Vinjeta Hrvaška
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
klemen napisal/-a:Prebiram tole temo, pa še kar nisem gotov ali pravilno razumemGumenjak, 4m dolžine, registriran v KP....ali potrebujem vinjeto za plovbo v okolici Novigrada (Istra)?
pa kakšno vinjeto, vinjet ni več, dajte to že razumet
plačat moraš pristojbino(plovno dovoljenje za CRO morje za 365dni)
po formuli, ki sem jo zapisal
evo tukaj je izračun za 2014 za plovbo čolna po CRO
A. za čolne do 12m
Sigurnost: (20hrk x dolžina + 2x moč v kilovatih) Hrk
Svetlarina (10hrk x dolžina) Hrk
Upr. prist. 40 Hrk
Info karta 20 Hrk
to je vse seveda brez popisa posadke Smile !!!
Pozdravljeni,
22. julija sem plačal 3 mesečno pristojbino za plovbo po hrvaških vodah, ko sem šel iz Hrvaške (avgusta) pa se zaradi problema z motorjem nisem odjavil na policiji (barka je na privezu v Izoli). Za krompirjeve gremo spet na krajše križarjenje in me zanima, če je imel že kdo izmed vas izkušnjo s podaljševanjem dovoljenja. Dol se odpravljam 25. torej, če bi dovoljenje podaljšal bi to pomenilo, da sem par dni 'se vozil' brez, ker sem 'uradno' še vedno v hrvaških vodah. Upam da ima kdo odgovor na moje 'neumno' vprašanje
22. julija sem plačal 3 mesečno pristojbino za plovbo po hrvaških vodah, ko sem šel iz Hrvaške (avgusta) pa se zaradi problema z motorjem nisem odjavil na policiji (barka je na privezu v Izoli). Za krompirjeve gremo spet na krajše križarjenje in me zanima, če je imel že kdo izmed vas izkušnjo s podaljševanjem dovoljenja. Dol se odpravljam 25. torej, če bi dovoljenje podaljšal bi to pomenilo, da sem par dni 'se vozil' brez, ker sem 'uradno' še vedno v hrvaških vodah. Upam da ima kdo odgovor na moje 'neumno' vprašanje
kovacy napisal/-a:Pozdravljeni,
Ne vem no, če, kako, sploh pa, zakaj bi ti odgovoril!
Kaj in komu si ti plačal za tri mesece?
Pristojbina se sedaj in zmeraj plačuje in se je plačevala za eno leto! 365 dni! Niti dneva več niti dneva manj ne moreš izbirat. Ti pa za tri mesece!!! HALO!!!!
Po mojem si vse skupaj zamešal. Za tri mesece si plačal TT. (turistično takso)
Če se nisi odjavil, po pravilih se odjaviš na kapetaniji, na policiji pa samo opraviš fizični prestop meje, se po moje ne bo zgodilo nič. Ali pač? Nekdo bo prvi, za primer drugim!
Če si lahko pristal v Izoli, bi lahko tudi, recimo, v Umagu in opravil formalnosti.
In potem pričakujemo od kapitanov polno odgovornost, da vedno vedo kaj delajo, da ...
Jebat ga , takle mamo!
Pa ne bit jezen, saj ga ti biksaš ne drugi!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:kovacy napisal/-a:Pozdravljeni,
Ne vem no, če, kako, sploh pa, zakaj bi ti odgovoril!
Kaj in komu si ti plačal za tri mesece?
Pristojbina se sedaj in zmeraj plačuje in se je plačevala za eno leto! 365 dni! Niti dneva več niti dneva manj ne moreš izbirat. Ti pa za tri mesece!!! HALO!!!!
Po mojem si vse skupaj zamešal. Za tri mesece si plačal TT. (turistično takso)
Če se nisi odjavil, po pravilih se odjaviš na kapetaniji, na policiji pa samo opraviš fizični prestop meje, se po moje ne bo zgodilo nič. Ali pač? Nekdo bo prvi, za primer drugim!
Če si lahko pristal v Izoli, bi lahko tudi, recimo, v Umagu in opravil formalnosti.
In potem pričakujemo od kapitanov polno odgovornost, da vedno vedo kaj delajo, da ...
Jebat ga , takle mamo!
Pa ne bit jezen, saj ga ti biksaš ne drugi!
LP
.
Imaš prav, plačana je pristojbina za eno leto in turistična taksa za tri mesece, ki sedaj poteče in se jo samo doplača(?). Se opravičujem, če sem te zmedel, do sedaj birokratskih zadev nisem urejal jaz, zato sprašujem.
Sicer pa glede odjave, odpoved motorja, tako da smo jadrali do kamor bi prišli do noči, na srečo smo prišli do Izole, kjer smo tudi iz ekonomskega kot tudi logističnega vidika čez prišli najbolje. Tako, da ne bi delal vzporednic o polni odgovornosti po prebranem.
pa LP
pajer1 napisal/-a:Če se nisi odjavil, po pravilih se odjaviš na kapetaniji, na policiji pa samo opraviš fizični prestop meje, se po moje ne bo zgodilo nič. Ali pač? Nekdo bo prvi, za primer drugim!
.
Večkrat sem se o tem spraševal. Pripeljem barko po kopnem čez mejo, v LK plačam plovno dovoljenje (jasno, da me vpišejo v svoj informacijski sistem) in zaplujem. Plujem teden ali dva, nato se spet po kopnem vrnem domov. Ali bi se moral tudi v LK odjaviti?
Nato pridem spet čez kak mesec in zaplujem brez ponovne prijave na LK, le z veljavnim plovnim dovoljenjem. Ali bi se moral vsakič znova prijavljati na LK?
Mirno morje in široko obzorje.
Splav napisal/-a: Ali bi se moral tudi v LK odjaviti?
Ali bi se moral vsakič znova prijavljati na LK?
Načeloma da, vsakič prijava odjava.
Je pa res, da ni neke hude logike v tem. Le čemu jim služijo te evidence? Ko greš v Italijo tega enostavno ni. Ko greš za dan dva v SLO morje tudi ni posebnega prijavljanja, itd ...
Nikjer nisem zasledil sankcij, če ne izvajaš tega prihoda-odhoda po kopnem. Načeloma jih zanima samo plovno dovoljenje za HR morje.
LP
pajer 1
.
OK, res je, da shengenska meja odpravlja kontrolne točke na državnih mejah. Znotraj shengenskega območja lahko prestopiš državne meje kjer ti srce zaželi. Preko hribov, voda, cest, poti, potk ali divjine, samo osebni dokument moraš imeti pri sebi. S HR te meje še ni in mejni policaji opravljajo samo kontrolo oseb. Roba je na prostem trgu in plovila za osebno rabo so prosta v prometu.
Res me zanima zakaj vodijo te evidence!
LP
.
OK, res je, da shengenska meja odpravlja kontrolne točke na državnih mejah. Znotraj shengenskega območja lahko prestopiš državne meje kjer ti srce zaželi. Preko hribov, voda, cest, poti, potk ali divjine, samo osebni dokument moraš imeti pri sebi. S HR te meje še ni in mejni policaji opravljajo samo kontrolo oseb. Roba je na prostem trgu in plovila za osebno rabo so prosta v prometu.
Res me zanima zakaj vodijo te evidence!
LP
.
pajer 1
-
al
No tudi to se zgodi: danes sem podaljšal plovno za CRO in plačal 50 eur manj kot lani.
Super. Se ne zgodi, da te na CRO kaj manj stane, kot lani.
Imel sem tudi kavo z vodstvom marine. Cene se ne bodo dvigovale. Še celo neki popusti se bodo dogajali. No kakorkoli, očitno tudi na Hrvaškem dojemajo, da je okoli njih recesija ali kako se pač reče temu fucked up stanju...
Super. Se ne zgodi, da te na CRO kaj manj stane, kot lani.
Imel sem tudi kavo z vodstvom marine. Cene se ne bodo dvigovale. Še celo neki popusti se bodo dogajali. No kakorkoli, očitno tudi na Hrvaškem dojemajo, da je okoli njih recesija ali kako se pač reče temu fucked up stanju...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti