Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Pe Jul 05, 2013 12:45

pajer1 napisal/-a:.
Tujci, ki plovejo po SLO morju tudi plačujejo za svetilnike in morske poti.
Ko sem aprila vprašal na piranski kapitaniji koliko znese za mojo barko če bi bil tujec, mi je odgovoril, da natančno 16 EUR za eno leto. Na hrvaškem pa plačujem skoraj 100 EUR-ov.

Sam ne moreš primerjat 16€ z 100€, tak kot ne 5 vsetilnikov z 1000!
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Jul 05, 2013 12:47

Je pa pri nas 5 čolnov, na hrvaškem pa 1000. Zdaj pa primerjaj.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » So Jul 06, 2013 08:54

Zdravo morjeplovci!
Ne vem sicer, za koliko oseb imate registrirane čolne in koliko se vas na njih v eni sezoni izmenja, ampak glede omejitve s faktorjem x2,3 od dovoljenih oseb na čolnu bi rekel samo to, da sem tudi sam na začetku komplicfiral in preračunaval, kdo se bo lahko vozil z mano in kdo ne... Po treh letih ugotavljam, da pri dovoljenih 14 osebah na crew listi mi te kvote še ni uspelo zapolniti. Pa nimam malo prijateljev, ampak vseeno... Tukaj so otroci do 12 let (ki jih ni treba vpisat), prijatelji, s katerimi lovimo so vedno isti, kdaj pa kdaj pa se kdo tudi malo pošverca. Doslej me policaj še nikoli ni vprašal, kdo so osebe na čolnu. Če je vse OK s papirji, z rekreacijsko dovolilnico in čolnom, potem ni vrag, da te ne bo vrtal naprej...

Vem pa, da v kolikor bi se zgodilo, da so na čolnu sami tuji ljudje in bi policaj to tudi hitro uvidel, bi te lahko obtožil črnega čarterja in kazen je lahko baje tudi odvzem plovila, kolikor vem...

Tako da nimam težav z omejenim številom oseb na seznamu. Bolj me žre to, da ne moremo kupiti letne karte za ribolov, ampak to je že druga tema :wink:
Green to green or red to red, safely go ahead!
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » So Jul 06, 2013 21:32

bouton napisal/-a:Danes sem podaljšal vinjeto v Nerezinah. Vse je enako kot lani. Naj bi pa ob kontrolah imeli neuradno navodilo, da kapitana ne obtožijo kabotaže z vsemi posledicami, če najdejo na krovu osebe, ki jih ni na popisu oseb. Skratka zakon je enak, izzivali pa zgleda ne bodo EU kapitanov.

Še enkrat ponavljam že napisano: dokler ne spremenijo "Uredbe o ulasku stranih jahti i brodica..." ne more biti nič drugače. Trenutno še velja stara uredba in jasno je, da jo bodo uporabljali.

Sam sem vplul v hrvaške vode 4.7 v Novigradu in seveda tam v Kapitaniji sploh nima smisla spraševati kaj bo. Vinjete izdaja gospa, ki je najeta samo za poletje in nima pojma o ničemer, samo naučili so jo kaj mora narediti. Pred mano je nekemu avstrijcu razlagala, da mora nujno obnoviti letos vinjeto (veljala mu je do avgusta), ker bo sicer izgubil popust.

JE PA ŽE ENA SPREMEMBA, če ste jo opazili.

Policija ne sprašuje več "do kad čete ostati" in ne izdaja več kartončkov POTVRDA O ODJAVI BORAVIŠTA I PREBIVALIŠTA.

Ko sem Policaja spraševal, koliko časa lahko ostanem v Hrvaški po novem, mi sicer ni znal dati jasnega odgovora, menda naj bi moral po 3 mesecih prijaviti prebivališče, ampak ostanem pa lahko.

En problem manj.

Sicer pa, pripravljam prijavo evropski komisiji o kršenju 18 člena pogodbe o evropski skupnosti, ki govori o diskriminaciji državljanov držav članic.

Nisem čisto prepričan, da je ta člen pravi, a drugega primernega nisem našel.

Ko jo bom oddal, lahko drugi naredite isto (bom pa objavil zadevo še na italijanskih in nemških forumih). Zavedati pa se je treba, da je to dolgotrajen postopek (priblizno dve leti) in je namenjen predvsem pritisku za sprejetje uredbe, ki je itak ze v obravnavi.

Pa se to, vmes se mi je utrnila ideja okoli boj. Namrec razmisljam da bi prijavil zadevo evropskemu komisrju za varstvo potrosnikov, saj bi morali biti uporabniki (ce so prisiljeni uporabljati boje - kar so zaradi odloka o 300 metrih) zasciteni pri temu, kar pomeni da bi moral biti koncesionar zavarovan in odgovarjati za varnost sidrisca.

Pozdrav iz Čikata...
SanMaar
Štabni praporščak
Kraj: Maribor

vinjeta

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Ne Jul 07, 2013 22:30

Pozdravljeni.
Kaj mi lahko kdo pove kaksna je cenavinjete za gliser dolzine 6m s kabino, morem tudi za ta coln placat turisticno takso ceprav jo bom placal ze pri najemu apartmaja. Iscem cenike za 2013 pa ne najdem.
Hvala in lep pozdrav
SanMaar
Štabni praporščak

vinjeta

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Ne Jul 07, 2013 22:30

Pozdravljeni.
Kaj mi lahko kdo pove kaksna je cenavinjete za gliser dolzine 6m s kabino, morem tudi za ta coln placat turisticno takso ceprav jo bom placal ze pri najemu apartmaja. Iscem cenike za 2013 pa ne najdem.
Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 08, 2013 05:28

V kolikor ne boš spal na plovilu, ne rabiš plačat takse!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
bats
Kapitan
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a bats » Po Jul 08, 2013 12:52

@SanMaar
nekje sem imel cenik od lani, ga ne najdem, tudi na netu ne, lahko ti pa povem, da je bila lani za vinjeto za 5m dolgo plovilo polna cena 420 KN, pa baje letos ni sprememb cen.Za 6m bo verjetno kakšnih 100KN več.
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Po Jul 08, 2013 19:10

Hvala vam za info. torej če ne spim na plovilu ne rabim plačat nobene takse?? Mah glede cenikov pa res nič ne najdem, ampak ok okvirno vglavnem sedaj vem koliko bo prišlo :)
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Po Jul 08, 2013 21:50

Vinjeta mi je potekla prejsni teden in me zanima ce mi ostane popust v kolikor jo kupim kasneje in sicer naslednji teden? Hvala in mirno morje.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Jul 08, 2013 22:19

DREAMS koker je meni znano, jo moraš kupiti v tistem mesecu v katerem ti poteče, da dobiš popust.Se pravi če ti je potekla v mesecu juliju potem ni problem z popustom, res pa je da ti bo veljala nova, tudi do tistega datuma kot stara vinjeta.
Ure dnevi leta tečejo....
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » To Jul 09, 2013 06:35

Hvala za odgovor.
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » To Jul 09, 2013 07:27

Ne vem, če je že bil tale link prilepljen tukaj gor pa vseeno... :wink:
http://si.biznis-plus.com/node/3836
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Jul 09, 2013 07:35

bolid napisal/-a:DREAMS koker je meni znano, jo moraš kupiti v tistem mesecu v katerem ti poteče, da dobiš popust.Se pravi če ti je potekla v mesecu juliju potem ni problem z popustom, res pa je da ti bo veljala nova, tudi do tistega datuma kot stara vinjeta.

a ni bilo že tu na forumu pisanja, da popust velja če je nakup nove vinjete v istem koledarskem letu kot je potek stare?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 09, 2013 07:40

gorenjc napisal/-a:
bolid napisal/-a:DREAMS koker je meni znano, jo moraš kupiti v tistem mesecu v katerem ti poteče, da dobiš popust.Se pravi če ti je potekla v mesecu juliju potem ni problem z popustom, res pa je da ti bo veljala nova, tudi do tistega datuma kot stara vinjeta.

a ni bilo že tu na forumu pisanja, da popust velja če je nakup nove vinjete v istem koledarskem letu kot je potek stare?

Ma ja, samo eni si nič ne zapomnijo.
Pa tudi ne gredo z datumom do izteka stare.

bolid, tlele si pa u temo, meglo brcnu! Poletje, kislo kot je , tudi ni čudno.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost