hrvaška vinjeta 50% popusta
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Pozdravljeni,
mene pa zanima sledece...preiskal sem "search" in googlal in ne najdem odgovora.
Imam gumenjaka 3,6 + motor 9.8 KM. Izpit imam opravljen, coln je registriran ter zavarovan.
Lani sem bil na morju na Hvaru in nisem kupil vinjete oz. plovnega dovoljenja oz. cesarkoli..nekje sem prebral, da je to zgolj za plovila daljsa od 5m.
Zdaj pa sprasujem vas....ali potrebujem se karkoli, ali moram se oglasiti v kapetaniji in kaj placati, kupiti, itd...letos dopustujem v blizini Zadra(Ugljan) in res ne bi rad imel sitnosti.
Torej zanima me:
ali potrebujem turisticno vinjeto za coln, ceprav turisticno taksno placam v apartmaju?
ali potrebujem plovno vinjeto oz. plovno dovoljeno?
potrebujem sploh karkoli, razen reg. in zavarovano plovilo v Sloveniji ter izpit?
Hvala in lp, 0603
mene pa zanima sledece...preiskal sem "search" in googlal in ne najdem odgovora.
Imam gumenjaka 3,6 + motor 9.8 KM. Izpit imam opravljen, coln je registriran ter zavarovan.
Lani sem bil na morju na Hvaru in nisem kupil vinjete oz. plovnega dovoljenja oz. cesarkoli..nekje sem prebral, da je to zgolj za plovila daljsa od 5m.
Zdaj pa sprasujem vas....ali potrebujem se karkoli, ali moram se oglasiti v kapetaniji in kaj placati, kupiti, itd...letos dopustujem v blizini Zadra(Ugljan) in res ne bi rad imel sitnosti.
Torej zanima me:
ali potrebujem turisticno vinjeto za coln, ceprav turisticno taksno placam v apartmaju?
ali potrebujem plovno vinjeto oz. plovno dovoljeno?
potrebujem sploh karkoli, razen reg. in zavarovano plovilo v Sloveniji ter izpit?
Hvala in lp, 0603
Greš na najbližnjo kapitanijo, pokažeš certifikat o zavarovanju čolna in vpisni list. Teta ali stric na kapitaniji ti bo dal/a list za popis osoba, kamor boš napisal vse, ki se bodo vozili s čolnom in ona bo to poštempiljkala. Prejel, oziroma kupil boš nalepko - vinjeto in jo nalepil na čoln. Če boš vozil še koga drugega, ki ga ne bo na popisu oseb, je to kaznivo. Za vsakega ki ga voziš moraš na kapitanijo po štampiljko. To je to za ta dnar.
V8 + Jet drive
@ mike, hvala.
Imam pa se 2 vprasanji.
1.
To bom uredil na Ugljanu. Kaj pa ce grem septembra se recimo na Hvar. Moram tam ponovno placati vinjeto za celo leto, ceprav sem jo v juliju za Ugljan?
2.
Glede na to, da je to "gumica" 3.6m in 9,8HP motor. Ali moram ponoci v marino s tem. Ali lahko imam teh 14 dni dopusta coln privezan na lastni boji, oddaljen 50m od obale?
Hvala se enkrat.
Imam pa se 2 vprasanji.
1.
To bom uredil na Ugljanu. Kaj pa ce grem septembra se recimo na Hvar. Moram tam ponovno placati vinjeto za celo leto, ceprav sem jo v juliju za Ugljan?
2.
Glede na to, da je to "gumica" 3.6m in 9,8HP motor. Ali moram ponoci v marino s tem. Ali lahko imam teh 14 dni dopusta coln privezan na lastni boji, oddaljen 50m od obale?
Hvala se enkrat.
Na Ugljanu greš lahko na kapetanijo v Preko, ter tam urediš vse potrebno kar ti je Mike napisal. Eno leto pa se lahko voziš po celem Jadranu ter z osebami ki so vpisani na listi.
Primer:
Če je čoln registriran za 6 oseb, se jih lahko pod to vinjeto vozi nekje 15.
6x2,5=15.
Če pa boš hotel še kakšnega več, po izpolnjeni tvoji kvoti na listi, pa boš moral kupiti še eno
.
Lp Dejan
Primer:
Če je čoln registriran za 6 oseb, se jih lahko pod to vinjeto vozi nekje 15.
6x2,5=15.
Če pa boš hotel še kakšnega več, po izpolnjeni tvoji kvoti na listi, pa boš moral kupiti še eno
Lp Dejan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov