izkušenj pa vem da se na adriaticu precej najahaš da dobiš takšno zavarovalnino kot ti pripada medtem ko na triglavu niso skoraj nikoli toliko komplicirali.če ne bi scalo bi peljal čoln tja.
LP, G
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti