Zavarovanje - ponudniki

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 09:42

Pri adriatic-slovenici je krita tatvina.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 13, 2011 10:11

pomoji oceni se kasko bolj splača na Hrvaskem. Ne toliko zaradi denarja, saj je cena podobna, ampak zato, ker vedo o cem se sploh govori. Oni to obvladajo tako, kot pri nas za avtomobile.
Najbolj me je presenetila cena zavarovanja strojeloma. Zenska tam mi je nastela 2 primera kaj to pomeni. Ti crkne impeler in motor zaropota. Krijejo vso skodo na motorju, razen impelerja :)
Ali pa povozis kako vrečko, ki zamaši dovod vode v motor... Za motor vreden 6000€ je zavarovanje, ce se prav spomnim 300kun
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 11:02

strjelom se ponavadi ne splača naredit,pride predrag,kar se pa tiče hrvaške? Sigurno boš prej dobil denar pri nas kot v hr.
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 13, 2011 11:09

pešekan napisal/-a:Pri adriatic-slovenici je krita tatvina.

Pešekan, "je krita tatvina" pove toliko kot "v trgovini prodajajo kruh".
Kakšnega pa, koliko sort, tudi žemljice, morda dietetičnega tudi, pa a ga imajo samo do 9h, pol pa zamnjka, ali ga pečejo sami ali ne itd, itd ...

Še enkrat: nezavarovanega priveza ti za manjše plovilo vrednosti do ca 30.000 EUR Adriatic ne bo kril, poglej kaj sem pisal o tem predhodno. Če imaš jahto, je zgodba drugačna. Zakaj ? Očitno se tamalih plovil kar nekaj pokrade (oziroma sumljivo izginejo), v vsakem primeru več kot jaht... :roll:
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 11:23

tako je, če imaš ti v polici vpisano stacionirana - komunalni privez ali marina pa ti ga sunejo na boji bo problem. V polici ne smeš napisat kje je stacionirana, res da imaš manj popusta ma če ga pustiš kje na boji je krito, v nasprotnem primeru pa ne. Preverjeno!
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 13, 2011 11:34

pešekan napisal/-a:tako je, če imaš ti v polici vpisano stacionirana - komunalni privez ali marina pa ti ga sunejo na boji bo problem. V polici ne smeš napisat kje je stacionirana, res da imaš manj popusta ma če ga pustiš kje na boji je krito, v nasprotnem primeru pa ne. Preverjeno!

1. "preverjeno" pred koliko leti ?
2. govoriš o Adriaticu ?
3. so po kraji opravili ogled in ugotavljali ali si imel plovilo zavarovano - zaklenjeno s ključavnico ?
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 11:54

preverjeno pred 30 minutami.
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 13, 2011 12:06

pešekan napisal/-a:preverjeno pred 30 minutami.

Pešekan, si preveril tudi odgovor na mojo točko 3 ?
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 12:11

ne , ker mi niso plovila ukradli, jest sem uprašal žensko ki se samo s čolni ukvarja na adriaticu in mi je tako rekla.
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 13, 2011 13:14

pešekan napisal/-a:ne , ker mi niso plovila ukradli, jest sem uprašal žensko ki se samo s čolni ukvarja na adriaticu in mi je tako rekla.

Bi se smejal, če ne bi bilo žalostno. Daj si najdi kakega resnega agenta, jaz zavarovalničarjem "izza pulta" že lep čas ne zaupam več.

Možno je, da ženska sploh ne ve, še bolj verjetno pa, da ima naročeno, da ne razlaga na široko omejitev pri zavarovanju kraje.

Zahtevaj, da ti pošljejo omejitve pri kraji oziroma zahteve, ki jih moraš izpolnit (drobni tisk oz. posebne klavzule zavarovanja) da bi dobil odškodnino.

Bolje da preveriš kot da slepo zaupaš.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Okt 13, 2011 13:37

ma sigurno ve.
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 13, 2011 14:32

pešekan napisal/-a:ma sigurno ve.

meni je prav, saj gre za tvoj lavor ...
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Če Okt 20, 2011 04:27

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal.
Zanima me zavarovanje pri manheimer.Coln imam na leasing in zavarovanje naredi kar VB yacht leasing,tako da dobim vse v nemščini(ne razumem nič) in me zanima,če se da dodatne opcije zavarovat(ima kdo od vas?)
Naprimer,če mi kaj ukradejo ko sem na boji ali sidru ali v kakem mestu?Doplačilo,če popusti sidro ali me strga iz boje?
Ker letos sem slišal najmanj 3 primere ko niso izplačali.
Se zaletiš kam ali nasedeš si sam kriv,spusti sidro-si sam kriv(malomarnost)...
Pri avtu si tudi sam kriv,če greš iz ceste,ali v drevo :evil:
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
:D
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Okt 20, 2011 07:57

Jaz imam zavarovano pri Manhaimer, pa dvomim da tolle drži, se bom pa še enkrat poglobil v polico in pogoje. Razne zgodbe o neizplačilu pa imajo ponavadi dve plati. :wink:
lpg
https://medisken.si
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » Če Okt 20, 2011 07:59

spyder napisal/-a:Coln imam na leasing in zavarovanje naredi kar VB yacht leasing, :D

Če imaš leasing, nisi lastnik plovila. Zato sam ne moreš sklepati zavarovanja, razen za morebitno dodatno opremo, ki je v TVOJI lasti. Verjetno je tvoja edina obveza v primeru škode, da obvestiš zavarovalnico in zadevo prijaviš organom. Ne vem zakaj bi se ti sekiral glede zavarovanja če plovilo ni tvoje ? V primeru škode ti mora vse uredit lizingodajalec.

Vsaj mislim, da je tako, bi pa seveda bilo potrebno natančno prebrat pogodbo, ki jo imaš z lizinško firmo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti