Plovba na Hrvaškem z slovesnko reg
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
autokamp napisal/-a:Ali morda ve kdo kaj bo s vinjetami in popisi posadk po vstopu HR v EU.
Zanima me zato, ker se mi zdi tole vse skupaj z vinjetami zelo diskriminatorno.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=15
Ure dnevi leta tečejo....
Mislim, da policija ne komplicira preveč glede posadke in lastništva pri takih čolnih, ki nimajo možnosti spanja. Torej pri klasičnih čolnih brez kabine.
Kar pa se tiče večjih bark oz. jaht pa bi v vsakem primeru moral biti eden od lastnikov prisoten na barki. Lahko jo krmari kdor koli, ki je na barki in ima izpit, vendar prisoten mora biti vedno lastnik.
To sem doživel in se kasneje tudi pogovarjal s policijo v Biogradu, pa je enako potrdil, le da niso vedno komplikatorji, če ena oseba od posadke ni vpisana v tistem vinjetinem popisu posadke (do 2.3 faktor). Na crewlisti pa mora biti.
Policaj tudi lahko oceni pozitivno, da se v takih slučajih ne gre za črni čarter.
Kar pa se tiče večjih bark oz. jaht pa bi v vsakem primeru moral biti eden od lastnikov prisoten na barki. Lahko jo krmari kdor koli, ki je na barki in ima izpit, vendar prisoten mora biti vedno lastnik.
To sem doživel in se kasneje tudi pogovarjal s policijo v Biogradu, pa je enako potrdil, le da niso vedno komplikatorji, če ena oseba od posadke ni vpisana v tistem vinjetinem popisu posadke (do 2.3 faktor). Na crewlisti pa mora biti.
Policaj tudi lahko oceni pozitivno, da se v takih slučajih ne gre za črni čarter.
Baruna napisal/-a:Mislim, da policija ne komplicira preveč glede posadke in lastništva pri takih čolnih, ki nimajo možnosti spanja. Torej pri klasičnih čolnih brez kabine.
Vseskozi sem mislil, da se pogovarjamo o čolnih in barkah s spalnimi zmogljivostmi. Ostalo je itak BZ.
Večkrat sem namreč slišal, da mora biti v tem primeru lastnik (eden od njh) na barki.
Ne gre se za zmogljivost posadke, ampak zaradi črnega čarterja.
Če je barka npr. večja kot 12 metrov, ima lahko maximalno število uživantov na krovu 12. Zaradi faktorja 2.3 pomeni, da se v enem letu lahko menja skupaj 28 ljudi - skupaj z lastnikom, tudi če sta dva lastnika je število vseh skupaj 28.
Ampak obvezno mora biti prisoten eden ali drug lastnik, ne glede, če sploh zna upravljati z barko.
Če je barka npr. večja kot 12 metrov, ima lahko maximalno število uživantov na krovu 12. Zaradi faktorja 2.3 pomeni, da se v enem letu lahko menja skupaj 28 ljudi - skupaj z lastnikom, tudi če sta dva lastnika je število vseh skupaj 28.
Ampak obvezno mora biti prisoten eden ali drug lastnik, ne glede, če sploh zna upravljati z barko.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Baruna napisal/-a:Ne gre se za zmogljivost posadke, ampak zaradi črnega čarterja.
Si prepričan o tem dejstvu o prisotnosti lastnika?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
DR.E napisal/-a:Baruna napisal/-a:Ne gre se za zmogljivost posadke, ampak zaradi črnega čarterja.
Si prepričan o tem dejstvu o prisotnosti lastnika?
Lastnik ni potreben, dovolj je pooblastilo (notarsko potrjeno).
Jaz tako plujem že vrsto let.
Pluješ lahko, če te ne dobijo.
Zakon govori tako in tudi sam sem doživel to. V popolnosti mi je to potrdil tudi Kapetan Biogradski in policaj, ki je pravkar parkiral barko v marini.
Če bi resnično zakonsko veljalo notarsko pooblastilo, potem lahko na račun tega brez težav "opravljaš" črni čarter.
Torej, vsakemu, ki želiš posoditi barko daš overiti pri notarju in teh overitev je potem na leto lahko neskončno.
In to je glih črni čarter, kar zakon striktno prepoveduje.
Ampak, to nevelja za barke z HR zastavo. S Hr zastavo lahko brez težav posojate - no, pri tem ne komplicirajo.
Drži pa to za tuje zastave, predvsem takšne z USA zastavo, pravzaprav take tuje, kjer ni bila plačana carina in DDV.
Zakon govori tako in tudi sam sem doživel to. V popolnosti mi je to potrdil tudi Kapetan Biogradski in policaj, ki je pravkar parkiral barko v marini.
Če bi resnično zakonsko veljalo notarsko pooblastilo, potem lahko na račun tega brez težav "opravljaš" črni čarter.
Torej, vsakemu, ki želiš posoditi barko daš overiti pri notarju in teh overitev je potem na leto lahko neskončno.
Ampak, to nevelja za barke z HR zastavo. S Hr zastavo lahko brez težav posojate - no, pri tem ne komplicirajo.
Drži pa to za tuje zastave, predvsem takšne z USA zastavo, pravzaprav take tuje, kjer ni bila plačana carina in DDV.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Baruna napisal/-a:Pluješ lahko, če te ne dobijo.
Kako predvsem za USA in take z neplačanim DDV? Kaj pa trenutno hrvate briga ali je bil plačan DDV ali ne? Tudi če imaš HR zastavo bi potem takem moral biti lastnik zraven, ker bi sicer lahko brez problema imel črni čarter s HR zastavo... Zato so pa uvedli sistem vinjet in krov list za plovila tujih zastav in sistem čarterjev v HR.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov