Kaj če eno leto ne plačam zavarovanja.

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Jan 13, 2015 11:03

Že vredu, če želiš pač zavaruješ, toda tisto obdobje ko ne voziš pa lahko pustš brez skrbi čoln registriran, zav. pa ne plačaš, hr reg. je trajna, brez petletnih pregledov itd., pomanjkljivost pa je, da tudi ob neuporabi plačaš upotrebu pomorskog dobra, če seveda ne izpišeš plovila iz upisnika
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Jan 13, 2015 11:14

Kondor88, zgleda, da si spregledal, da ima čoln registriran v Sloveniji...če si prebral moj prispevek, sem imel čoln prodan in odjavljen, pa sem vseeno dobival opomine, z agencije, kjer sem zavaroval ( ZM ), so mi dejali, naj raje zrihtam potrdilo o izpisu, če ne, bo izterjava...pa sem jim predložil račun, čoln ni bil več na vpisniku strani uprave za pomorstvo oz. v evidenci, ampak ni bilo dovolj
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » To Jan 13, 2015 12:22

polanc napisal/-a:Omenjaš apartma...????pa razmišljaš al bi dal 60 e za zavarovanje...??Takle mamo bi reku naš Pajer. :roll:

Eh.. teh nekaj m2 ni omembe vredno, je bolj majha luknjica, malo več kvadrature kot prikolica. Je pa veselje toliko večje :) . Pravtako je z 4m gumico, ki ga nekateri nimajo niti za tedner, ker jim je premali :lol: Je pa z vsemi temi rečmi strošek. Pa voda, pa elektrika, pa smeti, pa davek, potem pa še čoln... plače pa niso bajne, pa ženska v bolniški (30% manj njenih prihodkov) pa pač človek začne malo gledat na everčke. Saj teh 60 ni neki denar, ampak vseeno pol familijo raje na večerjo peljem, kot pa zavarovalnici za đabe plačujem. Sicer vem da sem se sam odločil za vse te bonbončke v življenju in se zavedam da jih moram vzdrževat in poravnat.
Nazadnje spremenil mrdaco, dne Pe Jan 16, 2015 09:27, skupaj popravljeno 2 krat.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Jan 13, 2015 12:38

ničesar nisem spregledal
razglabljal sem o dejstvih hr registracije, ki ima veliko prednosti, sploh če je motor do 20
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jan 15, 2015 11:45

Če ne plačaš zavarovanja za tekoče leto,ti ne bo nihče nič izbrisal in vse ostane kot je bilo.Le vozit se ne smeš.Drugo leto zopet plačaš zavarovanje in stvar gre normalno naprej.
Tex, a v Nemčiji ni treba plačat zavarovanja :shock: dejdej...
mašinfirer
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jan 15, 2015 11:48

habibi Vll napisal/-a:Če ne plačaš zavarovanja za tekoče leto,ti ne bo nihče nič izbrisal in vse ostane kot je bilo.Le vozit se ne smeš.Drugo leto zopet plačaš zavarovanje in stvar gre normalno naprej.

Ne uči krive vere Habibi VII. Zavarovanje MORAŠ plačati vsako leto (dokler imaš plovilo registrirano), tudi če ne pluješ!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jan 15, 2015 12:10

Ja mal prehitevam samega sebe :cry: Prepis iz zakonika o zavarovanju.
Obvezno zavarovanje čolnov velja od 10.02.2003. V primeru, da lastnik čolna pri vpisu čolna v vpisnik morskih čolnov k vlogi ne bo priložil dokazila o sklenjeni pogodbi o zavarovanju, čolna ne bo možno vpisati v vpisnik. Prav tako bo moral lastnik čolna pri podaljšanju veljavnosti dovoljenja za plovbo predložiti dokazilo o sklenjenem zavarovanju. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je lastnik plovila prenehal izpolnjevati obveznosti iz zavarovalne pogodbe in je ta zato prenehala veljati, bo o tem obvestila Upravo RS za pomorstvo, ki bo čolnu odvzela dovoljenje za plovbo.
mašinfirer
peterkec
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a peterkec » To Jun 02, 2015 13:28

Po veljavni zakonodaji ZAKON O OBVEZNEM ZAVAROVANJU, morate imati sklenjano zavrovanje po odgovornosti proti škodi povzročeni tretji osebi za ves čas veljavnosti dovoljenja za plovbo, če imate motor močnejši od 3,7 kW (5 KS).
Za Upravo RS za pomorstvo pa morate to zavarovanje imeti ko se z čolnom prevažate po morju. Če vam uspe prekiniti zavarovanje to nič ne upliva na stanje dovoljenaja za plovbo ali vpisa čolna.
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Sr Jun 03, 2015 08:06

Peterkec, kje si pa dobil to informacijo?
peterkec
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a peterkec » Sr Jun 03, 2015 08:43

mrdaco napisal/-a:Peterkec, kje si pa dobil to informacijo?

Uprava RS za pomorstvo, izpostava Izola.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 03, 2015 09:23

Pošlješ na kapetanijo dopis da zaradi prodaje odjavljaš motor, ti pošljejo papirje od motorja in to leto oz dokler makina ni vpisana nisi dolžan plačevati zavarovanja ne glede na veljavnost plovnega.
LP
peterkec
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a peterkec » Sr Jun 03, 2015 09:36

cibro napisal/-a:Pošlješ na kapetanijo dopis da zaradi prodaje odjavljaš motor, ti pošljejo papirje od motorja in to leto oz dokler makina ni vpisana nisi dolžan plačevati zavarovanja ne glede na veljavnost plovnega.
LP

A ni to eno in isto, če odjaviš ga vbistvu izpišeš, tako da te naslednjo leto spet čaka vpis?
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Jun 03, 2015 10:53

Kot je napisal Cibro

Zavarovanje lahko prekineš če odjaviš motor,kot da gre na popravilo.
Odjava stane 9,8 eur,ponovna prijava 21 eur.

Tako ,da je v bistvu smiselno od septembra do maja odjavit ,saj strošek odjave in prijave ni velik.

Info je od G. Bana, uprava za pomorstvo Koper tel.(05)6632100
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Sr Jun 03, 2015 14:59

Preverjeno deluje.
To uspešno počne kupec mojega prejšnjega čolna. Odjavil je motor za celo leto, ker se je zaradi naraščaja odpovedal počitnicam eno sezono, pri tem pa je čoln še vedno vpisan v register.
peterkec
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a peterkec » Sr Jun 03, 2015 15:04

Super, bomo pa ta način ubrali to leto, da probamo :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov