Kaj če eno leto ne plačam zavarovanja.
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Kondor88, zgleda, da si spregledal, da ima čoln registriran v Sloveniji...če si prebral moj prispevek, sem imel čoln prodan in odjavljen, pa sem vseeno dobival opomine, z agencije, kjer sem zavaroval ( ZM ), so mi dejali, naj raje zrihtam potrdilo o izpisu, če ne, bo izterjava...pa sem jim predložil račun, čoln ni bil več na vpisniku strani uprave za pomorstvo oz. v evidenci, ampak ni bilo dovolj
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
polanc napisal/-a:Omenjaš apartma...????pa razmišljaš al bi dal 60 e za zavarovanje...??Takle mamo bi reku naš Pajer.
Eh.. teh nekaj m2 ni omembe vredno, je bolj majha luknjica, malo več kvadrature kot prikolica. Je pa veselje toliko večje
Nazadnje spremenil mrdaco, dne Pe Jan 16, 2015 09:27, skupaj popravljeno 2 krat.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
habibi Vll napisal/-a:Če ne plačaš zavarovanja za tekoče leto,ti ne bo nihče nič izbrisal in vse ostane kot je bilo.Le vozit se ne smeš.Drugo leto zopet plačaš zavarovanje in stvar gre normalno naprej.
Ne uči krive vere Habibi VII. Zavarovanje MORAŠ plačati vsako leto (dokler imaš plovilo registrirano), tudi če ne pluješ!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ja mal prehitevam samega sebe
Prepis iz zakonika o zavarovanju.
Obvezno zavarovanje čolnov velja od 10.02.2003. V primeru, da lastnik čolna pri vpisu čolna v vpisnik morskih čolnov k vlogi ne bo priložil dokazila o sklenjeni pogodbi o zavarovanju, čolna ne bo možno vpisati v vpisnik. Prav tako bo moral lastnik čolna pri podaljšanju veljavnosti dovoljenja za plovbo predložiti dokazilo o sklenjenem zavarovanju. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je lastnik plovila prenehal izpolnjevati obveznosti iz zavarovalne pogodbe in je ta zato prenehala veljati, bo o tem obvestila Upravo RS za pomorstvo, ki bo čolnu odvzela dovoljenje za plovbo.
Obvezno zavarovanje čolnov velja od 10.02.2003. V primeru, da lastnik čolna pri vpisu čolna v vpisnik morskih čolnov k vlogi ne bo priložil dokazila o sklenjeni pogodbi o zavarovanju, čolna ne bo možno vpisati v vpisnik. Prav tako bo moral lastnik čolna pri podaljšanju veljavnosti dovoljenja za plovbo predložiti dokazilo o sklenjenem zavarovanju. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je lastnik plovila prenehal izpolnjevati obveznosti iz zavarovalne pogodbe in je ta zato prenehala veljati, bo o tem obvestila Upravo RS za pomorstvo, ki bo čolnu odvzela dovoljenje za plovbo.
mašinfirer
Po veljavni zakonodaji ZAKON O OBVEZNEM ZAVAROVANJU, morate imati sklenjano zavrovanje po odgovornosti proti škodi povzročeni tretji osebi za ves čas veljavnosti dovoljenja za plovbo, če imate motor močnejši od 3,7 kW (5 KS).
Za Upravo RS za pomorstvo pa morate to zavarovanje imeti ko se z čolnom prevažate po morju. Če vam uspe prekiniti zavarovanje to nič ne upliva na stanje dovoljenaja za plovbo ali vpisa čolna.
Za Upravo RS za pomorstvo pa morate to zavarovanje imeti ko se z čolnom prevažate po morju. Če vam uspe prekiniti zavarovanje to nič ne upliva na stanje dovoljenaja za plovbo ali vpisa čolna.
cibro napisal/-a:Pošlješ na kapetanijo dopis da zaradi prodaje odjavljaš motor, ti pošljejo papirje od motorja in to leto oz dokler makina ni vpisana nisi dolžan plačevati zavarovanja ne glede na veljavnost plovnega.
LP
A ni to eno in isto, če odjaviš ga vbistvu izpišeš, tako da te naslednjo leto spet čaka vpis?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov