Vstop Hrvaške v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » So Feb 11, 2012 21:20

Mama Micka in Tex!
Mislim, da je neumno da se prepiramo, ker vsi trije enako mislimo.
Smo pač eni od tistih, ki če tudi ne bi bilo potrebno, imeli varnostno opremo.
Zakoni so pisani zaradi tistih, ki so frajerji, ki povozijo toliko in toliko kopalcev, ki jih vlečemo vsako leto iz čeri itd.
Tudi ti mama Micka daš čelado gor zaradi varnosti, ne pa ker je tako predpisano. Poglej okrog, koliko se jih pa kljub temu vozi brez čelade, neprivezani. Koliko se bi jih šelej, če ne bi bilo obvezno.....
To pa da so kakšni ABLATSTNIKI bolj papeški od Papeža, se tudi strinjamo. Torej ne vem zakaj se sploh "prepiramo".
Fanta, vabljena na na MicTica in na pir, jaz imam še kak reševalni jopič viška. tako da ne bo problema če nas bo tudi več!
:D :D :D :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:34

Eh, saj se ne kregamo. Jaz tudi prepricujem ne, samo sem imel res zelo negativno izkusnjo in sem se odločil, kot sem se.

Recimo, ko sem izpisoval se en coln prej v KP pa moram reči, da je bil g. Ban zelo korekten, pač prijazen in hiter...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » So Feb 11, 2012 21:41

Torej greš tja, kjer so prijazni. Jim to poveš. Žal bodo kaznovani zaradi pridnosti, še z povečanim delom. Toda sigurno bodo povedali naprej in se bo uredilo.
Npr v Piranu jaz tudi nimam slabih izkušenj. Je pa res, da je barka v mandraču in mi jo ni potrebno voziti dol.
Zgodilo se pa mi je, da je hotel Policaj, ko sem prišel iz HR nazaj v Piran in pristal direktno v svojem privezu, 10 m od mejnega prehoda, da barko odvežem in pridem z njo na mejni prehod.
:twisted:
No to sem povedal njegovim kolegom in sedaj se režimo na ta račun!!!
Kaj čes kaki vzamejo svojo delo preresno!

Torej boš postal gastarbaiter!!! Pol boš pa ti častol pir!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 11, 2012 21:50

Ali mi misli beres, da bi resno prisel na pir in si povabilo vzel nazaj...

:D

Gasteirbeiter... ma nemam da ti dam za pivo. treba deca da jede nešto znaš? :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Feb 13, 2012 00:29

Glede opreme rakete, bakle datumov itd..., tudi sam nisem nikoli mislil, da bom to kdaj rabil, nisem jaz osebno, vendar je šlo za mojo barko, ko je bilo treba, nihče ni znal uporabiti, ne VHF postaje, ne rešilnega jopiča, ne rakete, ne bakle, ne korca, ne radarja, ne GPS-a, skratka ničesar, barka je šla pod vodo. Sam sem mnenja, da je treba občasno preverjati znanje, kako reagirati v takšnih situacijah, gledati datume, raket, bakel, itd..., ponoviti razne Mayday, Pan pan, securite postopke, ali vsaj kako se sproži rdeči gumb, itd...., ker ko je panika, bo večina vas odpovedala. Posadka, ki je potopila mojo barko, je bila rojena ob morju, ter plavala v morju ob vsej tej silni opremi, elektroniki, v vodi, zunaj pa je snežilo podobno kot te dni in plavali so 40min v vodi, tako da so bili popolnoma podhlajeni in na meji preživetlja. Tako da sem mnenja, da je vsak predpis še kako pomemben, čeprav se v tem trenutku zdi nadlegovanje na tehničnem pregledu. Jaz sem imel opreme več kot je bilo predpisano za moje območje plovbe in klaso barke, vendar je nihče ni uporabil oziroma znal uporabiti in to takšni, ki so dnevno par ur na morju celo življenje. Dovolj je, da se z gliserjem zaletite v nek plavajoči hlod ponoči in to 5NM od obale kjer ne bo nikogar, v barki ni varnostnih pasov kot v avtu, vrglo vas bo z veliko hitrostro v kabino, pri tem si boste po možnostni zlomili kakšno roko in rebra ali boste z glavo udarili v konzolo in si razbili zobe in panika bo tu. Problem je ker marsikdo meni, da se mu na morju nič ne more zgoditi, tudi sam sem bil pred leti podobnega mnenja.
Uporabniški avatar
rudl
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a rudl » Po Feb 13, 2012 21:11

Gaso, dobro si to napisal in se zelo strinjam s tabo.
Sam Gaso, veš kaj, če bi ti fiziko tako dobro naštudiral, kot si navtiko in ribolov, bi že davno naredil to diplomo :lol: . Daj se malo bolj zraven, sezona se počasi začenja...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Maj 10, 2012 23:10

Ker sem že pisal o mojih izkusnjah z nasimi kapitanijami bom pa napisal se danasnjo...

Kupil sem skuterja. Od lastnika sem dobil dokazilo, da je plovilo uradno moje, da je plačano itd... Dobil sem tudi original vpisni list.

Ker sem se odločil, da skuterja registriram na D zastavo sem šel KOT LASTNIK plovila na PI kapitanijo, da plovilo izpišem.

No bridko sem ugotovil, da jaz KOT LASTNIK ne morem tega plovila izpisati.
Izpise ga lahko samo BIVŠI LASTNIK ali jaz, če prej plačam zavarovanje, nov vpisni list itd. Kljub temu ta skuter formalno ne bi bil nič bolj moj, kot je brez novega vpisnega lista.

Nicesar ne obtuzujem kapitana, ker je bil korekten. Žal pa imamo tako neumne zakone!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 10, 2012 23:13

in folk se še vedno sprašuje, zakaj nimamo registrirano v Slo... :cry:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Maj 11, 2012 07:20

mamaMicka napisal/-a:Ker sem že pisal o mojih izkusnjah z nasimi kapitanijami bom pa napisal se danasnjo...

Kupil sem skuterja. Od lastnika sem dobil dokazilo, da je plovilo uradno moje, da je plačano itd... Dobil sem tudi original vpisni list.

Ker sem se odločil, da skuterja registriram na D zastavo sem šel KOT LASTNIK plovila na PI kapitanijo, da plovilo izpišem.

No bridko sem ugotovil, da jaz KOT LASTNIK ne morem tega plovila izpisati.
Izpise ga lahko samo BIVŠI LASTNIK ali jaz, če prej plačam zavarovanje, nov vpisni list itd. Kljub temu ta skuter formalno ne bi bil nič bolj moj, kot je brez novega vpisnega lista.

Nicesar ne obtuzujem kapitana, ker je bil korekten. Žal pa imamo tako neumne zakone!

Ker uradno še nisi lastnik plovila (vpisni list na tvoje ime) ga ne moreš izpisati, ker morajo izdati odločbo o izbrisu plovila iz registra, to pa lahko zahteva samo uradni lastnik in to je tisti, ki je napisan na trenutno veljavnem vpisnem listu. Pa še za plačati je izpis iz registra. :evil:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Maj 11, 2012 09:54

@janadino res je nekako tako... VSeeno pa ne čisto tako.

Uraden lastnik plovila sem jaz. Potrjeno tudi s strani notarja!
KAr pa formalno pomeni, da je moj tudi uni CE certifikat, katerega ima tam kapitan in katerega bi rad dobil nazaj.

Res pa je, da plovilo ni vpisano v register na moje ime. In to sem mislil pod bedast zakon...

Avtomobil in vse ostale dobrine lahko delas z njimi kar ti pase, ce imas zanj račun ali pogodbo... Pač tu pa je treba zakomplicirat
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Če Avg 02, 2012 17:02

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Avg 02, 2012 17:25

fajn :)
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Če Avg 02, 2012 18:25

Upam, da bom potem lahko na svoji ZASEBNI lastnini (barki) z UREJENIMI carinskimi formalnostmi tudi NEOMEJENO gostil prijatelje brez "popisa osoba" in da bom pri nakupu LETNE ribolovne karte izenačen z v Zagrebu živečimi Hrvati.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Avg 02, 2012 19:15

bouton napisal/-a:Upam, da bom potem lahko na svoji ZASEBNI lastnini (barki) z UREJENIMI carinskimi formalnostmi tudi NEOMEJENO gostil prijatelje brez "popisa osoba" in da bom pri nakupu LETNE ribolovne karte izenačen z v Zagrebu živečimi Hrvati.

Tudi jaz, tudi jaz močno upam na izenačenje državljanov EU-ja.

LP
.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Avg 02, 2012 19:41

Sanja svinja kukuruz...oziroma; sanja riba bibija... :lol: :lol: :lol:
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti