bouton napisal/-a:Danes sem podaljšal vinjeto v Nerezinah. Vse je enako kot lani. Naj bi pa ob kontrolah imeli neuradno navodilo, da kapitana ne obtožijo kabotaže z vsemi posledicami, če najdejo na krovu osebe, ki jih ni na popisu oseb. Skratka zakon je enak, izzivali pa zgleda ne bodo EU kapitanov.
Še enkrat ponavljam že napisano: dokler ne spremenijo "Uredbe o ulasku stranih jahti i brodica..." ne more biti nič drugače. Trenutno še velja stara uredba in jasno je, da jo bodo uporabljali.
Sam sem vplul v hrvaške vode 4.7 v Novigradu in seveda tam v Kapitaniji sploh nima smisla spraševati kaj bo. Vinjete izdaja gospa, ki je najeta samo za poletje in nima pojma o ničemer, samo naučili so jo kaj mora narediti. Pred mano je nekemu avstrijcu razlagala, da mora nujno obnoviti letos vinjeto (veljala mu je do avgusta), ker bo sicer izgubil popust.
JE PA ŽE ENA SPREMEMBA, če ste jo opazili.
Policija ne sprašuje več "do kad čete ostati" in ne izdaja več kartončkov POTVRDA O ODJAVI BORAVIŠTA I PREBIVALIŠTA.
Ko sem Policaja spraševal, koliko časa lahko ostanem v Hrvaški po novem, mi sicer ni znal dati jasnega odgovora, menda naj bi moral po 3 mesecih prijaviti prebivališče, ampak ostanem pa lahko.
En problem manj.
Sicer pa, pripravljam prijavo evropski komisiji o kršenju 18 člena pogodbe o evropski skupnosti, ki govori o diskriminaciji državljanov držav članic.
Nisem čisto prepričan, da je ta člen pravi, a drugega primernega nisem našel.
Ko jo bom oddal, lahko drugi naredite isto (bom pa objavil zadevo še na italijanskih in nemških forumih). Zavedati pa se je treba, da je to dolgotrajen postopek (priblizno dve leti) in je namenjen predvsem pritisku za sprejetje uredbe, ki je itak ze v obravnavi.
Pa se to, vmes se mi je utrnila ideja okoli boj. Namrec razmisljam da bi prijavil zadevo evropskemu komisrju za varstvo potrosnikov, saj bi morali biti uporabniki (ce so prisiljeni uporabljati boje - kar so zaradi odloka o 300 metrih) zasciteni pri temu, kar pomeni da bi moral biti koncesionar zavarovan in odgovarjati za varnost sidrisca.
Pozdrav iz Čikata...