Javni podatki o lastniku

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Če Jan 19, 2012 22:15

jaz pa mislim, da potrebujemo samo kakih 5 let, da se na javnost podakov privadimo. Javne bi morale postati vse te evidence, dostopi brezplačni (ker smo jih v resnici že plačali). Po nekem času nas sploh ne bo več motilo, za splošno mentalno stanje naroda bi bilo pa sigurno blagodejno.. Mogoče bi se z bolj pomembnimi zadevami začeli ukvarjati..
Kar se pa skrivanja v oazah tiče, to se pa da precej preprosto s par zakoni urediti..
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 19, 2012 23:15

Bi pa jaz nekaj na tem mestu vprasal...

Prosim ne vmesavajte politike...

V čem je razlika, če imaš firmo v Avstriji, Nemčiji ali pa na Cipru???

Razen to, da če jo imaš v Avstriji ali Nemčiji si glavni frajer, na Cipru pa lovpov!

Bom dal gor en dober komentar, ko ga najdem...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Jan 19, 2012 23:37

mamaMicka napisal/-a:V čem je razlika, če imaš firmo v Avstriji, Nemčiji ali pa na Cipru???

Razen to, da če jo imaš v Avstriji ali Nemčiji si glavni frajer, na Cipru pa lovpov!

Stereotipi so stvar srca, ne razuma. Ciper ima pač manjši davek na dobiček in razne kapitalske naložbe, pri nas pa si je po moje umazal ime predvsem zaradi omogočanja skrivanja lastništva firme, podobno kot tudi npr. Liechtenstein, kar se je uporabljalo v raznih (tajkunskih) aferah. Tam je možno, da ti nek Bizi.si ne pokaže lastnika, v kakih drugih oazah pa tudi prometa in dobička ne. Od tod pač slab glas. Iz Avstrije in Nemčije pa slišimo same pozitivne novice: javno-finančna stabilnost, nizka brezposelnost, višje plače, delodajalci plačujejo vse prispevke ...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jan 20, 2012 00:07

"Če si kupiš čevlje v Trstu, ker so tam cenejši, se to razume kot normalno. Če kupuješ obleke kitajskega proizvajalca, namesto da bi jih kupoval v Muri in tako reševal usodo tekstilnih delavk, je to normalno. Če imaš najeto gospodinjsko pomočnico, ki dela na črno, je to normalno. Če se zaposliš v Avstriji zato, ker tam lahko dobiš za isto delo dvakrat višjo plačo kot v Sloveniji, je to normalno. Če pa kapital preneseš v davčno ugodnejše okolje, se javnost zgraža. Zame je to dvojna morala. V EU veljajo načela prostega pretoka kapitala, blaga in delovne sile. Teh stvari ni mogoče obravnavati ločeno,"

Grega, bilo je retorično vprašanje... Torej nisem edini, ki razmislja, da gre le za stereotip in da nekateri pač ciper mečejo v isti koš z barabami...
Imam pa poslovnega partnerja(tudi prijatelj), ki jo ima na Cipru in tega tudi ne skriva.
Glede Avstrije... pred dobrim letom in pol me je avstrijska firma spravila na kolena... Bolj odkrite lopovščine ne najdeš nikjer.
Razlog enostaven. Davek na dobiček...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jan 20, 2012 06:56

"Problem" Cipra je, da se ustvari posel, dodana vrednost tukaj, v Sloveniji, potem pa bi vsak to rad prenesel v knjige firme na Cipru in se tako izognil 22% stopnji davka na dobiček.
To pa ne gre. Meni se tudi to ne zdi prav.
Res pa je, da obstaja dosti načinov, kako to legalno in po regelcih spravit tja.
Recimo, včasih so bile priljubjljene t.i. "opcijske pogodbe", potem je to DURS povohal in mislim, da leta 2008 prepovedal...
Vse kar rabite je dober davčni svetovalec.

Jaz vidim problem v tem, da plačujem tukaj davke, uni kurci od politikov se pa norca delajo.
Primer Danske: tam imajo mislim da najvišje davčne stopnje a po raziskavi zadovoljstva med ljudmi so na prvem mestu.

Skratka. V Sloveniji se bomo šli še naprej lopovšlino, ker to pač smo in bodite pač korak pred zakoni a še vedno do pike po črti zakona.
Da se.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jan 20, 2012 09:01

Mislim, da smo malo zgubili rdečo nit.

Eno je sedež pravnega subjekta registriran v tujini. (zaradi davčnih olajšav ali zaradi narave samega posla, ali enostavno zaradi kakšne tretje stvari).

Drugo pa je račun odprt v t.i. davčnih oazah, kamor se steka denar od provizij sklenjenih državnih poslov, katere financirajo davkoplačevalci!

Res pa je, žal, da večina slovenskega ljudstva ne loči med prvim in drugim :roll:

Kar pa se javnega prikazovanja podatkov podjetij tiče, sem pa odločno PROTI. Vsako podjetje, ki želi poslovati s tabo, si za 200 € kupi i-BON, s katerim preverja tvojo boniteto. Prav tako tudi ti vidiš, kdo te preverja.
Ostala vesoljna javnost, ki nima v državni službi za početi drugega, kot za naš denar viseti na internetu, pa nima kaj gledat moje bonitete in potem pametovat po bifejih :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » Pe Jan 20, 2012 09:40

pa saj imata tudi narodna heroja Jakopin firmo na Cipru Boranija Limited, pa Zellner holdings limited, pa še katero...preko katere perejo umazano perilo...Pa skoz jih vlačijo pred kamere kok sta sposobna... s pomočjo države seveda! Denar pa na Ciper. Katastrofa! Take je potrebno razlastiti. Pa kje je sedaj TITO???
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Jan 20, 2012 13:53

veteran napisal/-a:Pa skoz jih vlačijo pred kamere kok sta sposobna... s pomočjo države seveda! Denar pa na Ciper. Katastrofa! Take je potrebno razlastiti. Pa kje je sedaj TITO???

Veteran, bom z "ne-demokratičnimi" orodji skušal ovreči tvojo trditev:
Seaway Group je od države v času januar 2003 - januar 2012 prejel 5.4 MIO EUR.
Vir: http://supervizor.kpk-rs.si/podj/25423096/

Samo v letu 2011 pa so naredili preko 34 MIO € prihodkov.
Vir: http://www.bizi.si/SEAWAY-GROUP-D-O-O/

Ne glede na prejetih 5 MIO € je najbrž neto vsota vplačil v slovenski proračun precej v plusu na njihovi strani. Težko se je torej strinjati s tvojo trditvijo, da njun uspeh temelji na računu države.
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » Pe Jan 20, 2012 14:53

Tudi zanimivi podatki! brez besed!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti