VELIKOST REGISTERSKE OZNAČBE

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jun 21, 2008 11:52

Eden je tudi v Piranu na koncu tartinijevega trga, naredi takoj. Če registriraš v Piranu, pustiš papirje na kapitaniji, da vse uredijo, vmes pa te pošljejo na kavo... V teh pol ure lahko skočiš do Tartinijevega trga, naročiš označbo, spiješ kavo, in na kapitanijo prideš že z izdelano... V IZ in KP, pa ne poznam, kje je kdo, ki takoj naredi poljuben napis, razen seveda trgovine, kjer kupiš posamezne številke...

LP
borutjan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a borutjan » To Apr 06, 2010 21:06

Lep pozdrav!
Zanima me velikost črk in številk pri Ameriški zastavi,je isto kot pri nas?Kaj pa barva,mora biti obvezno črna ali pa je vseeno samo,da je kontrast.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Apr 06, 2010 21:40

Kdo pa ti bo iskal pravila na USA registraciji? Seveda obstajajo pravila, kot obstajajo pravila v SLO in HR. Jaz sem imel na Bayu USA zastavo, modro barvo črk in velikost 12 cm.

Važno da je gor in da je vidno.

LP
:wink:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Apr 07, 2010 08:05

V bistvu je velikost črk premosorazmerna z velikostjo plovila, kar po domače pomeni, da morajo biti vidne in čitljive. (za kapitanijo, policijo in druge udeležence v pomorskem prometu). Na 200m tankerju so tudi 50cm črke nečitljive. Plus kontrast je pomemben, na temnem svetle na svetlem temne, vse ostalo smatrajo kot zaje....nje in če zaje....š ti, te lahko oni še bolj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti